Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamnicze napisał(a):
Witamy, witamy i w pas się kłaniamy oraz do oglądania zapraszamy:lol:

W pierwszej wolnej chwili śmignę całą galerię :)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

jamnicze napisał(a):
Mieszczą się we Wrzeszczu koło czołgu (na przeciwko AM)
Szkolenie w małych grupach, do 6 psów - u nas i w grupie wcześniejszej jest poi 4 psiaki). Metoda klikerowa, oprócz podstawowych komend ćwiczenia z targetowania. O wynikach trudno mi jeszcze pisać, większość komend Saidi już zna ;). Na razie mam nieco mieszane odczucia, bo nie do końca o to mi chodziło, ale zobaczymy dalej :p.

A w jakim wieku masz pieska? Tam przyjmuja bardzo wcześnie i plusem jest to, że zajęcia odbywają się pod namiotem. Trochę ciasno, dlatego są małe grupy ;) ale przynajmniej na głowę nie pada :evil_lol: - a dla mnie właśnie to było ważne przy moim małym, delikatnym krótkosierściuchu :diabloti:

Aha ten namiot brzmi zachęcająco dla mnie ale mój pies raczej jest za nauką warowania w brudnej kałuży :lol: Ja raczej szukam jakiś trudniejszych ćwiczeń myślałam ostatnio żeby iść na PT czy tropienie, ale te cwiczenia zapowiadają się interesjąco musze to przemśleć ;) Moja suka ma 5 lat, ale na nauke nigdy za późno :cool3:

Powiedz jeszcze mi tylko keidy masz czas wolny na jakiś spacerek jestem ciekawa jak mała się zapowiada i tak jak mówiłam mogłabym też z nią ćwiczyć pozowanie i bieganie itp. :)

Posted

jbk napisał(a):
W pierwszej wolnej chwili śmignę całą galerię :)

Spoko, trochę się już tego zebrało :lol:, sama nie wiem kiedy;), ale to przyjemnie pokazać swojego psiaka innym :loveu:

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ciekawe rozwiązanie z tym namiotem, ale Baaja by to chyba denerwowało...

Ja za to Wam zazdroszczę tych pięknych trawiastych przestrzeni i słoneczka :p, my ćwiczymy o 19.00, więc jest już ciemno i zimno, więc ten namiot sporo daje :cool1:

Posted

pusia2405 napisał(a):
Cimno, zimno, i szkolić się każą:razz:. Znęcasz się nad psem:mad:!;)

No tak, ciemno, zimno ..... ale Saidi lubi tam jeździć bo parówkami i pasztetem karmią :evil_lol:

Posted

Kaya napisał(a):
Aha ten namiot brzmi zachęcająco dla mnie ale mój pies raczej jest za nauką warowania w brudnej kałuży :lol: Ja raczej szukam jakiś trudniejszych ćwiczeń myślałam ostatnio żeby iść na PT czy tropienie, ale te cwiczenia zapowiadają się interesjąco musze to przemśleć ;) Moja suka ma 5 lat, ale na nauke nigdy za późno :cool3:

Powiedz jeszcze mi tylko keidy masz czas wolny na jakiś spacerek jestem ciekawa jak mała się zapowiada i tak jak mówiłam mogłabym też z nią ćwiczyć pozowanie i bieganie itp. :)

PT - to właśnie " pies towarzyszący" i uczą tam podstawowych komend. Z tego co się orientowałam, to jeśli ktoś chce na następny kurs, to powinien najpierw zdać egzamin z podstaw ;)
A z psem można pracować w każdym wieku, w naszej grupie jest labka 2-letnia, i to właśnie ona jest prymusem :loveu:

W sprawie spacerku umówimy się na PW :p

Posted

betel napisał(a):
Jak tam uczennica , pilnie odrabia lekcje????:evil_lol: Pozdrowienia:loveu:

A jak!!! Już wredna pańcia tego pilnuje :evil_lol: A łobuzica już nie chce normalnego, suchego żarcia z michy jeść, tylko czeka na szkoleniowe serdelki :diabloti:

Posted

Wczoraj wyczytałam, że Amerykanie zrobili badania nad podatnością ras na szkolenie.
I wiecie co im wyszło? .... Że basenji są niewyuczalne :evil_lol:. Zajęły przedostatnie miejsce, za nimi uplasowały się tylko charty afgańskie :eviltong:

Asiaczku - coś Ty mi sprzedała? Ta franca całkiem nieźle się uczy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: