Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka piękna suka!!!!!!! :loveu: I widzę,że już w pełni oswojona :razz:
To chyba najpiękniejsza nagroda za Wasze starania.
Ciekawe czy ja komuś oddacie:cool3:?

Posted

Nasza kochana Dzikunia :loveu: już w hoteliku u Gajowej :lol:

Nie mogłyśmy dłużej czekać :shake: sunieczka postanowiła być cały czas z nami i od samego rana koczowała pod furtką osiedla. Dzisiaj na okolicznych budowach pojawili się już robotnicy więc zaczęłyśmy bać się o Dzikunię - ona ewidentnie nie chce już być dłużej sama ! To duży psiak więc ludzie sie jej po prostu boją - nie chciałysmy żeby ciągłe przeganianie zaprzepaściło ostatnie miesiące.

Suczysko zachowuje się jak typowy szczenior - bawi się piłeczką, podgryza rękawy, tarmosi za wszystko co jej się napatoczy ;) Wymaga jeszcze ogłady, ale to cudowny pies, który nie wykazuje cienia agresji. Z psiakami dogaduje się rewelacyjnie - wie doskonale jak z nimi "rozmawiać".
Dzisiaj jak już znalazła się w naszym ogródku natychmiast podjęłyśmy decyzję - zgarniamy. Dostała na wszelki wypadek Sedalin, kupiłyśmy parciany kaganiec (taka szczęka to nie żarty), ale... Słowo daję Dzika zachowywała się jak pluszowy misiek - na rękach czuła się rewelacyjnie :cool3:zważywszy, że to ponad 40 kg gorzej było z rękami. Kaganiec okazał się zbędnym rekwizytem, obróżkę można jej zakładać i zdejmować do woli. Psisko cały czas trzyma się przy nodze więc i na smyczy świetnie sobie radzi :lol:

Ma wspaniały kojec u Gajowej - dostała swoje kocyki (z zapaszkiem ;)) i... :-(Strasznie nam jej tutaj brakuje.
Psina płakała jak odjeżdżałyśmy i próbowała się wydostać, ale (na szczęscie) nie ma jak. Mamy nadzieję, że nie zapragnie zwiać !
Na razie codziennie będziemy ją odwiedzać żeby łatwiej przyzwyczaiła się do nowego miejsca, w środę zabierzemy ją do naszej wetki - chcemy pomału przyzwyczajać ją do cywilizacji.

Pewnie już śpi :-(

Posted

Mam nadzieję, że bedzie spała bo póki co niestety wyje... nie cały czas rzecz jasna ale z przerwami zawodzi...:loveu:.
Zaczęła swój koncert oczywiscie jak zorientowała się, że Witokretki zniknęły. Później dała się udobruchać i dopóki byłam w zasiegu wzroku
było cicho nawet położyła się i chwilkę zdrzemnęła.
Po zmierzchu opuściłam ją niestety i wznowiła zawodzenie.
Na jedzenie nie rzuciła się a jak odeszłam od kojca przestała się nim wogóle inmteresować.
Zaryzykowałam i wyprowadziłam ją na smyczy na specerek po wybiegu
i Dzikunia natychmiast zrobiła kupala... Jest bardzo kontaktowa chce
żeby ją głaskać, domaga się tego podając łapę...

Posted

gdgt napisał(a):
to może ich poszukamy :placz: ???

No niestety :shake: Dzikunia od dłuższego czasu nie karmiła, świadczy o tym stan jej sutków... poza tym poprzednim razem była bardzo troskliwą i opiekuńczą matką - nie zostawiałaby maluchów na całe godziny samych :shake: Tym razem (od jakiegoś czasu) cały czas przebywała w pobliżu naszego miejsca karmienia. Znalazłyśmy jej norę, ale... maluchów w niej nie było - albo ktoś je zabrał albo jakiś dziki zwierz sie pożywił :-( Przeczesałyśmy ostatnio okolicę i nie było śladu maluchów - ona naprawdę nie zostawiłaby ich na tak długo.

Posted

Witokret napisał(a):
Znalazłyśmy jej norę, ale... maluchów w niej nie było - albo ktoś je zabrał albo jakiś dziki zwierz sie pożywił :-( Przeczesałyśmy ostatnio okolicę i nie było śladu maluchów - ona naprawdę nie zostawiłaby ich na tak długo.

Nie chcę tego słuchać :-( Ale rzeczywiście, to było dziwne, że ona tak na długo do was przychodziła. A czy w grę wchodziłaby ciąża urojona?

Posted

Oj nie - to nie była ciąża urojona :shake: Niedługo przed porodem Dzika była wręcz kwadratowa - ledwo się ruszała, a potem nagle pojawiła się chuda. Poza tym na początku pojawiała się, zjadała i uciekała (pewnie podzielić się z maluchami).

Posted

cieszę się, że Dzikunia już złapana, ale żal tych maluchów - co mogło się z nimi stać?
podobno jednej nocy bardzo szczekała - to musiało być wtedy, jak zabrano jej maluchy :-(

Posted

Sunka cudna, bedzie teraz nadrabiac zaleglosci w glaskaniu na pewno..

A ja sie tak zastanawiam, czy jacys "troskliwi ludzie" nie zajeli sie szczeniakami czasem...:placz:

Posted

Chyba wolimy nie zagłębiać się z myśleniem w temat szczeniaków... :shake: teraz i tak nic już na to nie poradzimy.

Dzikunia nie najlepiej czuje się w kojcu :shake: ona bardzo lgnie do człowieka. Jak widzi Gajową albo kumpla z boksu obok ganiającego po wybiegu - to się uspakaja. Ogólnie jest przekochana i bardzo grzeczna - jak za bardzo skacze i zgani się ja za to, to od razu załapuje o co chodzi, podobnie jest z zostawaniem :lol: mądra psina.

Przez całą noc nie załatwiła się w kojcu :razz: dopiero na porannym spacerku był zestawik. Ta psina jak nic musiała być w domu - skąd miałaby wiedzieć, że tam, gdzie się mieszka nie powinna się załatwiać.

Dzisiaj po południu zawieziemy Dzikuni jej karmę (wczoraj byłysmy za bardzo zakręcone), a za moimi plecami pichci się już dla niej mięsko ;) - jak nic ciotka Gajowa w końcu nas pogoni :cool3:
Musimy też podrzucić jej jakieś zabaweczki - to jeszcze duży szczenior :loveu:

Posted

Dzika na razie bardzo zle znosi zamkniecie w kojcu :shake:. Za kazdym razem, kiedy "odbiera" jej sie czlowieka ma miejsce ogromna rozpacz i histeria.
Zupelnie jakby ten pies nigdy nie zyl bez bez ludzi, az trudno w to uwierzyc. Dzikunia najbardziej chcialaby caly czas spedzac ze swoim czlowiekiem, wtedy sie uspokaja, bawi z innymi psami i jest szczesliwa.
Jezeli ten pies kogos pokocha, to bedzie to juz milosc po grob.

Tak pieknie nasza Dzikunia sie bawi:

Posted

Szczęśliwiec będzie z tego, komu się trafi taka cudna:loveu:, mądra :loveu:i do tego super-wierna:loveu: sunia. Gdyby nie te dziewięć psów w domu to ja nie wiem czy bym wytrzymała:cool3:...

Posted

Roześmiana buzia! Ale dodam, że jak dzika zobaczyła mnie drugi raz w życiu, to w susach do mnie podbiegła jak radosne szczenie! tylko nie za blisko, oczywiście...