missieek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 dzisiejsza znajda mloda, lagodna, duuuuuuuuza, piekna kto pomoze oglaszac? moze ktos moglby ja wziasc na tymczas? my juz mamy ponad stan psow byl wybor albo schron ol albo my wiec jest u nas tylko z takim wielkoludem na dluzsza mete nie damy rady Quote
Jagienka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Takie cudo, może o allegro poprosić? Bo o DT pewnie będzie trudno... :shake: Quote
supergoga Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Kiedyś na przygarne psa ktoś szukał bernardynki - zajrzyjcie, może jeszcze aktualne. Quote
angie123 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Podnosze, niestety tylko tyle moge na razie......... Quote
malawaszka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 cholera - ona nie wygląda na błąkającą się długo - może komuś zwiała? bo ładnie wygląda Quote
maksiorek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dalej szukamy - te dotychczasowe, co są do wzięcia, nie wiadomo jak reagują na dzieci, a misiaczek ma pójść do domu gdzie jest dwójka dzieci. Płeć obojętna, wiek góra do 2,5 roku (chociaż myślę, że można by panią przekonać do nieco starszego, ale niestety nie starego misia), dom z ogrodem pod Opolem. Quote
missieek Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 a czy maja doswiadczenie z bernardynami? pies do budy/kojca czy moze do domu? dzieci nie sprawdzane Quote
maksiorek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Te dzieci, a właściwie stosunek misiaczka do nich, jest właśnie najistotniejszy dla tej pani. Pies/sunia do domu z ogrodem, ale musiałaby spać na zewnątrz w kojcu. Pani do tej pory miała duże psy, ale nie bernardyny, tylko owczarki niemieckie. Quote
Patia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Missieek , potrzebuję opis do Allegro . Quote
Frotka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Jutro być może odbiorę pit bulla i bernardyna (mam nadzieję, że nie będę musiała, bo co z nimi zrobię?). Będę nas wspólnie ogłaszać. A na razie wyślę Was do Vivy. Gdyby ktoś dzownił to pamiętaj o mnie i moim (potencjalnym na razie) bernardynie. Quote
missieek Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='Patia']Missieek , potrzebuję opis do Allegro . Bajka - piekna, zadbana suczka ala bernardyn Została porzucona lub zagubiona - nie miała na sobie obroży. Koczowała 4 dni pod przystankiem autobusowym we wsi, którą z trzech stron otaczają lasy. We wsi jak to we wsi wszyscy wszystkich znają, ale akurat tego psa wcześniej nikt tam nie widział. Jedyne co mogli dla niej zrobić ludzie tam mieszkający to zadzwonić po hycla ze schroniska. Na szczeście schroniska udało się uniknąć. Trafiła do domu tymczasowego gdzie czeka na poprzedniego właściciela lub na nowego, odpowiedzialnego, który zaopiekuje się nia już na zawsze. Suczka jest spokojna, nieagresywna. Jak na bernardyna przystało jest bardzo duża. Poszukujemy dla niej domu z ogrodem gdzie będzie kochana. Nie zostanie wydana na łańcuch czy do kojca. Przed adopcją zostanie wykastrowana. mail: zwierzaki.do.adopcji@gmail.com kom: 504 588 874 mozna zmienic jesli cos jest nie tak Quote
Patia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=319663239 Wycięłam tylko o tym , ze nie zostanie wydana do kojca ani na łancuch , bo potem ludzie kłamią a tak łatwiej ich sprawdzić . Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1028125_bajka_piekny_mix_bernardyna_szuka_domu.html Quote
Marka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Sunia jest już na stronie adopcyjnej (Patia ma rację - o tym łańcuchu też nie wpisałam, żeby nie uprzedzać ;)). To przepięknie skundlony bernardyn - mam nadzieję, że szybciutko znajdzie amatora :) PS. W rubryce wiek - wpisałam "młoda" bo rozumiem, że nie wiadomo dokładnie ile ma? Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 wrrr a we mnie się zagotowało - jakiś imbecyl na alegratce ogłasza za 200 zł bernardynkę roczną z zaznaczeniem, że mała ma cieczkę :angryy::angryy::angryy: i pewnie trafi do jakiegoś temu podobnego typa :angryy::angryy::angryy::placz: Quote
Therion Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Przydałaby sie pewnie sucha karma dla tego olbrzyma, Missieek ma jeszcze kilka psow na tymczasie wiec gotowanie wszystkim to nie lada wyzwanie. Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 w górę!!!! ta sunia nie powinna być u missieek długo :shake: za dużo psów już za dużo... Quote
Marka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Może jeszcze odnajdzie się jej właściciel - suka nie wygląda na psa, o którego nie dbano...? Quote
Vikamilka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Marka, wczoraj próbowałam ją wyczesać, na szyi, za uszami, przy kufrze i na ogonie ma niezłe kłaki i coś w rodzaju dredów, które oczywiście musiałam obciąć. Zadbana raczej nie jest... Quote
ANETTTA Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 A Czy Ktos Na Miejscu Rozwiesił Ogloszenia Moze Ktos Jej Szuka Quote
ANETTTA Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 ANETTTA napisał(a):A Czy Ktos Na Miejscu Rozwiesił Ogloszenia Moze Ktos Jej Szuka ponawiam pyatnie .............. Quote
missieek Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 wies podlega pod miasto w ktorym mieszkam powiadomilam wczoraj jedynego weterynarza w mojej miejscowosci powiesilam u niego informacje o znalezieniu bernardynki zostawilam informacje w jedynym sklepie zoologicznym powiesilam informacje na jednej z tablic ogloszeniowych w miescie na wsi gdzie znaleziono suke w jednym(a moze jedynym) sklepie napewno beda wiedziec jak sie z nami skontaktowac jakby wlasciciel sie odnalazl schroniska nie powiadomie bo ich taka informacja nie interesuje i napewno z niej nie skorzystaja Quote
Recommended Posts