Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaciaaa']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/20-34.jpg jak śmiesznie jedno uszko przekręciła ;) :loveu:
Taaaa, niby wpatrzona we mnie, a radary nastawione na wszystko wokoło :p
[quote name='deer_1987']Jasne ze sie uzbroimy ;)
:p
[quote name='pusia2405']Piękne Sajduchna, ech, czy te oczy mogą kłamać;)?
Moje orzechowe migdałki :loveu:
[quote name='betel']O kurcze i nawet piłeczka pod kolor obróżki:evil_lol: Pozdrówka
:evil_lol: nawet nie zwróciłam na to uwagi :evil_lol: nie ma jak spostrzegawczość ;)

Posted

Saidi obtarła się kagańcem i rozdrapała całe gardło :mad::mad::mad:
No i znowu nie wiem, czy pojedziemy na Poznań :placz:, przecież poharatanego psa nie pokażę :angryy:

Musiałam jej kupić szeleczki aby nie drażnić gardła :shake:

Za to są widoczne postępy ze skupianiem uwagi na mnie na spacerku :loveu:,
a dzisiaj rana był u nas już szron na trawach :cool1:

Posted

Ucho jej odjechało. Sajdi ma dużo energii i chęci do zabaw, ale za smakołyki zabić by się dała :evil_lol:. To co miała biedna zrobić, jednocześnie żebrała i nasłuchiwała co tam się na świecie dziej :p.
Jamnicze popraw nitkę, bo zupelnie jej się uszy poluzują i głupio będzie wyglądać :diabloti:;).

Posted

Przykro, że mała zrobiła sobie kuku.:shake: Mam nadzieje,ze ranka szybko będzie sie goić. Ale skoro już jest nowe ubranko:cool3:, to czekam na fotki. Pozdrowienia:lol:

Posted

Oj, znowu DGM wariuje !!!!, nie mogę zaznaczyć kilku cytatów do jednego posta :angryy: więc będę odpowiadać pojedynczo ;)

[quote name='AngelsDream']Oj... to co to za kaganiec?
Niestety nie jest to normalny kaganiec, tylko halti (na straż miejską aby się nie czepiali). Na Saidi ciężko coś sensownego dostać, bo jest drobna ale ma długi pychol :p. Ten też jest nieco za duży i ma poprzetykane paski aby się nie majtały. Do tej pory było dobrze. Niestety moja wina :placz:, przez cieczkę chodziła cały miesiąc na smyczy więc kaganiec nie był używany. Nie zwróciłam uwagi, ze głowa jej urosła :crazyeye: i był za ciasno zapięty, przy bieganiu jak wyciągała szyję to końcówka paska ją oprarła :-(

A tak wygląda moje maleństwo w tym wynalazku

Posted

Agappe i AngelsDream - co do uszka, to bardzo fajnie odpowiedziała Wam cropka

[quote name='cropka']Ucho jej odjechało. Sajdi ma dużo energii i chęci do zabaw, ale za smakołyki zabić by się dała :evil_lol:. To co miała biedna zrobić, jednocześnie żebrała i nasłuchiwała co tam się na świecie dziej :p.
Jamnicze popraw nitkę, bo zupelnie jej się uszy poluzują i głupio będzie wyglądać :diabloti:;).
No tak, ale te sznureczki, to faktycznie będę musiała jej lepiej podwiązać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

betel napisał(a):
Przykro, że mała zrobiła sobie kuku.:shake: Mam nadzieje,ze ranka szybko będzie sie goić. Ale skoro już jest nowe ubranko:cool3:, to czekam na fotki. Pozdrowienia:lol:

Ma obrzydliwego strupa i jeszcze zaczerwienione kawał miejsca pod spodem :angryy:
(jak się drapała małpa, to nie zawsze trafiała w jedno miejsce:angryy:)
Fotki w nowym ubranku są :cool3: ale najpierw wstawię te ze spaceru z Miyamotem :p

Posted

Wstawiaj wstawiaj, może dziś? :cool3:
Na ranki i obtarcia wypróbowaną mamy maść nagietkową, działa lekko antyseptycznie, strupy szybciej schodzą, ogólnie naprawdę fajnie działa. Misiek miał smarowaną nawet na babrające się uczulenie(już się rany robiły, a żaden wet nie chciał pomóc :-(, na szczęście trafilismy do naszej wspaniałej wetki i już jej nie oddamy :multi:).

Posted

[quote name='bety']Oooooooo jej jakie słodkie :loveu:
http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/16-38.jpg
Pzdr
Oni zawsze fajnie razem wyglądają na tapczanie :loveu:

I pomyśleć, że de piękne, chude, długaśne łapuchny należą do Sajduchny, a te drugie (też piękne ;)) do kogoś, komu trudno było sobie wyobrazić psa w domu (bo psy to owszem, ale w budzie na podwórku), a już żeby pies wylegiwał się na kanapie? :crazyeye::smhair2: :evil_lol:

Posted

cropka napisał(a):
Wstawiaj wstawiaj, może dziś? :cool3:
Na ranki i obtarcia wypróbowaną mamy maść nagietkową, działa lekko antyseptycznie, strupy szybciej schodzą, ogólnie naprawdę fajnie działa. Misiek miał smarowaną nawet na babrające się uczulenie(już się rany robiły, a żaden wet nie chciał pomóc :-(, na szczęście trafilismy do naszej wspaniałej wetki i już jej nie oddamy :multi:).

Dzięki za radę, tą maść kupuje się w aptece?
Niestety jak się nie zagoi, to nasz wyjazd do Poznania stoi pod dużym znakiem zapytania :placz:

Mam też przykrą wiadomość - fotki z naszego spacerku tak długo były w aparacie, że mi sie coś pomyliło i potrzebując miejsca na nowe fotki większość wykasowałam :placz:, ale zostało kilka tych najładniejszych ;) zaraz wstawię.

Posted

Nie wiem czy w aptece, pewnie tak. Ja kupiłam kilka miesięcy temu dla siebie(całe życie z alergią :shake:),a przypomniałam sobie o niej przy okazji alergii misia. codzienne obmywanie chorych miejsc, wycieranie do sucha i smarowanie tą maścią spowodowało zagojenie ran w ciągu tygodnia :crazyeye: (nie były głębokie, ale brzydkie, z wysiękiem) i szybciutkie zarastanie futerkiem. Juz nawet nie widać gdzie była rana, a minął jakiś miesiąc.
Ja mam taką maść :
http://allegro.pl/item448391933_masc_nagietkowa_sucha_skora_odlezyny.html
Może w weekend skoczymy z łobuzami na spacerek?:cool3:

Posted

jamnicze napisał(a):
Dzięki za radę, tą maść kupuje się w aptece?
Niestety jak się nie zagoi, to nasz wyjazd do Poznania stoi pod dużym znakiem zapytania :placz:

Tą maść kupuje się w normalnej aptece, są dwa rodzaje opakowania takie co pokazała cropka i w zwykłej tubce (jak inne maści). Ja też ją stosuję na sobie i moich miśkach - działa :lol:
Pzdr