Jump to content
Dogomania

- - Max - - niewidomy owczarek - 9 mies KOSZMARU - MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Od kiedy jestem na dogo czytam o samych nie mieszczących sie w glowie bestialstwach (mija czas a tytuly watkow sa coraz tragiczniejsze!).
Ja sie zupelnie nie znam na procedurach itd., ale jak mozna olac takie zgloszenia, jak takie osoby moga pracowac w takich instytucjach? Jak to mozliwe???
Nawet nie chce wchodzic w artykul, zupelnie wystarcza mi to co napisala florida:-( i to nie pierwszy pies...:-( dlaczego takich... od razu sie nie zabija
Uspienie go po takim "zyciu" byloby chyba jedna z najgorszych tragedii na dogo:-(
Moze jakis hotel go przyjmie, pieniadze uzbieramy

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdziak']Anetta cyt z gazety:
"Byłem na miejscu i sprawdzałem warunki, w których żył pies -
tłumaczy Robert Drogosz, inspektor Towarzystwa Opieki nad
Zwierzętami. - Nie były najlepsze, ale nie potwierdziłem doniesień
sąsiadów - to jakieś plotki. W związku z tym nie miałem żadnych
podstaw do interwencji i zgłaszania sprawy do prokuratury. Zresztą
nie oszukujmy się, ta i tak by sprawę umorzyła. "

Pana Roberta D. należaloby zamknąć w klatce 3 x dziennie tłuc po głupiej mordzie , i dodatkowa kopać w dupę! Bo na nic więcej nie zasługuje. Kto tym indywiduom daje uprawnienia inspektorów? On, ze swoją wrażliwością nadaje się do pracy co najwyżej w zakładzie utylizacji odpadów i umysłowość i wrażliwość ma tylko do tego ! Nie wie, lub zapomniał, ŻE MA PRZEDE WSZYSTKIM WALCZYĆ O DOBRO ZWIERZĄT!!!
To kolejny przykład jak byle g..ój z legitymacją decyduje o życiu i męce psa a sam śpi spokojne.
Czy ktoś złożyl doniesienie do prokuratury na właścicieli psa? Czy ktoś zlożyl zawiadomienie do ZG Głównego TOZ na tego s..syna i powiadomil ich jakiego mają inspektora.?
Prawdą a Bogiem ZG TOZ ma los tego psa i wielu innych głęboko w d.. Oni zajęci są wyłącznie sobą i pilnują , jak cholera, żeby im ktoś stołków spod dupy nie wyciągnął! A zwierzęta w potrzebie? bezdomne? katowane? cierpiące? Któz by się nimi przejmował!
Wg mnie psa trzeba odebrać tym dewiantom i oddać do kliniki specjalistycznej celem ustalenia jego faktycznego stanu zdrowia ( nie tylko fizycznego) dalszych rokowań, a potem decydować, co dalej
EMIR

Posted

Magdziak napisał(a):
Anetta cyt z gazety:
"Byłem na miejscu i sprawdzałem warunki, w których żył pies -
tłumaczy Robert Drogosz, inspektor Towarzystwa Opieki nad
Zwierzętami. - Nie były najlepsze, ale nie potwierdziłem doniesień
sąsiadów - to jakieś plotki. W związku z tym nie miałem żadnych
podstaw do interwencji i zgłaszania sprawy do prokuratury. Zresztą
nie oszukujmy się, ta i tak by sprawę umorzyła. "

Fundacja EMIR wystąpi z pismem do TOZ w Częstochowie i w oparciu o ustawę o dostępie do infromacji publicznej , oraz o ustawę o ochronie zwierząt zażąda wydania ksero protokołu z kontroli dobrostanu psa, jaki sporządzil ten gó...no inspektor oraz jego uzasadnienia dla zaniechania interwencji w celu obrony życia psa!
Może uśpić, lub w inny sposób wyeliminowć trzeba nie psa, ale zupelnie kogoś innego???!!
EMIR

Posted

kako80 napisał(a):
ja tez..skoro ci "ludzie" zakatowali juz niejednego psa, trzeba uzyskac sadoway zakaz posiadania przez nich zwierzakow!

Muszę Cię zmartwić- w polskim prawie nie ma czegoś takiego. Można katowć psy, mordować je, traktowć w sposob bestialski i żaden sąd nie wyda wyroku zabraniającego takiemu bandycie posiadania psa!! To jest q..wa polskie chore prawo !!
EMIR

Posted

ile czasu uplynie zanim cos sie zmieni?
ciemno to widze.. :shake:

niestety, jestesmy podzieleni na garstke tych, ktorzy maja odwage walczyc o lepszy byt zwierzat i mowic o tym glosno

na spora czesc, ktorzy to maja gleboko w d..

i na tych posrednich, ktorzy niby to chca, ale sie wstydza, bo co powiedza ludzie? przeciez to tylko zwierze...

Posted

[quote name='emir']
Pana Roberta D. należaloby zamknąć w klatce 3 x dziennie tłuc po głupiej mordzie , i dodatkowa kopać w dupę! Bo na nic więcej nie zasługuje. Kto tym indywiduom daje uprawnienia inspektorów? On, ze swoją wrażliwością nadaje się do pracy co najwyżej w zakładzie utylizacji odpadów i umysłowość i wrażliwość ma tylko do tego ! Nie wie, lub zapomniał, ŻE MA PRZEDE WSZYSTKIM WALCZYĆ O DOBRO ZWIERZĄT!!!
To kolejny przykład jak byle g..ój z legitymacją decyduje o życiu i męce psa a sam śpi spokojne.
Czy ktoś złożyl doniesienie do prokuratury na właścicieli psa? Czy ktoś zlożyl zawiadomienie do ZG Głównego TOZ na tego s..syna i powiadomil ich jakiego mają inspektora.?
Prawdą a Bogiem ZG TOZ ma los tego psa i wielu innych głęboko w d.. Oni zajęci są wyłącznie sobą i pilnują , jak cholera, żeby im ktoś stołków spod dupy nie wyciągnął! A zwierzęta w potrzebie? bezdomne? katowane? cierpiące? Któz by się nimi przejmował!
Wg mnie psa trzeba odebrać tym dewiantom i oddać do kliniki specjalistycznej celem ustalenia jego faktycznego stanu zdrowia ( nie tylko fizycznego) dalszych rokowań, a potem decydować, co dalej
EMIR

TAK JEST!!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

EMIR, podsumowala po krotce, to co kłębiło mi sie w glowie przez cala noc:shake: jak moze nie byc mozliwe wyegzekwowanie kary!!! przeciez to najgorsi przestepcy i bandyci, najgorsze szumowiny- wyzywac sie na kims kto sie nie obroni, cale miesiace czy lata!!!!!!!!!!!!!!!!! ja nie moge....
Ma ktos pomysl jak mu pomoc, gdzie zabrac?
A ten platny DT da rade popracowac z jego psychika?

Posted

popieram opinie emir , niestety jak juz pisałam , moja długotrwała rozmowa telefoniczna z tym inspektroem była totalnym fisakiem , nie dośc , że los zwierzat ma gdzieś - relacje pracownika huty tez traktował jak plotki i nie ruszył swojej d.....Dodam , że Pan wchodzi na forum ......

Posted

kako80 napisał(a):
trzeba w takim razie napisac zgloszenie do glownego inpektoriatu TOZ, tak byc nie moze, a jezeli "Pan" wchodzi na forum, to moze sie wypowie?

Jak czyta - to dobrze, dowie się co o nim myślimy !!
Lepiej,żeby się nie wypowiadł, bo wszystko cokolwiek powie będzie świadczyć przeciwko niemu , a nasze odpowiedzi mogą go niemile zaskoczyć !
EMIR

Posted

"Zagląda, zagląda ... no ale co ja mogę, żebym miała domek z ogrodem to bym się nawet nie zastanawiała ... a tak - to mogę tylko zaglądać ... "

to zupełnie jak ja:-(
moze ktoras z fundacji z forum cos by mogla poradzic, EMIR czy ARKA, nie wiem, ale one chyba maja doswiadczenie w trudnych sprawach