pusia2405 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja chcem mieszkać tam gdzie Ty:placz:!!! Super spacer!! Psiaki miały radochę:loveu:!! Pies Cropckowy przepiękny. Ja mam jednak słabość do tych psów:oops:. Quote
betel Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye: Quote
Magot Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Widać, że spacerek udany:cool3: Pozazdrościć takich miejsc i widoków(o psach już nie wspomnę:diabloti:) :loveu: Quote
Kaya Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Przepiękne fotki ze spacerku domek blisko morza się mi zamarzył :loveu: ja to blisko moreny mieszkam na suchaninie i troche trzeba się tłuc żeby do morza dojechać. Pozdrawienia z ulewnego Gdańska do ... Gdańska :cool3: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='jbk']Ale te psiaki grzeczne, no no :) Dla ciasteczek wątróbkowych pieczonych przez cropkę zrobią wszystko :evil_lol: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 deer_1987 napisał(a):Super ze sie dogaduja ;) Owszem, nie ma problemów, Miś mimo swoich rozmiarów jest delikatny, a Saidi jak na baska przystało odważna :loveu: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 pusia2405 napisał(a):Ja chcem mieszkać tam gdzie Ty:placz:!!! Super spacer!! Psiaki miały radochę:loveu:!! Pies Cropckowy przepiękny. Ja mam jednak słabość do tych psów:oops:. A ja chcę w góry :placz: Tak to już jest, że zawsze chcemy być tam gdzie nas nie ma ;) Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 betel napisał(a):Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye: Ten przystojniak to Myjamoto forumowej cropki :loveu:, piesek rasy akita japońska. Ten ma wyjątkowo przyjacielskie usposobienie i to był już ich drugi wspólny spacer :p Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Kaya napisał(a):Przepiękne fotki ze spacerku domek blisko morza się mi zamarzył :loveu: ja to blisko moreny mieszkam na suchaninie i troche trzeba się tłuc żeby do morza dojechać. Pozdrawienia z ulewnego Gdańska do ... Gdańska :cool3: oj, nie narzekaj, to tylko godzinka jazdy ;)(długie lata mieszkałam na Suchaninie z rodzicami :razz:)no i masz piękne lasy morenowe niedaleko :p Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 magda_drakkar napisał(a):Widać, że spacerek udany:cool3: Pozazdrościć takich miejsc i widoków(o psach już nie wspomnę:diabloti:) :loveu: Bardzo udany :loveu:, a zazdrościć nie ma czego, sama masz pięknego psiaka :loveu: Quote
cropka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='betel']Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye: Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;) . A nazywa się Miyamoto, biedna jamnicze trudny miała orzech do zgryzienia z tym jego imieniem :lol:. Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='cropka']Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;) . A nazywa się Miyamoto, biedna jamnicze trudny miała orzech do zgryzienia z tym jego imieniem :lol:. Bo nie łaska po polsku psa nazywać? :evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
Celina12 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/14-47.jpg WODZU PROWADŹ :diabloti: Piękne fotki-chce nad morzeeeeeeeeeeeeeee-już tera-zara Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='Celina12']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/14-47.jpg WODZU PROWADŹ :diabloti: Piękne fotki-chce nad morzeeeeeeeeeeeeeee-już tera-zara To przybywaj, przybywaj, Sajdunia zrobi Ci nawet miejsce na swoim tapczaniku :evil_lol: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 deer_1987 napisał(a):nam tez zrobi? i kocyk odstapi? Celince należy się łóżeczko z uwagi na życiowe doświadczenie :p, Wam droga młodzieży podłoga wystarczy :evil_lol: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 I ostatnia porcja niedzielnych fotek mniam ciasteczka to może i ja spróbuję :evil_lol: no dobra żebraki, wy też dostaniecie moje milusińskie :loveu: Quote
taxelina Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 jamnicze napisał(a):Celince należy się łóżeczko z uwagi na życiowe doświadczenie :p, Wam droga młodzieży podłoga wystarczy :evil_lol: podloga? nie , my chcemy lozeczko i kolderke jak inaczej ma jamniczek spac?:mad::mad: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 deer_1987 napisał(a):podloga? nie , my chcemy lozeczko i kolderke jak inaczej ma jamniczek spac?:mad::mad: Jamniczek może do Sajdusi się przytulić, ona z pewnością będzie zadowolona, bo to gościnna i towarzyska panienka jest :lol: Quote
betel Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='cropka']Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;) . A nazywa się Miyamoto, biedna jamnicze trudny miała orzech do zgryzienia z tym jego imieniem :lol:. Dziękuje i Tobie, i Jamnicze za odpowiedź. Nigdy nie widziałam tak fantastycznie umaszczonego psa - kapitalny. Muszę odwiedzić Waszą galerię. Fajnie, że się z Saidi dogadują, choć ona przy nim wygląda jak pchełka - bo jest drobniutka i dużo mniejsza:lol:. Śliczna z niej panienka i kolorki ,choć zupełnie inne, również ma piękne.:loveu: ( zresztą , to moje ulubione barwy , bo Incia- moja kundliczka ma prawie identyczne) Życzę Wam miłych spacerów i zazdroszczę morza Quote
Kaya Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 jamnicze napisał(a):oj, nie narzekaj, to tylko godzinka jazdy ;)(długie lata mieszkałam na Suchaninie z rodzicami :razz:)no i masz piękne lasy morenowe niedaleko :p Lasy może i piekne ale zajęte już przez quady i takie tam tak że ostatnio więcej psa prowadziłam na smyczy niż biegał wolno bo ciągle nam zajeżdżali droge :shake: Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 betel napisał(a):Dziękuje i Tobie, i Jamnicze za odpowiedź. Nigdy nie widziałam tak fantastycznie umaszczonego psa - kapitalny. Muszę odwiedzić Waszą galerię. Fajnie, że się z Saidi dogadują, choć ona przy nim wygląda jak pchełka - bo jest drobniutka i dużo mniejsza:lol:. Śliczna z niej panienka i kolorki ,choć zupełnie inne, również ma piękne.:loveu: ( zresztą , to moje ulubione barwy , bo Incia- moja kundliczka ma prawie identyczne) Życzę Wam miłych spacerów i zazdroszczę morza Nie ma za co, ja akitki też poznałam dopiero na dogo, a Incia jest prześliczna :loveu: (i faktycznie podobna do Sajduni ;)) Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Kaya napisał(a):Lasy może i piekne ale zajęte już przez quady i takie tam tak że ostatnio więcej psa prowadziłam na smyczy niż biegał wolno bo ciągle nam zajeżdżali droge :shake: Nie cierpię kładów :angryy: W ogóle nie przepadam za ryczącymi silnikami, niestety latem nad woda tez coraz więcej motorówek i skuterów zakłóca plażowy spokój :mad::mad::mad:. No to masz nieciekawie:shake:. Jakby była ładna pogoda to może pokusisz się w niedzielę na mały spacerek u nas:razz:? Quote
agaciaaa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='jamnicze']A nie wiem jakiej firmy, bo nie ma wszytej metki, pani w sklepie mi je poleciła, zresztą wyglądają porządnie, niestety pasek między nogami miał szwy do środka i obtarło to Saidi :shake:. Przecięłam i wywaliłam ten pasek (i teraz nawet lepiej leżą :diabloti:) No właśnie pisałaś o tym obcieraniu i już mi sie troche mniej podobają ;) http://img88.imageshack.us/img88/1372/19ja4.jpg ale cudnie tu wyszła :loveu::loveu: http://img66.imageshack.us/img66/1714/17mq9.jpg ślicznie razem wyglądają :) Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='agaciaaa']No właśnie pisałaś o tym obcieraniu i już mi sie troche mniej podobają ;) http://img88.imageshack.us/img88/1372/19ja4.jpg ale cudnie tu wyszła :loveu::loveu: http://img66.imageshack.us/img66/1714/17mq9.jpg ślicznie razem wyglądają :) Mi się wydaje, że po prostu Saidi ma taką delikatną strukturę włosa i skóry, nawet tam gdzie przechodzą na łopatkach paski mam wrażenie, że włos jest nieco podniszczony, wyraźnie czuje jego inną strukturę pod palcami i jakby był nieco bardziej matowy. Zastanawiałam się nad skórzanymi, ale jeśli ona jest wrażliwa na tarcie, to nie ma znaczenia z czego będą zrobione :shake:. Doszłam do wniosku, ze jak już wyleczy szyje, to będę co tydzień na przemian zmieniać jej obroża-szelki, aby nie było tarcia ciągle w tym samym miejscu. To pierwsze zdjęcie też baaaaardzo mi się podoba - i to nasycenie kolorów :loveu: (widać, ze innym aparatem robione) Quote
Recommended Posts