Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye:

Posted

Przepiękne fotki ze spacerku domek blisko morza się mi zamarzył :loveu: ja to blisko moreny mieszkam na suchaninie i troche trzeba się tłuc żeby do morza dojechać.

Pozdrawienia z ulewnego Gdańska do ... Gdańska :cool3:

Posted

pusia2405 napisał(a):
Ja chcem mieszkać tam gdzie Ty:placz:!!!

Super spacer!! Psiaki miały radochę:loveu:!!

Pies Cropckowy przepiękny. Ja mam jednak słabość do tych psów:oops:.

A ja chcę w góry :placz:
Tak to już jest, że zawsze chcemy być tam gdzie nas nie ma ;)

Posted

betel napisał(a):
Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye:

Ten przystojniak to Myjamoto forumowej cropki :loveu:, piesek rasy akita japońska. Ten ma wyjątkowo przyjacielskie usposobienie i to był już ich drugi wspólny spacer :p

Posted

Kaya napisał(a):
Przepiękne fotki ze spacerku domek blisko morza się mi zamarzył :loveu: ja to blisko moreny mieszkam na suchaninie i troche trzeba się tłuc żeby do morza dojechać.

Pozdrawienia z ulewnego Gdańska do ... Gdańska :cool3:

oj, nie narzekaj, to tylko godzinka jazdy ;)(długie lata mieszkałam na Suchaninie z rodzicami :razz:)no i masz piękne lasy morenowe niedaleko :p

Posted

magda_drakkar napisał(a):
Widać, że spacerek udany:cool3:
Pozazdrościć takich miejsc i widoków(o psach już nie wspomnę:diabloti:) :loveu:

Bardzo udany :loveu:, a zazdrościć nie ma czego, sama masz pięknego psiaka :loveu:

Posted

[quote name='betel']Cześć, fotki kapitalne psy i morze - bajka. Ale co to za przecudny kawaler ( chyba) obok Saidi, co to za rasa???? Fantastyczne futro i umaszczenie. Oczywiscie Saidi nadal jest moją pupilką , ale takiego psa jak jej towarzysz nigdy nie widziałam:crazyeye:

Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;)
. A nazywa się Miyamoto, biedna jamnicze trudny miała orzech do zgryzienia z tym jego imieniem :lol:.

Posted

[quote name='cropka']Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;)
. A nazywa się Miyamoto, biedna jamnicze trudny miała orzech do zgryzienia z tym jego imieniem :lol:.
Bo nie łaska po polsku psa nazywać? :evil_lol::evil_lol::eviltong:

Posted

deer_1987 napisał(a):
nam tez zrobi? i kocyk odstapi?

Celince należy się łóżeczko z uwagi na życiowe doświadczenie :p, Wam droga młodzieży podłoga wystarczy :evil_lol:

Posted

jamnicze napisał(a):
Celince należy się łóżeczko z uwagi na życiowe doświadczenie :p, Wam droga młodzieży podłoga wystarczy :evil_lol:

podloga? nie , my chcemy lozeczko i kolderke jak inaczej ma jamniczek spac?:mad::mad:

Posted

deer_1987 napisał(a):
podloga? nie , my chcemy lozeczko i kolderke jak inaczej ma jamniczek spac?:mad::mad:

Jamniczek może do Sajdusi się przytulić, ona z pewnością będzie zadowolona, bo to gościnna i towarzyska panienka jest :lol:

Posted

[quote name='cropka']Dziękujemy :p Przecudnemu kawalerowi przekażę komplement ;)

Dziękuje i Tobie, i Jamnicze za odpowiedź. Nigdy nie widziałam tak fantastycznie umaszczonego psa - kapitalny. Muszę odwiedzić Waszą galerię. Fajnie, że się z Saidi dogadują, choć ona przy nim wygląda jak pchełka - bo jest drobniutka i dużo mniejsza:lol:. Śliczna z niej panienka i kolorki ,choć zupełnie inne, również ma piękne.:loveu: ( zresztą , to moje ulubione barwy , bo Incia- moja kundliczka ma prawie identyczne)
Życzę Wam miłych spacerów i zazdroszczę morza

Posted

jamnicze napisał(a):
oj, nie narzekaj, to tylko godzinka jazdy ;)(długie lata mieszkałam na Suchaninie z rodzicami :razz:)no i masz piękne lasy morenowe niedaleko :p

Lasy może i piekne ale zajęte już przez quady i takie tam tak że ostatnio więcej psa prowadziłam na smyczy niż biegał wolno bo ciągle nam zajeżdżali droge :shake:

Posted

betel napisał(a):
Dziękuje i Tobie, i Jamnicze za odpowiedź. Nigdy nie widziałam tak fantastycznie umaszczonego psa - kapitalny. Muszę odwiedzić Waszą galerię. Fajnie, że się z Saidi dogadują, choć ona przy nim wygląda jak pchełka - bo jest drobniutka i dużo mniejsza:lol:. Śliczna z niej panienka i kolorki ,choć zupełnie inne, również ma piękne.:loveu: ( zresztą , to moje ulubione barwy , bo Incia- moja kundliczka ma prawie identyczne)
Życzę Wam miłych spacerów i zazdroszczę morza

Nie ma za co, ja akitki też poznałam dopiero na dogo, a Incia jest prześliczna :loveu: (i faktycznie podobna do Sajduni ;))

Posted

Kaya napisał(a):
Lasy może i piekne ale zajęte już przez quady i takie tam tak że ostatnio więcej psa prowadziłam na smyczy niż biegał wolno bo ciągle nam zajeżdżali droge :shake:

Nie cierpię kładów :angryy: W ogóle nie przepadam za ryczącymi silnikami, niestety latem nad woda tez coraz więcej motorówek i skuterów zakłóca plażowy spokój :mad::mad::mad:.
No to masz nieciekawie:shake:.
Jakby była ładna pogoda to może pokusisz się w niedzielę na mały spacerek u nas:razz:?

Posted

[quote name='jamnicze']A nie wiem jakiej firmy, bo nie ma wszytej metki, pani w sklepie mi je poleciła, zresztą wyglądają porządnie, niestety pasek między nogami miał szwy do środka i obtarło to Saidi :shake:. Przecięłam i wywaliłam ten pasek (i teraz nawet lepiej leżą :diabloti:)

No właśnie pisałaś o tym obcieraniu i już mi sie troche mniej podobają ;)

http://img88.imageshack.us/img88/1372/19ja4.jpg ale cudnie tu wyszła :loveu::loveu:

http://img66.imageshack.us/img66/1714/17mq9.jpg ślicznie razem wyglądają :)

Posted

[quote name='agaciaaa']No właśnie pisałaś o tym obcieraniu i już mi sie troche mniej podobają ;)

http://img88.imageshack.us/img88/1372/19ja4.jpg ale cudnie tu wyszła :loveu::loveu:

http://img66.imageshack.us/img66/1714/17mq9.jpg ślicznie razem wyglądają :)

Mi się wydaje, że po prostu Saidi ma taką delikatną strukturę włosa i skóry, nawet tam gdzie przechodzą na łopatkach paski mam wrażenie, że włos jest nieco podniszczony, wyraźnie czuje jego inną strukturę pod palcami i jakby był nieco bardziej matowy. Zastanawiałam się nad skórzanymi, ale jeśli ona jest wrażliwa na tarcie, to nie ma znaczenia z czego będą zrobione :shake:.
Doszłam do wniosku, ze jak już wyleczy szyje, to będę co tydzień na przemian zmieniać jej obroża-szelki, aby nie było tarcia ciągle w tym samym miejscu.

To pierwsze zdjęcie też baaaaardzo mi się podoba - i to nasycenie kolorów :loveu: (widać, ze innym aparatem robione)