Gosia & c.o. Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Wiem że jeszcze jest duuuuuuużo czasu do wystawy, ale właśnie pojawiła się obsada sędziowska;) http://www.dublin2009.com/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=43 Quote
dorotal Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 To jakas mania Rumunów do sedziowania king charles spanieli(angielskiej rasy) na europejskich wystawach. Po Budapeszcie z Roberto Schill, mam w Dublinie Cristian Petre Stavarache :angryy:. O ile z Wegier do Rumunii to jest blisko, ale w przypadku Irlandii to Anglia jest pod reka:evil_lol: Quote
Smile of Red Witch Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 My bedziemy, mamy tylko 40 km :) Quote
Elitesse Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 a jakie sa papiery potrzebne przy podrozy do irlandii ?? Quote
dorotal Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 takie jak do Anglii :evil_lol:, czyli chip, potem szczepienie potem badanie na przeciwciała a po 6 miesiacach bedziesz mogla wrescie wjechac.:evil_lol: Jeszcze na 24 godziny a nie pozniej niz 48 godzin musi byc odrobaczanie :evil_lol:. Jak bylam w zeszlym roku na championacie Francji to bylo stanowisko Irlandii i zachecali do przyjazdu. Ze sa ulatwienia wjazdowe dla psow ;), tzn nie ma kwarantanny.:eviltong: Quote
Elitesse Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 trza pomyslec bo zawsze chcialam do irlandii sie wybrac :roll: a na sznauce dali sedziego z hiszpanii wiec nie jest zle :) Quote
Smile of Red Witch Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 O prossze a ja jak ostatnio dowiadywalam sie w IKC ( Irish kennel club), to powiedzieli ze warunki wjazdu beda takie same, czyli po badaniacg 6 miesieczna kwarantanna w kraju, bo by im duzo innych nie zgloszonych psow na wystawe wjechalo. Quote
Elitesse Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 FCI Euro Winners Dog Show | Dublin2009.com czy ktos sie wybiera ? a moze bedzie bus lub autokar organizowany ? mam 3 chetnych z psami ale transportu nam brak w listopadzie trzeba zrobic badania na przeciwciala wiec decyzja na juz :roll: Quote
musia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mam pytanie. Jak mielimyś robione przeciwciała dla Opusa na światówkę w Sztokholmie - to mimo tego mam zrobić następne badania? Pytam - bo 10 idziemy do weta na wściekliznę i wtedy można potem pobrać krew. Quote
Smile of Red Witch Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ja na tej wystawie będe na 100% ;) Mam nadzieję, że kogoś z rodaków DOGOMANIAKÓW poznam ;) Quote
feeria Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Elitesse napisał(a):FCI Euro Winners Dog Show | Dublin2009.com czy ktos sie wybiera ? a moze bedzie bus lub autokar organizowany ? A czy pokusilas sie juz o zrobienie wstepnego kosztorysu takiej wyprawy busem/autobusem? Bo wlasciwie od tego zalezaloby to czy my sie zglosimy. 2 os.+ duzy pies. Quote
flashka-g Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Ja planuje sie pojawić, ale podróż samolotem. Quote
Draga Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='musia']Mam pytanie. Jak mielimyś robione przeciwciała dla Opusa na światówkę w Sztokholmie - to mimo tego mam zrobić następne badania? Pytam - bo 10 idziemy do weta na wściekliznę i wtedy można potem pobrać krew.[/quote] Nie musisz tylko trzeba pilnowac terminu wscieklizny:lol:Pzdr. Quote
musia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Dzięki, potwierdzone. Opus zawścieklony z datą 10 listopada Quote
Tsunami_Lab Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 To jak organizuje się jakiś autobus? My byśmy się pisali - dwie osoby i dwa psy :) Jeśli w organizacji mogłabym pomóc, piszcie jak :P Quote
aneczka23 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 No chyba, że byłaś już na podobnej imprezie i można przyprowadzić niewystawowego psa. Mały będzie miał 5,5m i nie załapie się jeszcze na Puppy, a starszego nie wystawiamy :cool1: Quote
Paatrycja Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ja napewno będę i z góry informuję, że chętnie pomogę w wystawieniu psa, jako handlerka. ;) Do Dublina mam jakieś 4-5 godzin jazdy. Bus/autobus.. cokolwiek z kółkami na ziemi jest a) bardzo kosztowne, b) bardzo uciążliwe i męczące, c) trwa kilka dni. Edit: 20/11. Przypominam, że do końca listopada jest czas na namysł ponieważ pod koniec listopada należy zrobić testy przeciwko przeciw ciał na wściekliznę! Quote
Smile of Red Witch Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ja z Akira tez bede na 100%. Do Dublina mam tylko 45km, odnosnie wystawiania psow niewystawowych na wystawach w Cloghran spokojnie mozna bylo wprowadzac, bo nikt nie stal i nie pilnowal, nawet nie bylo biletow dla zwiedzajacych, kazdy mogl sobie wejsc. Quote
Paatrycja Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Byłam na kilkunastu wystawach irlandzkich i nigdy nie widziałam, żeby odwiedzający kupowali jakiekolwiek bilety. Ale na Europejskiej napewno nikt nie wejdzie z psem, nie wystawowowym. :razz: Quote
maxxel Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Paatrycja napisał(a):Byłam na kilkunastu wystawach irlandzkich i nigdy nie widziałam, żeby odwiedzający kupowali jakiekolwiek bilety. Ale na Europejskiej napewno nikt nie wejdzie z psem, nie wystawowowym. :razz: Zastanawiam sie po djabla wybierac sie na psia wystawe z psem nie wystawianym?! Quote
Paatrycja Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Ha. zależy czy ten pies jest rasowy, ale po prostu nie zgłoszony na wystawę a zabierasz go po to, bo nie ma z kim zostać w domu, lub dla swojego kaprysu lub... gdy po prostu ten pies nie jest rasowy zupełnie a bierzesz go po to, żeby a) po prostu zabrać, b) kupić mu obrożę/chustkę cokolwiek i nie jest się pewien, czy będzie dobra gdy kupisz na oko, więc bierzesz psiaka ze sobą. :lol: Quote
aneczka23 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Dokładnie, w naszym przypadku byłaby to odp - nie ma z kim zostawić drugiego psa. Ale na szczęście pomyliłam wystawy :ices_bla: i jeah ! okazało się, że nie mówimy o tej grudniowej, tylko w maju i Kenzo rzecz jasna wystąpi :multi: Nie wiem tylko czy lepiej w szczeniakach czy juniorach. Urodzony w lipcu '08. Quote
aneczka23 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Junior zapisany. Przy okazji podniosę temat.. kto jeszcze będzie? Quote
Smile of Red Witch Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 My będziemy ;) Aki zgłoszona i opłacona :) Quote
Recommended Posts