Agusia i Busiu Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Dwa dni temu moja mam znalazła zabłakanego beagla. To sliczny piesek , nie ma tatuażu chociaż jest całkowicie w typie rasy. Zgłosiłam to do schroniska u mnie w mieście, ale właściciel nie odezwał się do nich przez ostatnie dwa dni.Co to za właściciel co nie dzwoni do schroniska jak mu pies zginał ?!:angryy::crazyeye: Jeśli właścicel nie odzwie się w ciągu nastepnych 3 dni mam go gdzieś i szukam psu lepszego domu . To jeszcze psiak ma około 8-9 miesięcy , zęby wymienione, ale nie podnosi jeszcze łapy. Ma mały kontakt z człowiekim , widać że nikt się nim nie zajmował i niczego go nie uczył . Ma małe adhd, ale grzecznie zostaje w klatce kiedy wychodzimy.Przypuszczam że ma skłonności do demolki , wchodzi na stół łapami , nie reaguje na "fe" ani "zostaw" . Takie psie dziecko zostawione samemu sobie. Dogaduje się z naszymi dwoma amstafami , zarówno z psem jak i z suką. Szkoda mi malucha bo jest prześliczny. Aha pies wogóle nie tęskni :razz: Potem wrzucę fotki. Poradźcie co robić ?! Quote
lukann Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 przytrzymaj go jeszcze przez kilka dni a potem poszukamy mu nowego domku - widać właściciele juz na niego nie zasługują.. Quote
dorota412 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Nieodpowiedzialni ludzie nie powinni miec zwierząt:shake: nastepnym razem wpadnie pod auto. Ja tez mysle, ze trzeba mu poszukac lepszego domu Quote
Tomo 2 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wrzuce na bigielki coś zaradzimy . Napewno będą chetni Tylko jest małe ale ma właściela i może się okazać że jak ktoś go adoptuje to trzeba będzie go zwrócić . Mieliśmy takie przypadki lub próby. Najlepiej było by jak by sięta osoba zrzekła choć znając życie powie nie . Może dom w innym mieście ? Quote
Agusia i Busiu Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Za kilka dni jak nikt się nie odezwie szukamy domu. Aż mnie złość bierze , że psa nie ma w domu 2 dzień i nikt go nie szuka !!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Może niechciany prezent? Ech,ludzie,ludzie:shake: Elżbieta Quote
Tomo 2 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 A może jak się zgłosi choć za bardzo nie wierzę to pogadać z nim by chciał się pieska pozbyć . Co nie zmienia faktu że trzeba coś szukać ale z tego co piszesz to maluda jest bez wychowania czyli właściciele olewają . Może na PW tel . to zadzwonie pogadamy . Quote
ania K. Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Moja kumpela chce bigla jest z jaworzna ( śląsk) dajcie znać jak się zdecydujecie;) Quote
Agusia i Busiu Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 A oto i przystojniak , ale ten psiak ma energii do demolki i zabawy . Zaczynam podejrzewać, że właścicielom to na rękę że mają spokój. Przepięknie szczeka - jak bym była na polowaniu ;) Quote
dorota412 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ale piękny:loveu: no i jest chętny, a on nie tęskni... Quote
Agusia i Busiu Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Jeśli właściciel się nie odnajdzie najlepiej jakby piesio znalazł dom w zachodniopomorskim , chcę żeby w razie czego mieć go na oku , oczywiście umowa adopcyjna z zastrzeżeniem kastracji. Przede wszystkim musi trafić do miłośnika rasy on ma naprawdę baaaaardzo duuuuużo energi :-D Quote
ania K. Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 ponoć nie tęskni wysyłam zdjęcia kumpeli napewno się zakocha;) Quote
lothia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 a sprawdzałyście chip i tatoo?W Szczecienie chyba darmo chipuja więc jest szansa że ma Quote
Agusia i Busiu Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 a sprawdzałyście chip i tatoo Sprawdzone, nie ma . Ale z nigo łobuz , szaleje od 2 godzin po dworzu z moją amstafką. Mały to wulkan energii :-) Quote
lukann Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To masz wesoło Agatko :diabloti::diabloti: Quote
Agusia i Busiu Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Tak mam nowy rytm dnia żeby nie oszalec :-D Psy pobudka i na dwór na ok. 2-3 godziny , jak już nie mają siły na nic , do domu spać , mały demolant do klateczki , jak demolant wstanie i zacznie swoje śpiewy to ekipa znów na dwór i tak cały dzień :-) A ja durna myślałam , ze amstaffy to są psy aktywne i potrzebują duzo ruchu , przy nim to jakieś przytłumione leniwce ;-) Quote
Agusia i Busiu Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Mały przystojniaczek wciąż u mnie . Dziś mija 5 dni i nikt go nie szuka :shake:Chyba już czas poszukać prawdziwego domku u znawcy i miłośnika rasy. Nikt inny nie opanuje i nie zrozumie tego zywiołu , dziś 4 godziny biegania z moimi psami po ogrodzie i dopiero padł :lol: Quote
Agusia i Busiu Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Aniu mam kontakt z ludźmi , którzy zajmują się adpcjami beagli i chcę żeby to oni poprowadzili wszystko . Jeśli chodzi o psy myśliwskie kompletnie nie mam doswiadczenia. A piesek ma swój chrakter jak na beagla przystało , więc może niech miłośnicy rasy znajdą mu dobry domek? Quote
Agusia i Busiu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Nasz urwisek pojechał do nowego domku . Mam nadzieję że będzie mu dobrze. Ten Poznań jakiś szczesliwy dla nas i Klementynka tamtędy jechała i Seven , więc myślę że i dla Begla okaże się szcześliwy . No niwe słodze żeby nie zapaeszyc. Trzymać mocno kciuki !!! Na razie są w drodze. A u nas w domu dziwny - błogi spokój zapanował ;-) Quote
Agusia i Busiu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 No jak tam ?! Panie kierowco jak ładunek i nowa właścicielka? No i moc życzeń imieninowych!!!! Raz jeszcze! Quote
Tomo 2 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Pozdrowionka . Dzięki za życzonka . Mały całą drogę rozrabiał, ale nie było żle nie licząc wypadku po drodze/nie bylismy uczestnikiem/ Mały piekny i robi furorę na biglówkach tj. takie nasze cotygodniowe w niedzielne spotkania biglomaniaków i ras mysliwskich pod Poznaniem / bywa nas tam od 20 -30 psów , ludzi jakieś 60-70 szt niezła pielgrzymka ./ Mały juz podnosić zaczyna noge . No pusto Wam nikt nie smędzi , włazi na stół :lol: Pozdrowionka . Dzięki za opiekę nad psem . Quote
Recommended Posts