Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Terefere :-P Nie słyszałaś że najskutecznie pilnuje się zajmując przedpole (przedpłocie) ? :evil_lol: Przynajmniej mój pies taką teorię wyznaje :diabloti:

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
z ONkiem było "NIE SKACZ!!!!!!" całe plecy miałam zdrapane:-/

no tak, pomyliło mi się :D:D
ale ten ONek to też cudowny jest pies ;)

Posted

a ma ktoś może zdjęcia ONka ?
wiem, że wątków jest duuużo, ale ostatnimi czasy kilka psów znalazło domi i możnaby założyć ONkowi.. jest taki radosny.. a w tym schronie szybko się zmarnuje..

Posted

Ten domek co akceptuje "przedpłocie" potrzebny od zaraz.A ciekawa jestem jaki zakres przedpłocia miewał,bo w koncu go odwozili,nie zaginął i tu mi coś cały czas nie gra,bo co przeskoczył i stał? Wracał?

Posted

U mnie to wyglądało w ten sposób że Lucjanek sobie wychodził, odwiedzał ulubione miejscówki po czym wracał. Jeśli nie było nikogo w domu to kładł się pod bramą i czekał. Teoretycznie mieszkam na wsi i wędrujące pieski nikogo tu nie dziwią jednak dla Lucka takie wypady były groźne. Jest za duży i za bardzo ufny. A ludzie jak widzą wielkiego szczerzącego się pełnym uśmiechem czarnego psa przeważnie podejrzewają go o wrogie zamiary :-(

Posted

I do góry wujek hopa o drugiej w nocy :):) Mój pupilu :) przyjade niedługo bo mi się tęskni jak coś .....
Jest Figaro " Diana " hehe u mnie tu i jeszcze jeden z Orzeszków .... ale to tajemnica który .... choć wszystkie Orzeszki są od pewnego czasu ze mną to tych dwoje jakoś mi zapadły w duszę ....

DO GÓRY I DO DOMU

Posted

Rafał,podejmujesz wyzwanie zrobić z Figaro posłusznego psa w godz.?Sama nie wiem,czy lepiej jak jedna osoba zna blizej psa czy jak kilka osób go wyprowadza?

Posted

Halciu jeśli chodzi o spacery to obie odpowiedzi są poprawne .... z jednej strony pies przyzwyczajony do jednej osoby i tej osobie z wiadomych przyczyn ufający najbardziej , będzie uczył sie lepiej .... z drugiej strony zaś psiaka nie polecałbym izolować od ludzi, co więcej taka socjalizacja też daje efekty. W sumie powiedziałbym tak , spacery ( tym bardziej w schronie ) spokojnie wiele osób może wykonywać .... w DT jeden opiekun i nauczyciel będzie stosowniejszy ( od michy powinien być ten sam ). Na pewno odradzałbym mącic w głowie psu przez kilku nauczycieli na raz :) psa uczy w danym czasie JEDNA osoba i nikt tej osobie nie pomaga :) ....

Posted

to prawda co Rafał pisze

dobre dogadanie się z psem to wcześniejsze dogadanie się między "właścicielami" kto od czego jest .... pies nie może mieć dwóch dowodzących

Figaro potrzebuje kogoś naprawdę konkretnego a nie kogoś kto najpierw skarci a potem pochwali bo żal .... Figaro jest silnym psem i będzie potrzebował konkretnej osoby która będzie miała sporą świadomość takiego psa jak on. Inna sprawa że on naprawdę nie wymaga cudów, wymaga ludzkiego rozsądku, uwagi i miłości!

Dobrze będzie - ja wiem, że Figaro trafi na swojego opiekuna w końcu!