supergoga Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dostaliśmy dzisiaj meila: Chodzi o pomoc w znalezieniu nowego domu dla bokserki Iry. Jej obecna opiekunka pisze, że już nie może się nią zajmować, nie ma czasu, suynia długo pozostaje sama - żal psa a nie chce oddawac byle komu. Oto co pisze o suni: "Suczka wabi się Ira, orientacyjnie urodziła się ok.22.09.07, ma książeczkę zdrowia i odkąd jest ze mną jest pod stałą opieką weterynarza. Obecnie jest po infekcji uszu - ma już wyleczone ale musi jeszcze otrzymywać lekarstwo wg zaleceń do opróżnienia opakowania raz dziennie. Suczka jest nauczona czystości - nie brudzi w domu i się zgłasza, chociaż należy ją jeszcze przypilnować. Zostaje sama, ale na kilka godzin, góra 5. Wymaga to jeszcze pracy, bo lubi nabroić, ale to nie jest powód dla jakiego muszę się z nią rozstać. Nie chce żeby musiała znosić samotność jak zostaje sama w domu, bo się źle piesek z tym czuje. Jest wesoła i chętnie się bawi, również z dziećmi za którymi przepada. Jest też chętna do uczenia się różnych komend i poleceń. Uwielbia spacery i zabawę. " Sunia zostałą umieszczona na allegro, ale boję się, żeby nie zgłosił sie jakis potencjalny rozmnażacz, który wexmie małą za darmo - na rozród. Jej opiekunka chyba w tych sprawach doświadczona nie jest. Uczuliłam, żeby chętnym młwiła o tym, że sunia jest pod opieką Fundacji, że trzeba podpisac umowę itp. Ale nie wiem, jak to będzie. Może nam się uda umieścić małą w dobrym domu. Oto Ira, piękna jest Może dałoby się na boksie ją wstawić. Pomóżcie mi umieścić Irę w bezpiecznym domku. Quote
basiaap Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Kurcze, faktycznie lepiej, żeby przez kogoś zaufanego poszła:shake: Quote
supergoga Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Jakoś nikogo nie zainteresowała - szkoda. Bo obawiam się, gdzie pójdzie ta sunia. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ira-siad! (nigdy nie zrozumiem po co ludzie, którzy nie mają czasu biorą młodego psa, na dodatek energicznego boksera) Quote
supergoga Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Alfa - też nie wiem. Moniko, wielkie dzięki. Chciałabym zabrac suke od tej dziewczyny bo się boję żeby jednak nie oddała w nieodpowiednie ręce. Szkoda małej. Quote
AgaZ Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 supergoga napisał(a):Alfa - też nie wiem. Moniko, wielkie dzięki. Chciałabym zabrac suke od tej dziewczyny bo się boję żeby jednak nie oddała w nieodpowiednie ręce. Szkoda małej. proszę o kontakt na gg Quote
supergoga Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 W sprawie suni zgłosiła się Pani ze Szczecina - nawet logiczna. AgaZ - napisałam gg, ale dopiero teraz mogłam dojść do kompa. Quote
Doda_ Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Śliczna bokserka... I co z tą pania ktora zglosila sie w sprawie sunki? Quote
dorcia44 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 śliczna malizna...aż by sie chciało ją miec :loveu: Quote
supergoga Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 No śliczna - i pojedzie chyba w niedzielę do Szczecina. Pani Edyta która do mnie dzwoniła, została poddana przez mnie powodzi pytań, przeszła nieźle. Przyjedfzie po sunię sdama - nie czeka, żeby jej dowozić. Nie może się doczekać. A dzisiaj pisał do mnie Pan zainteresowany sunią bardzo, - ale bez sterylizacji. Tylko taka go interesuje. JJak myślicie, dlaczego? :cool3::-o:mad::mad::mad: Quote
halbina Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 no nie mam pojęcia zielonego... :angryy: śliczna sunia! Quote
Evra Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ale cudeńko!!!! :loveu::loveu::loveu: Czy będą wieści z nowego domu? Quote
supergoga Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Sunia pojechała w sobotę do nowego domuy w Szczecinie. I całe szczęście, bo telefony jakie miałam w jej sprawie całkiem mnie rozwalały. Głowny punkt oczywiście to sterylka - i większośc po prosatu twierdziła, jaki biedny piesek, nigdy nie mieć młodych...i że oni chcą szczeniaki. Więc proponowałam zakup z rodowodem no i obraza majestatu. Ale Ira bezpieczna i można ją przenieść. Cieszę sie. Quote
Recommended Posts