Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najpóźniej będziemy w niedzielę, ale możliwe, że wczesniej - na pewno z odpowiednim wyprzedzeniem damy znać.

Jesteśmy niestety uzaleznione od terminów u notariusza... dlatego nie możemy podac konkretnej daty - na pewno będzie to w tym/ pod koniec tego tygodnia.

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witokretku, bardzo mi przykro, ale zmuszona jestem wycofać swoja ofertę dt dla szczeniaków... moi sąsiedzi złożyli pismo do administracji ze skargą "na uciążliwego sąsiada"... Nie podoba im się, że psy szczekają, na klatce schodowej ponoć czuć zapach zwierząt i jest zadeptana klatka schodowa... dodatkowo boją się moich rezydentów... muszę na razie cos z tym fantem zrobić, ale nie chcę zaogniać sytuacji... mam jeszcze tego amstaffka i choć zapowiadało się, że szybko znajdzie domek, to jakoś go nie widać... bardzo mi przykro!
Niestety faktem jest, że przy tylu obowiązkach i takim stadzie zwierzaków kilka razy nie do końca panowałam nad ogarnięciem tego wszystkiego i chyba dałam im powody do czepiania się... nie wycierając sieni np...
Moje zwierząta są zaszczepione, płącę za nie podatek i czynsz, ale ze szczeniakami jest już troche inaczej... prowincja...

Posted

na mnie tez doniesli i jeszcze na straz miejska ale troche czasu minelo i sie rozeszlo po kosciach

Witokret Ty do mnie mowilas o szczeniakach od halbiny czy ze one do soboty szukaly domu a pozniej do halbiny ?

Posted

Witokretku, Wandulek ma dom wolono stojący i szczeniaki raczej sąsiadom nie przeszkadzają... Ja mieszkam w bloku... na parterze... każdy wnosi do klatki na butach syf, sprzątaczka nie sprząta, ale jak jest na kogo zwalić, to... huzia na Józia!... Well, mam za swoje... :roll:

Posted

GameBoy napisał(a):
chyba sie zbyt malo klarownie wyrazilam
chodzi mi o to czy Ty mnie pytalas o DT do soboty myslac, ze one pojada do halbiny ? i teraz na dluzej potrzebny DT w wawie?

Już wszystko wyjaśnione :lol:

Posted

halbina napisał(a):
Witokretku, Wandulek ma dom wolono stojący i szczeniaki raczej sąsiadom nie przeszkadzają... Ja mieszkam w bloku... na parterze... każdy wnosi do klatki na butach syf, sprzątaczka nie sprząta, ale jak jest na kogo zwalić, to... huzia na Józia!... Well, mam za swoje... :roll:

Halbinko - wiem wiem - nie przejmuj się - doskonale Cię rozumiemy :lol:

Posted

Jestem rozgoryczona i zdołowana... no i wściekła...
Chyba zacznę bawić sie w donosy na sąsiadów, którzy rozjeżdżają trawniki i podwórko samochodami, garażują mi pod oknami... zostawiają na pół dnia albo na noc worki ze śmieciami na klatce... przyjmują na klatce gości - nastolatków, którzy palą, gaszą pety na ścianie i podłodze... :angryy:

Posted

halbina napisał(a):
Jestem rozgoryczona i zdołowana... no i wściekła...
Chyba zacznę bawić sie w donosy na sąsiadów, którzy rozjeżdżają trawniki i podwórko samochodami, garażują mi pod oknami... zostawiają na pół dnia albo na noc worki ze śmieciami na klatce... przyjmują na klatce gości - nastolatków, którzy palą, gaszą pety na ścianie i podłodze... :angryy:

Te wszystkie opisane przez Ciebie zachowania są NORMALNE ! dla tego durnego społeczeństwa :angryy: ale spróbuj tylko mieć więcej niż jednego yorka (nie obrażając właścicieli yorków) albo żyć nieco inaczej niż ksiądz tłucze z ambony i już jesteś dziwolągiem i trzeba cię zniszczyć i wytykać paluchami :diabloti:

Posted

Dzisiaj zgarnęłyśmy kolejne dwa maluszki :loveu: Chłopczyka (Maniuś) i dziewczynkę (Bisia) :lol: - przekochane psiury. Są w DT u Pidzej.
Tym razem zgarnęłyśmy je "na sposób". Wstawiłyśmy michę z żarełkiem do kontenerka i dzieciaki kitrając się w całości do michy znalazły się w środku :evil_lol: Sunia była już zdecydowanie spokojniejsza - nawet podeszła do swojego jedzenia zanim jeszcze zdążyłyśmy odejść - to naprawdę ogromny postęp :multi:
Zabrałyśmy maluszki od razu do wetki - dostały na jutro pastę do odrobaczenia (dzisiaj były za bardzo najedzone :cool3:) i kropelki na pchły i kleszcze.

Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak:
- 3 maluszki (dwie dziewczyny i chłopak) są do naszego wyjazdu na Śląsk u cudownej rodzinki Zoni :Rose:

- 2 maluszki (dziewczynka i chłopak) są w DT u Pidzej - też najprawdopodobniej tylko do naszego wyjazdu na Śląsk.

Zostały nam jeszcze do zgarnięcia dwa maluchy - nie wiemy, czy jutro albo pojutrze uda nam się je zgarnąć - bo na razie nie bardzo mamy gdzie je umieścić :shake:

Póki co pewny DT mamy u Wandul i ewentualnie z DT może nas wesprzeć Dorothy, ale ona przecież nie może wziąć 5 sztuk !!!!!

BŁAGAMY O WIĘCEJ DT DLA MALUCHÓW :modla::modla::modla:

Posted

tak jak mowilam dziewczynom moze ja w piatek dam rade pomoc
tyle, ze nie moge wziac piszczacych szczeniat bo chodze do pracy i sasiedzi znowu nasla SM
myslicie, ze beda cicho jak beda np dwa?
i ktos musialby pomoc z karma bo ja finansowo leze :oops:

Posted

GameBoy napisał(a):
tak jak mowilam dziewczynom moze ja w piatek dam rade pomoc
tyle, ze nie moge wziac piszczacych szczeniat bo chodze do pracy i sasiedzi znowu nasla SM
myslicie, ze beda cicho jak beda np dwa?
i ktos musialby pomoc z karma bo ja finansowo leze :oops:

Z tym piszczeniem to może być różnie - na razie maluchy "rozdawałyśmy" po dwa, trzy i jest ok, ale nie wiadomo na jakie tym razem "trafimy"... nie jesteśmy w stanie niczego zagwarantować :shake:

My karmę sfinansujemy - może ktoś jeszcze zechciałby i mógł nieco wspomóc nasze maluchy ???

Posted

mamusia nie daje sie zlapac wciaz? chcecie ja tam narazie zostawic? Ona je karmi jeszcze chyba?
moja pomoc aktualna oczywiscie. Ile dacie tyle wezme, choc przyznam ze z piecioma to polec moge bo sama mam 6 psow wlasnych.
Moze jednak jaka ciocia jeszcze ze dwa maluchy wezmie?

Posted

Ja pomogę finansowo! Jak są dwa, to najczęściej przytulają sie do siebie i śpią... piszczeć mogą kilka minut po wyjściu, potem sie uspokoja najpewniej... ale jak będą szczekliwe... :roll:

Posted

[quote name='Dorothy']mamusia nie daje sie zlapac wciaz? chcecie ja tam narazie zostawic? Ona je karmi jeszcze chyba?
moja pomoc aktualna oczywiscie. Ile dacie tyle wezme, choc przyznam ze z piecioma to polec moge bo sama mam 6 psow wlasnych.
Moze jednak jaka ciocia jeszcze ze dwa maluchy wezmie?

Mamusia nie da się złapać tak łatwo ;) Póki co coraz mniej "peszy" ją nasze towarzystwo i na razie będziemy na tym bazować. Na szczęście ona juz nie karmi maluszków - jedzą już zupełnie same :loveu: - ona tylko stara się (i świetnie jej to wychodzi) organizowac im wyżerkę; chociaz ostatnio nie musi bo wszyscy dostają mięsko z warzywkami :razz: Będziemy sunię regularnie dożywiać (prosimy również o pomoc w tym, jak nas nie będzie w Wawie) i postaramy się ją troszke oswoić, a potem... ;)
Dorothy - jesteś kochana :loveu: że chcesz pomóc - postaramy się jednak az tak Cię nie obciążać psiakami i spróbujemy jeszcze coś znaleźć dla kilku maluszków.

HALO HALO - TYMCZASY POTRZEBNE !!!

Posted

Halbinko - zawsze możemy podjechać do Ciebie - cobyś przywitała się z maluchami :razz:
Zonia :loveu: cudowne zdjęcia - powiem tylko tyle - one na żywo są jeszcze słodsze niż na zdjęciach :loveu:

Każdy z maluszków jest inny - Brysiek to taki typowy facet - podgryza dziewczyny i zawsze się jakos wyłga :cool3: Wicia (vel Pepcio :evil_lol:) to straszna mądrala i cwaniara - dziewczyna sobie poradzi w życiu :loveu: Kruszyneczka to typowa kobitka - delikatna skromna, ale jak przyjdzie co do czego to.... :evil_lol: Z dzisiejszych dwóch maluchów - chłopak próbuje zrobić sobie poduchę z suni, a ta co chwila go ... z góry na dół :loveu:

Takie maluszki potrafią zrekompensować swoja obecnością i zachowaniem WSZYSTKO :loveu:

Posted

Ludzie to niestety najwredniejszy gatunek:-( a zwłaszcza podgatunek zwany sąsiedzi... Niestety ja też tylko mogę was wspierać wirtualnie, sama mieszkam u teściów, a patrząc na te maluchy aż mi sie wszystko rwie, aby zabrać na tymczas! Niefajnie ten świat urządzony:shake: