Jump to content
Dogomania

ala bernardynka BAJKA znalazla DOM! mieszka nad jeziorem :)

Recommended Posts

Posted

dzisiejsza znajda
mloda, lagodna, duuuuuuuuza, piekna
kto pomoze oglaszac?
moze ktos moglby ja wziasc na tymczas?
my juz mamy ponad stan psow

byl wybor albo schron ol albo my
wiec jest u nas
tylko z takim wielkoludem na dluzsza mete nie damy rady

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dalej szukamy - te dotychczasowe, co są do wzięcia, nie wiadomo jak reagują na dzieci, a misiaczek ma pójść do domu gdzie jest dwójka dzieci. Płeć obojętna, wiek góra do 2,5 roku (chociaż myślę, że można by panią przekonać do nieco starszego, ale niestety nie starego misia), dom z ogrodem pod Opolem.

Posted

Te dzieci, a właściwie stosunek misiaczka do nich, jest właśnie najistotniejszy dla tej pani. Pies/sunia do domu z ogrodem, ale musiałaby spać na zewnątrz w kojcu. Pani do tej pory miała duże psy, ale nie bernardyny, tylko owczarki niemieckie.

Posted

Jutro być może odbiorę pit bulla i bernardyna (mam nadzieję, że nie będę musiała, bo co z nimi zrobię?). Będę nas wspólnie ogłaszać. A na razie wyślę Was do Vivy. Gdyby ktoś dzownił to pamiętaj o mnie i moim (potencjalnym na razie) bernardynie.

Posted

[quote name='Patia']Missieek , potrzebuję opis do Allegro .

Bajka - piekna, zadbana suczka ala bernardyn
Została porzucona lub zagubiona - nie miała na sobie obroży. Koczowała 4 dni pod przystankiem autobusowym we wsi, którą z trzech stron otaczają lasy. We wsi jak to we wsi wszyscy wszystkich znają, ale akurat tego psa wcześniej nikt tam nie widział. Jedyne co mogli dla niej zrobić ludzie tam mieszkający to zadzwonić po hycla ze schroniska.
Na szczeście schroniska udało się uniknąć. Trafiła do domu tymczasowego gdzie czeka na poprzedniego właściciela lub na nowego, odpowiedzialnego, który zaopiekuje się nia już na zawsze.
Suczka jest spokojna, nieagresywna. Jak na bernardyna przystało jest bardzo duża.
Poszukujemy dla niej domu z ogrodem gdzie będzie kochana. Nie zostanie wydana na łańcuch czy do kojca. Przed adopcją zostanie wykastrowana.
mail: zwierzaki.do.adopcji@gmail.com kom: 504 588 874

mozna zmienic jesli cos jest nie tak

Posted

Sunia jest już na stronie adopcyjnej (Patia ma rację - o tym łańcuchu też nie wpisałam, żeby nie uprzedzać ;)). To przepięknie skundlony bernardyn - mam nadzieję, że szybciutko znajdzie amatora :)

PS. W rubryce wiek - wpisałam "młoda" bo rozumiem, że nie wiadomo dokładnie ile ma?

Posted

wrrr a we mnie się zagotowało - jakiś imbecyl na alegratce ogłasza za 200 zł bernardynkę roczną z zaznaczeniem, że mała ma cieczkę :angryy::angryy::angryy: i pewnie trafi do jakiegoś temu podobnego typa :angryy::angryy::angryy::placz:

Posted

Marka, wczoraj próbowałam ją wyczesać, na szyi, za uszami, przy kufrze i na ogonie ma niezłe kłaki i coś w rodzaju dredów, które oczywiście musiałam obciąć. Zadbana raczej nie jest...

Posted

wies podlega pod miasto w ktorym mieszkam
powiadomilam wczoraj jedynego weterynarza w mojej miejscowosci
powiesilam u niego informacje o znalezieniu bernardynki
zostawilam informacje w jedynym sklepie zoologicznym
powiesilam informacje na jednej z tablic ogloszeniowych w miescie

na wsi gdzie znaleziono suke w jednym(a moze jedynym) sklepie napewno beda wiedziec jak sie z nami skontaktowac jakby wlasciciel sie odnalazl

schroniska nie powiadomie bo ich taka informacja nie interesuje i napewno z niej nie skorzystaja