Jump to content
Dogomania

- - Max - - niewidomy owczarek - 9 mies KOSZMARU - MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

naprawdę koszmar, łapali go za pyszczek i okładali pięściami - po całym ciele, pozniej już ciągle miał kaganiec, Maksio atakuje wszystko co się zbliża. Trzymany w ciasnym pomieszczeniu w kagancu, głodzony i KATOWANY teraz siedzi za kratami na obserwacji - nie chodzą tam ludzie, ale psy wokól ujadają, a on nie wie co się dzieje... do tej pory był kopany ciągle, nawet nie widział skąd padnie cios, sąsiadka płakała mówiąc o tym ... Błagamy, pomózcie znaleźć mu jakiś cichy spokojny kącik i kogoś cierpliwego, kto pomógłby go oswajać - DAJMY MU SZANSE!!!!!!!!!!!!!!!

ten pies nigdy nie był nawet na spacerze...

Posted

Boże,gdzie ja żyje:angryy: Kiedy to się skończy:placz::placz::placz:!
Trzeba się nim zająć jak najszybciej!! Śliczny pies,tyle musiał wycierpieć:placz::angryy:

Posted

:angryy:z panem z TOZ-U , o którym jest mowa w artykule , miałam okazje przegadac na komórce kilkanaście minut , prosiłam o pomoc w sprawie kotów - potraktował mnie jak nawiedzona idiotkę , zachowywal sie jak ktos , kto ma zwierzaki w ,,,,,,:mad::mad::mad:gratuluje panu kolejnej udanej akcji!!!:angryy:

Posted

[quote name='florida_blue']uwierz mi Basiu, że wcale nie chciałabym go wynaleźć ponownie :-(
a oni już zakatowali wczesniej psa.. nie jednego ...ciekawe co na to ,,gorliwy'' inspektor TOZ?????:mad::diabloti::angryy:

Posted

Psi Anioł Brajl już śpieszy z pomoca..

Moi Kochani Przyjaciele..

Ja to już mam się dobrze,bo mam dom i swoich kochanych ludzików i Przyjaciół w caaałym świecieI jest mi dobrze.
Ale temu maluchowi trzeba pomóc..Poczytajcie o mnie,jak sobie radzę,jak żyję,a potem pędźcie po tego biedaka.Niech on też grzeje doopkę przytulony do swojego człowieka.

Posted

najważniejsze to znaleźć dla niego DOM - NATYCHMIAST!!! to młody pies i naprawdę może się udać! Dom który bedzie chciał poświęcić mu troche czasu, usiąść obok i pogadać do psiaka - on kojarzy obecność człowieka tylko z potwornym bólem i strachem...

przypomina mi sie Passa - drobna boksereczka z łatką "agresywna". W schronisku pracownicy próbowali ją złapać chwytakiem, pogryzła go ze strachu, poraniła fafelki, krew wymieszana a pianą kapała... poszłam z ią pogadac i w koncu kierowniczka przyszła - chyba wiedziała, ze nie popuszcze - sama weszła do boksu a Passunia sie przytuliła... tego samego dnia siłowali się z moim dzieckiem na kanapie... okazało się ze miała 7-8 miesięcy... Teraz sobie myslę, że taki młode psie przerazone wpadło w taka panikę - a co musi czuć Maksio, katowany przez całe życie, nie widzi, zabrany z mieszkania otoczony teraz przez chaos .... to jak z jakiegoś thrillera......

Posted

W tym naszym TOZ-ie to w ogóle same mendy siedzą :(

Jak można tak potraktować zwierzaka? Jak można potraktować tak jakiekolwiek żyjątko? Wrrrr... normalnie szlak trafia na miejscu!!! Worek treningowy by sobie kupili, padalce jedne...

Posted

Okropne...:placz::placz::placz: A znając życie ,,właściciele,, o ile tak ich można nazwać nie poniosą żadnej odpowiedzialności za to wszystko...:angryy::angryy::angryy:
Oby Max znalazł swój cudny i kochający a przede wszystkim cierpliwy dom!! :placz:

Posted

Anetta cyt z gazety:
"Byłem na miejscu i sprawdzałem warunki, w których żył pies -
tłumaczy Robert Drogosz, inspektor Towarzystwa Opieki nad
Zwierzętami. - Nie były najlepsze, ale nie potwierdziłem doniesień
sąsiadów - to jakieś plotki. W związku z tym nie miałem żadnych
podstaw do interwencji i zgłaszania sprawy do prokuratury. Zresztą
nie oszukujmy się, ta i tak by sprawę umorzyła. "