HAWAN Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 W dnia 24-27 lipiec 2008 w Chorwacji a dokladnie w Splicie organizowane są az cztery wystawy - dzien po dniu. Mozna zdobyc az 2 x CAC i 2 X CACIB a przy tym zrobic sobie super wakacje z psem Poza tym są w dobrej cenie - za wszystkie 4 wystawy dla 1 psa placimy "tylko" 80 Eur - to jest naprawde nieduzo w porwonaniu do innych CACIBowek Quote
Tecia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 HAWAN napisał(a):W dnia 24-27 lipiec 2008 w Chorwacji a dokladnie w Splicie organizowane są az cztery wystawy - dzien po dniu. Mozna zdobyc az 2 x CAC i 2 X CACIB a przy tym zrobic sobie super wakacje z psem Poza tym są w dobrej cenie - za wszystkie 4 wystawy dla 1 psa placimy "tylko" 80 Eur - to jest naprawde nieduzo w porwonaniu do innych CACIBowek Masz może jakiś link do nich ? gdzie zglaszac do kiedy ? Chętnie poczytam a poniewaz Chorwacja to moj ukochany wakacyjny zakatek to penie sie skusze:) Quote
zanetta Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 ja tez jestem zainteresowana obsada sedziowska ... i w razie czego jakims transportem ;) Quote
Frytela Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 CAC Split – 24. 7. 2008. BIS judge: MARIT SUNDE (N) FCI I ANDREW BRACE (UK) britanski ovčari / British sheepdogs MONIQUE VAN BREMPT (B) ostale pasmine / rest of the group FCI II KENNETH EDH (S) pinčeri, šnauceri, crni ruski terijer, doberman, bokser, rotvajler / Pinschers, Schnauzers, Tchiorny Terrier, Dobermann, Deutscher Boxer, Rottweiler MILE ALEKSOSKI (MAK) njemačka doga, engleski buldog, šar pei, cane corso, bordoška doga, bulmastif, dogo argentino / Deutsche Dogge, Bulldog, Shar - Pei, Cane Corso Italiano, Dogue de Bordeaux, Bullmastiff, Dogo Argentino MARIT SUNDE (N) ostale pasmine / rest of the group FCI III VIBOR JEŽEK (HR) terijeri tipa bull / Bull type Terriers PER IVERSEN (N) ostale pasmine / rest of the group FCI IV ANDREW BRACE (UK) sve pasmine / all breeds w nastepnym poscie reszta XD Quote
Gosia & c.o. Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Here you are... http://www.ksp-split.com/dogshow2008/main.php?pid=9〈=hr Quote
Frytela Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 cos mi nie idzie ciagle mi urywa przy V grupie xD Quote
kapka22 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 My tez sie piszemy:cool3: fajnie sie to zapowiada..... Quote
dorotal Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Nie wiem czy zauwazylyscie ale te wystawy sa nocne ULAZAK IZLAGAČA 18,00 - 19,45 OTVARANJE IZLOŽBE 19,45 POČETAK OCJENJIVANJA 20,00 - 24,00 PRIGODNI PROGRAM 24,00 IZBOR POBJEDNIKA 24,30 Quote
Tecia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 dorotal napisał(a):Nie wiem czy zauwazylyscie ale te wystawy sa nocne ULAZAK IZLAGAČA 18,00 - 19,45 OTVARANJE IZLOŽBE 19,45 POČETAK OCJENJIVANJA 20,00 - 24,00 PRIGODNI PROGRAM 24,00 IZBOR POBJEDNIKA 24,30 No przy ich klimacie trudno by bylo zorganizowac wystawe w ciagu dnia:) Jednym slowem w dzien psiaki do klimatyzowanego hotelu a my na plaze a wieczorkiem na ringi i do pracy:) To naprawde super zapowiadajaca sie impreza bedziemy intensywnie myslec:) Quote
McDzik Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 oO bardzo fajny pomysł z tą wystawą :D Ta... tylko ciekawe czy tam gdzieś są jakieś hotele, które przyjmują z psami? .. Quote
McDzik Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 O... w dobrym wypadku można za jedym zamachem zrobić Championa Chorwacji, bo tam trzeba 3 Zw.Mł .... a na dorosłego niestety się nie da, bo trzeba rok i 1 dzień odczekac od 1 do ostatniego wniosku, a trzeba mieć 4. Quote
jo-jo Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To apropo tych kierunków, zna ktoś kogoś z tego towarzystwa ?: Monique van Brempt (B) Mile Aleksoski (Mak) Kenneth Edh (S) Andrew Brace (UK) Quote
Tecia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='jo-jo']To apropo tych kierunków, zna ktoś kogoś z tego towarzystwa ?: Monique van Brempt (B) Mile Aleksoski (Mak) Kenneth Edh (S) Andrew Brace (UK) Na temat tego ostatniego Pana zasieglam opini i on na wyspach ponoc Goldki i springery przede wszystkim sedziuje. Ja go tez mam u sibie wiec widac spec od wszystkiego:( O tej Belgijce znajoma mieszkajaca i wystawiajaca rude w Belgi nigdy nie slyszala wiec pewnie tez szpec od wszystkiego bo tez ja ma w swoim skladzie:) Quote
HAWAN Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 ooo - widze ze mimo ze kawał drogi - to bedzie sporo chetnych. Noclegi - mysle ze w tym rejonie nie powinno byc problemu, jest tam podobno duzo campingow - mobil-homków do wynajęcia, a w takich instytucjach raczej z psami przyjmują, tyle tylko ze ta wystawa przypada na szczyt sezonu wakacyjnego i rezerwowac noclegi najlepiej razemz wyslanym zgloszeniem, a najpozniej w maju. Co do wystaw nocnych - mysle ze jest to forma startegii reklamowej zwiazku chorwackiegi - bowiem wystawa w Umagu tez jest w tym roku nocna, a zawsze byla dzienna. Ale jak juz wspominalam, wystawa w Umagu jest doslownie nad brzegiem morza, to takie wieczorne wystawianie bedzie miec super klimaty, w kazdym razie mi osobiscie sie to bardzo podoba. A obsada sedziowska tez super - jak dla mojej rasy samio nieznani sedziowie, wiec to tez dla mnie argument. A na poludniu Europy - z mojego doswiadczenia mowie- zachowane są calkiem inne podejscia sedziow do sedziowania ( dokladniejsze i spokojniejsze, z humorem ), i to tez argument do wyjazdu. Jest jeszcze czas - mozna przemyslec - w kazdym razie jak ktos sie zdecyduje - radze placic na wystawie - zaoszczedzicie sobie sporo nerwow - reszta organizacyjnie u Chorawtów - jest super. Quote
jo-jo Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Tecia napisał(a):Na temat tego ostatniego Pana zasieglam opini i on na wyspach ponoc Goldki i springery przede wszystkim sedziuje. Ja go tez mam u sibie wiec widac spec od wszystkiego:( O tej Belgijce znajoma mieszkajaca i wystawiajaca rude w Belgi nigdy nie slyszala wiec pewnie tez szpec od wszystkiego bo tez ja ma w swoim skladzie:) Patrząc że trójka z nich sędziuje na 3 (z 4) Wyborach Best in Show to może być ciekawie :lol: Quote
Błyskotka Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 No bardzo interesująca wystawa :lol:. Quote
McDzik Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 HAWAN napisał(a):ooo - widze ze mimo ze kawał drogi - to bedzie sporo chetnych. Noclegi - mysle ze w tym rejonie nie powinno byc problemu, jest tam podobno duzo campingow - mobil-homków do wynajęcia, a w takich instytucjach raczej z psami przyjmują, tyle tylko ze ta wystawa przypada na szczyt sezonu wakacyjnego i rezerwowac noclegi najlepiej razemz wyslanym zgloszeniem, a najpozniej w maju. Co do wystaw nocnych - mysle ze jest to forma startegii reklamowej zwiazku chorwackiegi - bowiem wystawa w Umagu tez jest w tym roku nocna, a zawsze byla dzienna. Ale jak juz wspominalam, wystawa w Umagu jest doslownie nad brzegiem morza, to takie wieczorne wystawianie bedzie miec super klimaty, w kazdym razie mi osobiscie sie to bardzo podoba. A obsada sedziowska tez super - jak dla mojej rasy samio nieznani sedziowie, wiec to tez dla mnie argument. A na poludniu Europy - z mojego doswiadczenia mowie- zachowane są calkiem inne podejscia sedziow do sedziowania ( dokladniejsze i spokojniejsze, z humorem ), i to tez argument do wyjazdu. Jest jeszcze czas - mozna przemyslec - w kazdym razie jak ktos sie zdecyduje - radze placic na wystawie - zaoszczedzicie sobie sporo nerwow - reszta organizacyjnie u Chorawtów - jest super. Noo to zapowiada się super :loveu: Też właśnie stwierdziłam, że to taki chwyt marketingowy z tą nocną wystawą :) a 1,5 roku temu byłam w Chorwacji i faktycznie - camping obok campingu, pełno tam tego! Quote
Tecia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 McDzik napisał(a):Noo to zapowiada się super :loveu: Też właśnie stwierdziłam, że to taki chwyt marketingowy z tą nocną wystawą :) a 1,5 roku temu byłam w Chorwacji i faktycznie - camping obok campingu, pełno tam tego! To ze kemping kolo kempingu to fakt ale w lipcu jadac bez rezerwacji moze byc klopot z miejscem. Zakladajac ze ktos chce laczyc wyjazd z urlopem i bedzie szukac miejsca na minimum 7 dni to szybciej ale na sam wekend moga byc naprawde spore problemy, jezdze do Chorwacji od kilkunastu lat w wakacje i znalezienie noclegu z marszu bywa niestety klopotliwe. A co do wystawy nocnej to mysle ze to bardziej kwestia klimatu wymusza takie plany na organizatorach a nie marketing. Szczerze nie wyobrazam sobie biegania po ringu w godzinach 10-14 (jak to ma miejsce na wiekszosci wystaw) kiedy temperatura w sloncu przekracza 40 stopni a o cieniu mozna pomazyc:) Quote
lutomskak Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 bardzo prosze-napiszcie-gdzie i jak rezerwujecie miejsca...... szukam dla siedmioosobowej grupy z dosc duza iloscia psow.....-najlepiej camping z domkami-lub jeden duzy dom -jesli nie macie nic-to jakis tani hotel.....-wazne-zeby byla klima.... poniewaz wystawa jest w czwartek pierwsza-to od srody do poniedzialku! bardzo serdecznie prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
flashka-g Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ja poprosze o namiary na jakis w miare tani i przyzwoity hotel byle z łazienką żeby było gdzie kąpac psy;) Quote
Tecia Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 McDzik napisał(a):Przecież nikt nie jedzie za granice i po przybyciu jakiejś trasy dopiero na miejscu szuka hotelu :evil_lol: Perspektywa noclegu w samochodzie mi się nie uśmiecha :evil_lol: Zawsze rezeruje sie ok. miesiąca wcześniej i jest ok ;) Niekoniecznie, ja bardzo czesto jezdze na wakacje bez rezerwacji, poprostu gdy nic mnie nie ogranicza czasowo i miejscowo to szukam kwatery na miejscu. Kilkakrotnie nadzialam sie na mine rezerwujac kwatery (nie mowie o hotelach) dlatego bedac na miejscu sprawdzam czy odpowiada mi zarowno standard jak i cena. Wiesz u horwatow mozna np znalesc info ze do morza od kwatery jest 50 m po czym okazuje sie ze to prawda tyle ze to odleglosc do brzegu z ktorego nie da sie zejsc do morza a do plazy jest np 2 km:) Quote
McDzik Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Tecia napisał(a):To ze kemping kolo kempingu to fakt ale w lipcu jadac bez rezerwacji moze byc klopot z miejscem. Zakladajac ze ktos chce laczyc wyjazd z urlopem i bedzie szukac miejsca na minimum 7 dni to szybciej ale na sam wekend moga byc naprawde spore problemy, jezdze do Chorwacji od kilkunastu lat w wakacje i znalezienie noclegu z marszu bywa niestety klopotliwe. A co do wystawy nocnej to mysle ze to bardziej kwestia klimatu wymusza takie plany na organizatorach a nie marketing. Szczerze nie wyobrazam sobie biegania po ringu w godzinach 10-14 (jak to ma miejsce na wiekszosci wystaw) kiedy temperatura w sloncu przekracza 40 stopni a o cieniu mozna pomazyc:) Przecież nikt nie jedzie za granice i po przybyciu jakiejś trasy dopiero na miejscu szuka hotelu :evil_lol: Perspektywa noclegu w samochodzie mi się nie uśmiecha :evil_lol: Zawsze rezeruje sie ok. miesiąca wcześniej i jest ok ;) Quote
Recommended Posts