Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jamnicze']Uwaga uwaga mam wieści z Bratysławy :)

Serek CAJC, NJ, BOB (jego pierwszy w karierze :))
Dżezik - CWC, CACIB, BOS
Kika - CWC, res CACIB
Saidi - CWC, CACIB, BOS zakończony INTERCHAMPIONAT :) :) :)
Felka - CWC, NW - zakończony championat Słowacji weteranów :)

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim cioteczkom za trzymanie kciuków, buziaczki i szampan dla wszystkich :)

[quote name='jamnicze']Niedziela w Bratysławie :)

Serek CAJC, NJ, - skończony Młodzieżowy Champion Słowacji !!!
Dżezik - CWC, resCACIB, - skończony Grand Champion Słowacji
Kika - CWC, CACIB
Saidi - CWC, resCACIB,
Felka - CWC, NW

Fajnie, dziewczyny podzieliły się CACIBami :), a w wieczorem podobno siostrzyczki wspólnie szalały, ciekawe czy dały się wyspać Agasi? :razz:Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cienka napisał(a):
Ja tam za kozim nabiałem nie przepadam ale mięsko z młodego koziołka to jest to

Dobry kozi serek...pychota:):)

Cześć dziewczyny!!!!!

Posted

Cienka napisał(a):

Młodego koziołka nie jadłam (jeszcze:evil_lol:), ale serki kozie uwielbiam:)

Agappe napisał(a):
Gratulujemy intera!!!i to w tak krótkim czasie!! Super!!!

Bardzo krótkim!
Pierwszy CACIB w ub.r. w Sopocie (jakoś początek sierpnia), a ostatni 21 sierpnia. Przepisowe: rok i 1 dzięń jest:):multi:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Młodego koziołka nie jadłam (jeszcze:evil_lol:), ale serki kozie uwielbiam:)

[FONT=Tahoma]Bo z koziołkami to jest tak, że ktoś musi je najpierw :snipersm:kilim a one takie małe słodkie:placz:, ale mięsko super polecam. Nigdy więc nie oglądam maluchów jeśli mam je potem zjeść :facelick:.[/FONT]

Posted

Asiaczek napisał(a):
Bardzo krótkim!
Pierwszy CACIB w ub.r. w Sopocie (jakoś początek sierpnia), a ostatni 21 sierpnia. Przepisowe: rok i 1 dzięń jest:):multi:

Pzdr.

wiem, wiem , Jamnicze pisała że rok i 13 dni jesli dobrze pamietam ;)

Posted

Cienka napisał(a):
Wiem wiem ćwiczenia najważniejsze, a nosić Jogiego to cieżka sprawa by była bo waży 11,3 kg to przy 8kg Piny spora różnica, jego na ramionka już sobe nie wrzuce. Mam nadzieje, że to się w krótce skończy bo im on więcej płacze tym mu Pina więcej dokucza.

Zobaczysz, chłopak trochę się oswoi z nowym otoczeniem i już Wam będą razem dokazywać, aż zatęsknisz za jego spokojem :eviltong:
M&S napisał(a):
Baaardzo się użalam;)

a teraz bierz się do roboty i zakładaj galerię:evil_lol::mad:

Tak, tak, popieram :diabloti:
Agasia napisał(a):
po malej wojnie o koldre z Sajducha (ktora ja wygralam, ale podzielilam sie poduszka :D :D ) wszystkie 3 spalysmy jak zabite :)

Bardzo dziękuję za opiekę nad moim Sajdelkiem :loveu:, A to zouza niemyta żeby ząbki pokazywać :shake:, królewnie się w głowie chyba przewróciło od tego intera, ale dobrze że ją sprowadziłaś na ziemię :lol:
zielona napisał(a):
Gratulacje dla Sajduchy.Za taki wynik to już musisz dla Sajdi kupić kozę.

Ha ha, może sobie na zdjęcia popatrzeć :evil_lol:
M&S napisał(a):
Myślę, że jedna koza to stanowczo za mało;):evil_lol:
Cześć Sajduchy:lol:

No patrzcie jakie mądralińskie i pewnie miałabym ją trzymać na moim "balkonie"? :crazyeye:
Cienka napisał(a):
Ciociu Jamnicze :D przyszły dzisiaj Twoje wizytówki.

Super, już się nie mogę doczekać aby je obejrzeć (i dostać w swoje łapki ;))
Asiaczek napisał(a):
Na razie jamnicze kupiła szampana - super... chłodniutki w sam raz na taki upał, jaki był wczoraj...

A kozi serek - mniam, mniam, mniam...

Pzdr.

Eeeee, dla mnie nieco za ostry, ale jak się go posmaruje musztardą, to może być
Cienka napisał(a):

Też wybieram tą opcję :lol:
Asiaczek napisał(a):

Bardzo krótkim!
Pzdr.

a dokładniej rok i 13 dni :loveu:
Cienka napisał(a):

[FONT=Tahoma]Bo z koziołkami to jest tak, że ktoś musi je najpierw :snipersm:kilim a one takie małe słodkie:placz:, ale mięsko super polecam. Nigdy więc nie oglądam maluchów jeśli mam je potem zjeść :facelick:.[/FONT]

Zdecydowanie tak, raz odchowywałam króliczki u babci, bo krulica niedługo po porodzie padła i jakoś tak nie za przyjemnie mi się je jadło, coś przez gardło przejść nie chciały. :shake:

Posted

Agappe napisał(a):
wiem, wiem , Jamnicze pisała że rok i 13 dni jeśli dobrze pamiętam ;)

Ha ha, bardzo dobrze pamiętasz :) właśnie o ty pisałyśmy w tym samym czasie ;)

Posted

[quote name='jamnicze']Zobaczysz, chłopak trochę się oswoi z nowym otoczeniem i już Wam będą razem dokazywać, aż zatęsknisz za jego spokojem :eviltong:

[FONT=Tahoma]Od kiedy zamiast podwórka mamy piaszczystą plaże coś się w zachowaniach Jogiego zmieniło jest szczęśliwszy. Ale największa radochę miały oba jak pan zostawił na podwórku koparkę i mogły posiedzieć w łyżce:multi:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]A teraz ja robie modlitwy do boga deszczu by troszku nam ta plaża stwardniała bo auta przed domem nie możemy postawić. Wcześniej modliłam się o brak deszczu by nie utonąć w glinie (wtedy nie wysłuchał:placz:)[/FONT]
[/FONT]

Posted

M&S napisał(a):
Cześć Interko:):)

to niedługo papiery do ZG trzeba wysyłaś i czekać na dyplom.....

cześć wilcze :) Asia mówiła, że nie ma się co spieszyć, bo najpierw Bratysława musi rozliczyć swoją wystawę.
Cienka napisał(a):
Od kiedy zamiast podwórka mamy piaszczystą plaże coś się w zachowaniach Jogiego zmieniło jest szczęśliwszy. Ale największa radochę miały oba jak pan zostawił na podwórku koparkę i mogły posiedzieć w łyżce:multi:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]A teraz ja robie modlitwy do boga deszczu by troszku nam ta plaża stwardniała bo auta przed domem nie możemy postawić. Wcześniej modliłam się o brak deszczu by nie utonąć w glinie (wtedy nie wysłuchał:placz:)

No to tym razem wysłuchał, dzisiaj cały dzień pada, a i wczoraj co rusz to kropiło.
M&S napisał(a):
Hello w piąteczek:):):)

Witanko :)
Błyskotka napisał(a):
Miłego weekendu życzę :).

Dziękujemy, na wzajem :)
Cienka napisał(a):
[FONT=Tahoma]Raczej rozkopią ;p największa radość kopania w miałkim piaseczku [/FONT]

O tak, piaseczek dobra rzecz, a najlepszy to jest do siusiania ;)

Posted

Ostatnie dni to mieliśmy iście baskowe :). Wczoraj odwiedziliśmy chłopaków w Wejherowie, całkiem fajny zaprzęg z nich się zrobił, powoziła gosiaja ;)
A dzisiaj odwiedzili nas Pinka i Jogi (oczywiście Karola i Tomek też wpadli ;)) Na dzień dobry Saidi się pozłościła i naburczała na oboje, a zwłaszcza na Jogiego, ale on sobie nic z niej nie robił tylko zaczepiał ją do zabawy. A później już było ok. Dzieciarnia powyciągała wszystkie sajdusiowe zabawki, nawet te mocno zakurzone :). Jogi musiał każdą wypróbować i choć chwilkę się pobawić :)

Posted

[quote name='jamnicze']Ostatnie dni to mieliśmy iście baskowe :). Wczoraj odwiedziliśmy chłopaków w Wejherowie, całkiem fajny zaprzęg z nich się zrobił, powoziła gosiaja ;)
A dzisiaj odwiedzili nas Pinka i Jogi (oczywiście Karola i Tomek też wpadli ;)) Na dzień dobry Saidi się pozłościła i naburczała na oboje, a zwłaszcza na Jogiego, ale on sobie nic z niej nie robił tylko zaczepiał ją do zabawy. A później już było ok. Dzieciarnia powyciągała wszystkie sajdusiowe zabawki, nawet te mocno zakurzone :). Jogi musiał każdą wypróbować i choć chwilkę się pobawić :)
Oooooo, to ja chcem foteczki z zabawkami:)

Pzdr.

Posted

[quote name='jamnicze']Ostatnie dni to mieliśmy iście baskowe :). Wczoraj odwiedziliśmy chłopaków w Wejherowie, całkiem fajny zaprzęg z nich się zrobił, powoziła gosiaja ;)

A to ciekawostka a propos zaprzęgów i basenji http://2.bp.blogspot.com/_0BuvID10bgY/Szve1HB8_uI/AAAAAAAABJE/VrOsvnhIFs8/s1600-h/Basenji+sled+dogs.jpg

A tu cała strona jak by kogoś zainteresowało

http://piperbasenji.blogspot.com/2009_12_01_archive.html

Posted

[quote name='Asiaczek']Oooooo, to ja chcem foteczki z zabawkami:)

Pzdr.
Niestety na spacerze z morkami rozładował mi się aparat i zapomniałam go naładować. Zanim to zrobiłam, to goście już się zbierali, a i psiaki miały już najzabawniejsze chwile za sobą. Ale z pewnością będzie jeszcze niejedna okazja :)
[quote name='Cienka']A to ciekawostka a propos zaprzęgów i basenji http://2.bp.blogspot.com/_0BuvID10bgY/Szve1HB8_uI/AAAAAAAABJE/VrOsvnhIFs8/s1600-h/Basenji+sled+dogs.jpg

A tu cała strona jak by kogoś zainteresowało

http://piperbasenji.blogspot.com/2009_12_01_archive.html
Łołłłł całkiem nieźle.
[quote name='gosiaja']ja to chyba chłopakom uszyje takie szelki żeby mnie na sankach ciągali (mam nadzieję że będzie zima)
Też mam nadzieję, bo uwielbiam śnieżne zimy :)

Posted

Tęsknię za górami. Właśnie dostałam sms od TZ (biega sobie po Tatrach) i słucham górskich piosenek i tak mi się ckni ....
Mogę sobie tylko pooglądać zdjęcia .....

Posted

jamnicze napisał(a):
Tęsknię za górami. Właśnie dostałam sms od TZ (biega sobie po Tatrach) i słucham górskich piosenek i tak mi się ckni ....
Mogę sobie tylko pooglądać zdjęcia .....

To w pociąg i w góry.....

Cześc wieczorowa porą:)

Posted

z POCIĄGU TO JA MOGĘ CO NAJWYŻEJ MOJEGO KRZYSIA WYCIĄGNĄĆ, MA DZISIAJ WRÓCIĆ PO PÓŁNOCY :)
NIESTETY DO PRACY TRZA CHODZIĆ I NA CHLEBEK ZARABIAĆ, A GÓRY SĄ CIUTEK ZA DALEKO ABY CHOĆ NA WEEKEND SKOCZYĆ, ECH PRZYJDZIE MI PEWNIE DŁUUUUGO CZEKAĆ ZANIM SOBIE NIMI OCZY NACIESZĘ I PŁUCA PRZECZYSZCZĘ.