Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mrowa23 napisał(a):
a co ma dog niemiecki do lamania regulaminu ?:mad::mad::mad:

dog jak kazdy pies tylko ze ciut wiekszy od przecietnego mopa do podlogi:diabloti:

ma ktos zdjecia dogow niemieckich? naj interere z/p mlodziez suki...

ciut :evil_lol::evil_lol:
też bym była zainteresowana fotami dogów, bo ja byłam w niedzielę, więc ich nie widziałam..

Posted

Pisząc o tym łamaniu egulaminu szybko chcialam znalezc o wiele wieksza rase od corgi, i pierwsza mysl to dog niemiecki xD To nie miało być nic obrazliwego, bo osobiscie lubie ta rase :)

Posted

mop do podlogi to np moj buldog francuski ;)

wiem ze to bylo zartem i tak samo odpowiedzialam spokojnie ;)

a ktos poza tymi na fotosiku ma dogi? bo niestety mojej panny tam nie ma a mnie nei bylo na wystawie- wystawiala ja moja przyjaciolka i stad tak usilnie suzkam jak najwiecej fot bo podobno pieknie sie wystawilo moje dziecie...

czy ktos mi moze jeszcze powiedziec czy lokata jest tylko uznaniowa czyli ze moze dac sedzia lokate ale nie musi i moze po prostu majac takie widzimisie nie dac zadnego miejsca lokatowego zadnemu psu w klasie ?

Posted

BarbeSale napisał(a):
niedługo wszyscy będą mieć niezgłoszone psy na wystawach...

dotyczy to przede wszystkim osob, ktore przychodza na wystawy jako widzowie-obserwatorzy, a wiesz o tym, ze jak masz zgloszonego psa, to musisz miec ksiazeczke z aktualnymi szczepieniami (ewentualnie aktualne zaswiadczeniem o stanie zdrowia psa), a jak wchodzisz jako widz, z pieskiem, bo, nich sobie piesek popatrzy, to takowych wymagan nie ma:shake:??, to jest nagminne na prawie wszystkich wystawach w Polsce:crazyeye:,wiec nie mow tu o lamaniu regulaminu i chwaleniu sie tym, lepiej chyba zadbac o to, aby WSZYSTKIE pieski wchodzace na teren wystawy byly obligowane do tego, aby mialy aktualne ksiazeczki zdrowia:cool3:a przede wszystkim, aby wlasciciele byli bardziej odpowiedzialni za swoich niezgloszonych pupili:razz:

Posted

SzOlka napisał(a):
dotyczy to przede wszystkim osob, ktore przychodza na wystawy jako widzowie-obserwatorzy

Skąd taki wniosek? Z regulaminu jasno wynika że na terenie wystawy mogą przebywać jedynie psy umieszczone w katalogu.

SzOlka napisał(a):
a jak wchodzisz jako widz, z pieskiem, bo, nich sobie piesek popatrzy, to takowych wymagan nie ma

Oczywiście, bo z takim psem wogóle nie możesz wedle regulaminu wejść na teren wystawy. Co nie zmienia faktu, że weterynarz powinien sprawdzać książeczki i szczepienia każdemu psu wchodzącego na wystawę i jego nie powinno obchodzić czy ten pies jest zgłoszony czy nie.

SzOlka napisał(a):
wiec nie mow tu o lamaniu regulaminu i chwaleniu sie tym, lepiej chyba zadbac o to, aby WSZYSTKIE pieski wchodzace na teren wystawy byly obligowane do tego, aby mialy aktualne ksiazeczki zdrowia:cool3:

Są, patrz wyżej.

SzOlka napisał(a):
a przede wszystkim, aby wlasciciele byli bardziej odpowiedzialni za swoich niezgloszonych pupili:razz:

i tych zgłoszonych...

Posted

Mogę ukrasc i podesłać mojej hodowczyni fotę z wyboru BOB w maliniakach,będzie szczęśliwa z takiej pamiątki,tym bardziej,że wzięła rasę.

Posted

[quote name='Mudik']Mogę ukrasc i podesłać mojej hodowczyni fotę z wyboru BOB w maliniakach,będzie szczęśliwa z takiej pamiątki,tym bardziej,że wzięła rasę.Bierz śmiało. ;) Jak Cię one interesują to mam jeszcze te:

Oczywiście głowy poucinane :shake: Za co serdecznie przepraszam, wtedy się o tym nie myślało :lol:

Posted

A może ktoś collaczki cyknął? ;)
Miałyśmy z moją suką wielki dzień, bo zakończyła Championat Polski pięknie wywalczonym CACIB-em, ale aparat nam wysiadł... ;)
Szczęście że collakowcy nam troszkę ładnych fotek zrobili - to będzie co na stronkę wstawić i się pochwalić :)

Wystawa była bardzo udana, ja spaliłam plecy, pogubiłam buty w biegu - ale było warto. Pomyśleć że od 2 lat się zbierałam do Krakowa ;)