Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja się teraz w domu zorientowałam, że nie ma podpisu sędziego na karcie oceny. :placz: Czytałam tą kartę, ale nie zwróciłam wcześniej uwagi. :-(
Ciekawe czy tylko ja tak mam. Obsługa ringu pozostawiała wiele do życzenia. :mad: Jestem wściekła, że nie zwróciłam na to uwagi od razu. :angryy:

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

McDzik napisał(a):

I gratulacje mojemu ulubieńcowi , Cavalier King Charles Spaniel - TIMI Alfik Polonia - o.dosk, lok.1, NDPwR, CWC, CACIB, BOB !!!! Nie wiem jak na finałach, ale przy takiej stawce ogromnej gratulacje kolejnego sukcesu!!! I kolejnego CACIBka :loveu:

:laola: Brawo dla Timiego i jego wlascicieli !!!!!!

Posted

ja na co dzień lekko śledzę ten wątek. od siebie dodam tylko jedno. kasę wyrwali ale nie wywiązali się . sam wjazd na parking 30zł. do tego wiedzieli o moich zgłoszeniach psów od ponad 4miesięcy. nie potwierdzone zostało żadne bo nie było nikomu telefonu odebrac. coś zostało przyjęte ale zgłoszeni nie wysłali wogóle podejżewam. na ślepo jadę ponieważ jestem na wakacjach w okolicy ok 50 km od miejsca wystawy. sietnie. wakacje a przy okażji wystawa! nie opłacam wcześniej ponieważ nie wiem ile i za co? dalej. próbuję wejśc na teren ale z kąd wziąśc dowód wpłaty albo zgłoszenie,skoro go nikt nie wysłał? kupuję bilet. w biurze zaglądamy w katalog i o zgrozo,dostał się aż jeden pies! rewelacja! udało się! a co z resztą? zgłosiłam fakt nie zarejestrowania zgłoszonych psów a coś trzeba z nimi zrobic. długa przmowa z kierownictwem.potem u weta a za nim doszłam z powrotem do auta, już dowiedziałam się że mam opuścic parking jeszcze przed rozpoczęciem oceniania i bez zwrotu kasy!!!! dlaczego? dlatego że w tym momencie kiedy ja robiłam szum i szukałam zgłoszeń ktoś poszedł do mojego auta oskarża mnie o to, że handluje psami które są ponad 3 letnie i na wystawę ale są małe i to napewno są szczenięta. podsumowanie: 30 wjazd, 130 opłata za tego co przyjeli to 160 a do tego romantyczny weekend! każde gdzieś indziej. mój towarzysz 5godzin na słońcu w aucie. tułaczka po parku z psami przez cały ranek. cienia nie uświadczysz a te ludzie oskarżają mnie o męczenie zwierząt na słońcu w aucie! a wpuścic to absolutnie nie było komu. 160 zł za to że zmarnowałam wystawę, pies nie przygotowany bo jak i kiedy,skoro cały czas z kimś po autem trzeba się użerac a jeszcze mnie wyganiają.

Posted

moja owlosiona grzywaczka: Aprilia Pearl Gattaca - doskonala I/6, Zw.Ml, BOB Junior, finalowa 3-jka BOG Junior i finalowa 6-stka BIS Junior
mala ukonczyla Ml.Ch.Pl :)

Posted

maga18 napisał(a):
moja owlosiona grzywaczka: Aprilia Pearl Gattaca - doskonala I/6, Zw.Ml, BOB Junior, finalowa 3-jka BOG Junior i finalowa 6-stka BIS Junior
mala ukonczyla Ml.Ch.Pl :)

GRATULACJE!!!:lol:

Posted

zanetta napisał(a):
:laola: Brawo dla Timiego i jego wlascicieli !!!!!!

Przyłączamy się do gratulacji dla Timiego , Tomka i reszty rodzinki!!!!
nasz Alek tuż za Timim:p dosk.CWC i res CACIB:multi:

Posted

Dziękujemy za Gratulki od Wszystkich którzy nam kibicowali i nie tylko.
Staraliśmy się na ringu i mamy sukces drugi CACIB do kolekcji.

Jeszcze raz DZIĘKUJEMY i do zobaczenia na wystawach.:bye:

Posted

A ja dopiero wstałam po wczorajszych emocjach i ledwo się z łóżka zwlekłam, nie wyobrażam sobie, żebym dzis miała np. jeszcze tam jechać i jakiegoś psa wystawiać :evil_lol:

bicker2000-te wszystkie gratulacje zasłużone i przychylam się do tej opinii, którą uzłyszeliście-Timi jest najpiekniejszym tricolorkiem w Polsce! :loveu:

Posted

A ja uważam że organizacja była ok - choć pewnie zawsze jest jakieś "ale" - i dlatego kilka komentarzy do Twojego posta.

[quote name='edie21']kasę wyrwali ale nie wywiązali się . sam wjazd na parking 30zł.

Był też parking po drugiej stronie ulicy za 5 zł. Wjazd na teren wystawy zawsze kosztuje sporo.

[quote name='edie21']
do tego wiedzieli o moich zgłoszeniach psów od ponad 4miesięcy. nie potwierdzone zostało żadne bo nie było nikomu telefonu odebrac. coś zostało przyjęte ale zgłoszeni nie wysłali wogóle podejżewam. na ślepo jadę ponieważ jestem na wakacjach w okolicy ok 50 km od miejsca wystawy. sietnie. wakacje a przy okażji wystawa! nie opłacam wcześniej ponieważ nie wiem ile i za co?

Na stronie Związku był katalog zgłoszonych psów - można było sprawdzić. ZK był nieczyny ostatni tydzień przed wystawą. Czy psy zostały przyjęte można - a nawet trzeba było - sprawdzić jeszcze przed terminem zamknięcia zgłoszeń żeby móc dopisać, przenieść itd.

[quote name='edie21']
dalej. próbuję wejśc na teren ale z kąd wziąśc dowód wpłaty albo zgłoszenie,skoro go nikt nie wysłał? kupuję bilet.

Ja też nie dostałam potwierdzenia ale wystarczyło pokazać książeczkę zdrowia i podać nazwę psa. Pani sprawdziła w katalogu i weszłam bez problemu. Podobnie jak wiele osób koło mnie które były w takiej samej sytuacji.

Co do reszty twoich żali.
Organizatorzy są uczuleni na zostawiane w samochodzie psy bo w poprzednich latach było niestety kilka tragedii z tego powodu. Podobnie jak na handlarzy.
Cień i miejsce dla psów też można było znaleźć. Podobnie jak wodę.
Myślę że trochę dobrej woli, luzu i może innego nastawienia poprawiłoby sytuację i wrażenia. Wszystkim się nie dogodzi ale też potrzebna jest współpraca obydwu stron.

Przy okazji wszystkim gratuluję sukcesów - tych mniejszych i większych :) Moja suczka Silver Senator DIRKEE (Sznaucer olbrzym pieprz i sól) tym razem bez spektakularnych sukcesów ale ocena doskonała, lok. I w konk. 2 jest :)

Posted

Dla nas Kraków bardzo szczęsliwy, chciałoby sie by zawsze tak było ,

cirneco dell Etna
Colombian Friends Cierto Chilli CAC CACIB BOB :laugh2_2:

Charcik włoski

Il Cagnolino Fernando CAC CACIB BOB :multi:
Eledi Grace Hadria di FR CAC CACIB BOS :multi:
:laola:

Posted

Myśmy zaparkowali o 8" pod AWFem i jeszcze miejsce było, więc ta cała drakońska opłata nas ominęła..

No, to teraz czekamy na dzisiejsze relacje i wyniki :)

Posted

Ja z wystawy jestem tak średnio zadowolona.
Magia 3. Opisu jeszcze nie rozszyfrowałam, ale według sędziego jej sierść nie była przygotowana do wystawy. :roll: Ale najbardziej cieszy mnie fakt, ze Magia coraz lepiej zachowuje się na ringu (dużo lepiej od konkurencji :) )

Posted

Jogurt napisał(a):
A Jogurt ocena doskonala, lokata II/ 5. Link do fotek pozniej, tylko przez picase przejda.

gratulacje :) i wszystkim innym :)
nie zdążyłam was zobaczyć, bo bus mi się spóźnił..
a ten basset co wygrał(widziałam go później, jak się szykowali do tych końcowych) jakiś taki za bardzo pomarszczony był jak dla mnie :evil_lol:

Widziałam Frytele, pomiziałam małą Chilli i Kokosa, a potem poszłam w inną stronę i już ich nie spotkałam.. Były trzy takie namioty jak ma Frytela, ale w żadnym nie było jej, ani jej psów.. :D

Wie ktoś kto wygrał wszystko? bo ja byłam tylko do najlepszego szczeniaka, potem musiałam sie zmywać..

A co do Młodego Prezentera to mam tylko z dzisiejszego finału zdjęcie