Jump to content
Dogomania

2 x CACIB i 2 x CAC w 1 weekend - Chorwacja

Recommended Posts

Posted

W dnia 24-27 lipiec 2008 w Chorwacji a dokladnie w Splicie organizowane są az cztery wystawy - dzien po dniu. Mozna zdobyc az 2 x CAC i 2 X CACIB a przy tym zrobic sobie super wakacje z psem
Poza tym są w dobrej cenie - za wszystkie 4 wystawy dla 1 psa placimy "tylko" 80 Eur - to jest naprawde nieduzo w porwonaniu do innych CACIBowek

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HAWAN napisał(a):
W dnia 24-27 lipiec 2008 w Chorwacji a dokladnie w Splicie organizowane są az cztery wystawy - dzien po dniu. Mozna zdobyc az 2 x CAC i 2 X CACIB a przy tym zrobic sobie super wakacje z psem
Poza tym są w dobrej cenie - za wszystkie 4 wystawy dla 1 psa placimy "tylko" 80 Eur - to jest naprawde nieduzo w porwonaniu do innych CACIBowek

Masz może jakiś link do nich ?
gdzie zglaszac do kiedy ?
Chętnie poczytam a poniewaz Chorwacja to moj ukochany wakacyjny zakatek to penie sie skusze:)

Posted

CAC Split – 24. 7. 2008.
BIS judge: MARIT SUNDE (N)

FCI I
ANDREW BRACE (UK)
britanski ovčari / British sheepdogs

MONIQUE VAN BREMPT (B)
ostale pasmine / rest of the group

FCI II

KENNETH EDH (S)
pinčeri, šnauceri, crni ruski terijer, doberman, bokser, rotvajler / Pinschers,
Schnauzers, Tchiorny Terrier, Dobermann, Deutscher Boxer, Rottweiler

MILE ALEKSOSKI (MAK)
njemačka doga, engleski buldog, šar pei, cane corso, bordoška doga, bulmastif,
dogo argentino / Deutsche Dogge, Bulldog, Shar - Pei, Cane Corso Italiano,
Dogue de Bordeaux, Bullmastiff, Dogo Argentino

MARIT SUNDE (N)

FCI III

VIBOR JEŽEK (HR)
terijeri tipa bull / Bull type Terriers

PER IVERSEN (N)

FCI IV

ANDREW BRACE (UK)
sve pasmine / all breeds

w nastepnym poscie reszta XD

Posted

Nie wiem czy zauwazylyscie ale te wystawy sa nocne

ULAZAK IZLAGAČA 18,00 - 19,45
OTVARANJE IZLOŽBE 19,45
POČETAK OCJENJIVANJA 20,00 - 24,00
PRIGODNI PROGRAM 24,00
IZBOR POBJEDNIKA 24,30

Posted

dorotal napisał(a):
Nie wiem czy zauwazylyscie ale te wystawy sa nocne

ULAZAK IZLAGAČA 18,00 - 19,45
OTVARANJE IZLOŽBE 19,45
POČETAK OCJENJIVANJA 20,00 - 24,00
PRIGODNI PROGRAM 24,00
IZBOR POBJEDNIKA 24,30

No przy ich klimacie trudno by bylo zorganizowac wystawe w ciagu dnia:)
Jednym slowem w dzien psiaki do klimatyzowanego hotelu a my na plaze a wieczorkiem na ringi i do pracy:)
To naprawde super zapowiadajaca sie impreza bedziemy intensywnie myslec:)

Posted

O... w dobrym wypadku można za jedym zamachem zrobić Championa Chorwacji, bo tam trzeba 3 Zw.Mł .... a na dorosłego niestety się nie da, bo trzeba rok i 1 dzień odczekac od 1 do ostatniego wniosku, a trzeba mieć 4.

Posted

[quote name='jo-jo']To apropo tych kierunków, zna ktoś kogoś z tego towarzystwa ?:

Monique van Brempt (B)
Mile Aleksoski (Mak)
Kenneth Edh (S)
Andrew Brace (UK)

Na temat tego ostatniego Pana zasieglam opini i on na wyspach ponoc Goldki i springery przede wszystkim sedziuje.
Ja go tez mam u sibie wiec widac spec od wszystkiego:(
O tej Belgijce znajoma mieszkajaca i wystawiajaca rude w Belgi nigdy nie slyszala wiec pewnie tez szpec od wszystkiego bo tez ja ma w swoim skladzie:)

Posted

ooo - widze ze mimo ze kawał drogi - to bedzie sporo chetnych.
Noclegi - mysle ze w tym rejonie nie powinno byc problemu, jest tam podobno duzo campingow - mobil-homków do wynajęcia, a w takich instytucjach raczej z psami przyjmują, tyle tylko ze ta wystawa przypada na szczyt sezonu wakacyjnego i rezerwowac noclegi najlepiej razemz wyslanym zgloszeniem, a najpozniej w maju.
Co do wystaw nocnych - mysle ze jest to forma startegii reklamowej zwiazku chorwackiegi - bowiem wystawa w Umagu tez jest w tym roku nocna, a zawsze byla dzienna. Ale jak juz wspominalam, wystawa w Umagu jest doslownie nad brzegiem morza, to takie wieczorne wystawianie bedzie miec super klimaty, w kazdym razie mi osobiscie sie to bardzo podoba.
A obsada sedziowska tez super - jak dla mojej rasy samio nieznani sedziowie, wiec to tez dla mnie argument. A na poludniu Europy - z mojego doswiadczenia mowie- zachowane są calkiem inne podejscia sedziow do sedziowania ( dokladniejsze i spokojniejsze, z humorem ), i to tez argument do wyjazdu. Jest jeszcze czas - mozna przemyslec - w kazdym razie jak ktos sie zdecyduje - radze placic na wystawie - zaoszczedzicie sobie sporo nerwow - reszta organizacyjnie u Chorawtów - jest super.

Posted

Tecia napisał(a):
Na temat tego ostatniego Pana zasieglam opini i on na wyspach ponoc Goldki i springery przede wszystkim sedziuje.
Ja go tez mam u sibie wiec widac spec od wszystkiego:(
O tej Belgijce znajoma mieszkajaca i wystawiajaca rude w Belgi nigdy nie slyszala wiec pewnie tez szpec od wszystkiego bo tez ja ma w swoim skladzie:)

Patrząc że trójka z nich sędziuje na 3 (z 4) Wyborach Best in Show to może być ciekawie :lol:

Posted

HAWAN napisał(a):
ooo - widze ze mimo ze kawał drogi - to bedzie sporo chetnych.
Noclegi - mysle ze w tym rejonie nie powinno byc problemu, jest tam podobno duzo campingow - mobil-homków do wynajęcia, a w takich instytucjach raczej z psami przyjmują, tyle tylko ze ta wystawa przypada na szczyt sezonu wakacyjnego i rezerwowac noclegi najlepiej razemz wyslanym zgloszeniem, a najpozniej w maju.
Co do wystaw nocnych - mysle ze jest to forma startegii reklamowej zwiazku chorwackiegi - bowiem wystawa w Umagu tez jest w tym roku nocna, a zawsze byla dzienna. Ale jak juz wspominalam, wystawa w Umagu jest doslownie nad brzegiem morza, to takie wieczorne wystawianie bedzie miec super klimaty, w kazdym razie mi osobiscie sie to bardzo podoba.
A obsada sedziowska tez super - jak dla mojej rasy samio nieznani sedziowie, wiec to tez dla mnie argument. A na poludniu Europy - z mojego doswiadczenia mowie- zachowane są calkiem inne podejscia sedziow do sedziowania ( dokladniejsze i spokojniejsze, z humorem ), i to tez argument do wyjazdu. Jest jeszcze czas - mozna przemyslec - w kazdym razie jak ktos sie zdecyduje - radze placic na wystawie - zaoszczedzicie sobie sporo nerwow - reszta organizacyjnie u Chorawtów - jest super.

Noo to zapowiada się super :loveu: Też właśnie stwierdziłam, że to taki chwyt marketingowy z tą nocną wystawą :) a 1,5 roku temu byłam w Chorwacji i faktycznie - camping obok campingu, pełno tam tego!

Posted

McDzik napisał(a):
Noo to zapowiada się super :loveu: Też właśnie stwierdziłam, że to taki chwyt marketingowy z tą nocną wystawą :) a 1,5 roku temu byłam w Chorwacji i faktycznie - camping obok campingu, pełno tam tego!

To ze kemping kolo kempingu to fakt ale w lipcu jadac bez rezerwacji moze byc klopot z miejscem. Zakladajac ze ktos chce laczyc wyjazd z urlopem i bedzie szukac miejsca na minimum 7 dni to szybciej ale na sam wekend moga byc naprawde spore problemy, jezdze do Chorwacji od kilkunastu lat w wakacje i znalezienie noclegu z marszu bywa niestety klopotliwe.
A co do wystawy nocnej to mysle ze to bardziej kwestia klimatu wymusza takie plany na organizatorach a nie marketing.
Szczerze nie wyobrazam sobie biegania po ringu w godzinach 10-14 (jak to ma miejsce na wiekszosci wystaw) kiedy temperatura w sloncu przekracza 40 stopni a o cieniu mozna pomazyc:)

Posted

bardzo prosze-napiszcie-gdzie i jak rezerwujecie miejsca......

szukam dla siedmioosobowej grupy z dosc duza iloscia psow.....-najlepiej camping z domkami-lub jeden duzy dom -jesli nie macie nic-to jakis tani hotel.....-wazne-zeby byla klima....
poniewaz wystawa jest w czwartek pierwsza-to od srody do poniedzialku!

bardzo serdecznie prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

McDzik napisał(a):
Przecież nikt nie jedzie za granice i po przybyciu jakiejś trasy dopiero na miejscu szuka hotelu :evil_lol: Perspektywa noclegu w samochodzie mi się nie uśmiecha :evil_lol: Zawsze rezeruje sie ok. miesiąca wcześniej i jest ok ;)

Niekoniecznie, ja bardzo czesto jezdze na wakacje bez rezerwacji, poprostu gdy nic mnie nie ogranicza czasowo i miejscowo to szukam kwatery na miejscu. Kilkakrotnie nadzialam sie na mine rezerwujac kwatery (nie mowie o hotelach) dlatego bedac na miejscu sprawdzam czy odpowiada mi zarowno standard jak i cena.
Wiesz u horwatow mozna np znalesc info ze do morza od kwatery jest 50 m po czym okazuje sie ze to prawda tyle ze to odleglosc do brzegu z ktorego nie da sie zejsc do morza a do plazy jest np 2 km:)

Posted

Tecia napisał(a):
To ze kemping kolo kempingu to fakt ale w lipcu jadac bez rezerwacji moze byc klopot z miejscem. Zakladajac ze ktos chce laczyc wyjazd z urlopem i bedzie szukac miejsca na minimum 7 dni to szybciej ale na sam wekend moga byc naprawde spore problemy, jezdze do Chorwacji od kilkunastu lat w wakacje i znalezienie noclegu z marszu bywa niestety klopotliwe.
A co do wystawy nocnej to mysle ze to bardziej kwestia klimatu wymusza takie plany na organizatorach a nie marketing.
Szczerze nie wyobrazam sobie biegania po ringu w godzinach 10-14 (jak to ma miejsce na wiekszosci wystaw) kiedy temperatura w sloncu przekracza 40 stopni a o cieniu mozna pomazyc:)

Przecież nikt nie jedzie za granice i po przybyciu jakiejś trasy dopiero na miejscu szuka hotelu :evil_lol: Perspektywa noclegu w samochodzie mi się nie uśmiecha :evil_lol: Zawsze rezeruje sie ok. miesiąca wcześniej i jest ok ;)