Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jakas mania Rumunów do sedziowania king charles spanieli(angielskiej rasy) na europejskich wystawach. Po Budapeszcie z Roberto Schill, mam w Dublinie Cristian Petre Stavarache :angryy:. O ile z Wegier do Rumunii to jest blisko, ale w przypadku Irlandii to Anglia jest pod reka:evil_lol:

Posted

takie jak do Anglii :evil_lol:, czyli chip, potem szczepienie potem badanie na przeciwciała a po 6 miesiacach bedziesz mogla wrescie wjechac.:evil_lol: Jeszcze na 24 godziny a nie pozniej niz 48 godzin musi byc odrobaczanie :evil_lol:. Jak bylam w zeszlym roku na championacie Francji to bylo stanowisko Irlandii i zachecali do przyjazdu. Ze sa ulatwienia wjazdowe dla psow ;), tzn nie ma kwarantanny.:eviltong:

• 8 months later...
Posted

Mam pytanie.

Jak mielimyś robione przeciwciała dla Opusa na światówkę w Sztokholmie - to mimo tego mam zrobić następne badania?

Pytam - bo 10 idziemy do weta na wściekliznę i wtedy można potem pobrać krew.

Posted

[quote name='musia']Mam pytanie.

Jak mielimyś robione przeciwciała dla Opusa na światówkę w Sztokholmie - to mimo tego mam zrobić następne badania?

Pytam - bo 10 idziemy do weta na wściekliznę i wtedy można potem pobrać krew.[/quote]
Nie musisz tylko trzeba pilnowac terminu wscieklizny:lol:Pzdr.

Posted

No chyba, że byłaś już na podobnej imprezie i można przyprowadzić niewystawowego psa. Mały będzie miał 5,5m i nie załapie się jeszcze na Puppy, a starszego nie wystawiamy :cool1:

Posted

Ja napewno będę i z góry informuję, że chętnie pomogę w wystawieniu psa, jako handlerka. ;)
Do Dublina mam jakieś 4-5 godzin jazdy.

Bus/autobus.. cokolwiek z kółkami na ziemi jest a) bardzo kosztowne, b) bardzo uciążliwe i męczące, c) trwa kilka dni.

Edit: 20/11.
Przypominam, że do końca listopada jest czas na namysł ponieważ pod koniec listopada należy zrobić testy przeciwko przeciw ciał na wściekliznę!

Posted

Byłam na kilkunastu wystawach irlandzkich i nigdy nie widziałam, żeby odwiedzający kupowali jakiekolwiek bilety. Ale na Europejskiej napewno nikt nie wejdzie z psem, nie wystawowowym. :razz:

Posted

Paatrycja napisał(a):
Byłam na kilkunastu wystawach irlandzkich i nigdy nie widziałam, żeby odwiedzający kupowali jakiekolwiek bilety. Ale na Europejskiej napewno nikt nie wejdzie z psem, nie wystawowowym. :razz:

Zastanawiam sie po djabla wybierac sie na psia wystawe z psem nie wystawianym?!

Posted

Ha. zależy czy ten pies jest rasowy, ale po prostu nie zgłoszony na wystawę a zabierasz go po to, bo nie ma z kim zostać w domu, lub dla swojego kaprysu lub... gdy po prostu ten pies nie jest rasowy zupełnie a bierzesz go po to, żeby a) po prostu zabrać, b) kupić mu obrożę/chustkę cokolwiek i nie jest się pewien, czy będzie dobra gdy kupisz na oko, więc bierzesz psiaka ze sobą. :lol:

Posted

Dokładnie, w naszym przypadku byłaby to odp - nie ma z kim zostawić drugiego psa. Ale na szczęście pomyliłam wystawy :ices_bla: i jeah ! okazało się, że nie mówimy o tej grudniowej, tylko w maju i Kenzo rzecz jasna wystąpi :multi: Nie wiem tylko czy lepiej w szczeniakach czy juniorach. Urodzony w lipcu '08.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...