werty> Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Po 14 godzinach intensywnych poszukiwań odnaleziono zaginioną w niedzielny wieczór 3 letnia dziewczynkę z Ćmielowa. W pobliskim kamieniołomie, przytuloną do psa sąsiadów Kasię odnalazł leśniczy. Cała policja z Ostrowca Świetokrzyskiego i tamtejsi strażacy od niedzielnego wieczora szukali dziewczynki. - Leśniczy z Ćmielowa znalazł Kasię na wyrobisku nielegalnej kopalni kamienia 2 kilometry od domu. Dziewczynka była wyziębiona, ale żywa. Przytulała się do siedzącego koło niej psa sąsiadów. Trafiła do szpitala - poinformował tvn24.pl dowodzący poszukiwaniami Jarosław Adamski z ostrowieckiej policji. Zdaniem lekarzy, dziewczynka może zawdzięczać życie właśnie psu, jego ciepło mogło uchronić Kasię przed całkowitym wyziębieniem. więcej tutaj: http://www.tvn24.pl/12690,1540082,wiadomosc.html Quote
Dinka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 :loveu::loveu: Kochany piesek :) Szczescie, ze przezyla :) Quote
BlackSheWolf Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 nareszcie jakaś dobra informacja o psiaku w telewizji :loveu: Quote
BlackSheWolf Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Słyszałam w TV, że sunia będzie teraz bohaterką :D Quote
Edi100 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 BlackSheWolf napisał(a):Słyszałam w TV, że sunia będzie teraz bohaterką :D I Powiedzieli jeszcze ze może dzięki niej los wiejskich psiaków się poprawi:roll:Oby tak było! Quote
baffi2 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 kolejny raz pies ratuje człowiekowi życie... niech ludzie się odwdzięczą psiakom... Quote
Dinka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Pewnnie o tym zapomna:shake::shake::shake: Jak jakis pies zrobi cos zlego to nie beda pamieatc, ze pies ratuje zycie np. dzieciom i nie tylko... Ale znowu to bedzie potwor ;( Quote
baffi2 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Dinka napisał(a):Pewnnie o tym zapomna:shake::shake::shake: Jak jakis pies zrobi cos zlego to nie beda pamieatc, ze pies ratuje zycie np. dzieciom i nie tylko... Ale znowu to bedzie potwor ;( no niestety :shake: Quote
Rahl Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Dinka napisał(a):Pewnnie o tym zapomna:shake::shake::shake: Jak jakis pies zrobi cos zlego to nie beda pamieatc, ze pies ratuje zycie np. dzieciom i nie tylko... Ale znowu to bedzie potwor ;( smutna prawda... Quote
Martunia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 No niestety ... :razz: Dziewczynka miała ogromne szczęście. :) Jak dobrze, że dzięki temu pieskowi żyje. :) Zawdzięcza mu życie. Quote
Zofia.Sasza Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Slyszalam, ze maja produkowac porcelanowe figurki tej suni (Lorki). Mysle, ze bedzie po prostu zachwycona... I dalej bedzie biegac po wsi i lesie az wreszcie wpadnie pod samochod lub dostanie kulke w leb od mysliwego. Bo fakt - uratowala dziecko - ale to oznacza, ze wlasnie walesala sie bez opieki. Wkurzaja mnie te telewizyjne egzaltowane felietony do bolu. Zamiast zachwytow i pochwal zafundowaliby suni sterylke i porzadna bude. Sorki za brak polskich znakow - moje jabluszko ich nie lubi Quote
Charly Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 tez o tym psiaku ogladam wczoraj w TV. Powiem Wam,jestem ciekawa jaki stosunek ta mała bedzie miała do zwierzat. to przezycie na pewno pozostawi trwale wspomnienia. cala noc wtulona w zwierzaka. w tak młodym wieku. to napewno bardzo intensywne przezycie. Quote
baffi2 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Charly napisał(a):tez o tym psiaku ogladam wczoraj w TV. Powiem Wam,jestem ciekawa jaki stosunek ta mała bedzie miała do zwierzat. to przezycie na pewno pozostawi trwale wspomnienia. cala noc wtulona w zwierzaka. w tak młodym wieku. to napewno bardzo intensywne przezycie. może w przyszłości będzie pomagać bezdomnym zwierzętom... :roll: Quote
Charly Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 moze;) mnie chodzilo o raczej taka specyficzna więz..... Quote
Inkaa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Słyszałam w TV o tej dziewczynce uratowanej przez kundelka. Cudownie że pokazują także dobre strony psów w telewizji. :lol: Quote
Dinka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Miejmy nadzieje, ze ten pies pokaze ludziom, ze istnieja nie tylko zle, agresywne psy, ale tez przyjaciele czlowieka, ktore pomagaja :) Quote
zmierzchnica Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Tak, i słyszałam, że dzięki temu burmistrz czy wójt przygarnął wałęsającego się po okolicy psiaka. Jakiż miłosierny odruch serca! Przepraszam, ale to jakoś mnie nie przekonuje... Tzn. - wspaniale, że pokazują, że psy to nie tylko potwory, że pomagają i ratują, tylko co z tego? Co dla psów w tej gminie skapnie z tych porcelanowych figurek suni? To jakiś absurd... Zamiast wydawać pieniądze na produkcję figurek, mogliby zrobić coś dobrego dla innych psów, tak jak zresztą pisała zofia&sasza... Chociaż podobno sunia jest leczona, i występowała w obróżce i na smyczy ;) Może wiec nie jest tak źle? Cieszę się, że coś się zmienia :) Mogliby jeszcze robić jakieś dłuższe reportaże o psach w dogoterapii, psach-ratownikach itd. ... Quote
BlackSheWolf Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 niestety... beda wydawac kase na jakies glupie figurki. Ale patrząc z innej strony ludzie kupując figurki będą doceniac to co zrobiła ta sunia i jak ważnym przyjacielem jest pies. Może wtedy zapragną też mieć takiego przyjaciela ? Quote
werty> Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 [quote name='zmierzchnica']Tak, i słyszałam, że dzięki temu burmistrz czy wójt przygarnął wałęsającego się po okolicy psiaka. Jakiż miłosierny odruch serca!(...) Zamiast wydawać pieniądze na produkcję figurek, mogliby zrobić coś dobrego dla innych psów, tak jak zresztą pisała zofia&sasza... Chociaż podobno sunia jest leczona, i występowała w obróżce i na smyczy ;) Może wiec nie jest tak źle? Cieszę się, że coś się zmienia :) Mogliby jeszcze robić jakieś dłuższe reportaże o psach w dogoterapii, psach-ratownikach itd. ... [quote name='BlackSheWolf'] niestety... beda wydawac kase na jakies glupie figurki. Ale patrząc z innej strony ludzie kupując figurki będą doceniac to co zrobiła ta sunia i jak ważnym przyjacielem jest pies. Może wtedy zapragną też mieć takiego przyjaciela ? Oboje macie rację. Wszystko zależy tylko od tego w jaki sposób się na to patrzy. Figurka - jako hołd dla dzielnej suni, a zysk dla producenta (a może część wpływów przeznaczy dla schroniska). Zbyt mało się mówi w mediach o pozytywnych cechach psów. Nagłaśnia się te negatywne. Dlatego każdego rodzaju działanie, mające na celu pokazanie, że pies jest przyjacielem człowieka jest jak najbardziej wskazane. Quote
iwop Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ja jestem z Ostrowca ... Psy w tym regionie są strasznie traktowane... W tych okolicach była przecież ubojnia psów na smalec, smalec z psa nadal zreszta mozna kupić. Zadna porcelanowa figurka tego nie zmieni więc niech w TV nie piep... głupot bo płakać sie tylko chce:angryy: Quote
Dinka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 A pamietacie afere w fakcie z psem, ktory zjadl swojego wlasciciela.. Wlasciciel niby kochal psa i rozpieszczal.. No i umarl ( tzn. wlasciciel, nie pies) A pies go zaczal jesc (drastyczne) no i sasiedzi zglosili, ze cos nie gra.. Policja wchodzi i znajduje czlowieka pogryzionego przez psa... :-(:-(:placz::placz: Mi sie wydaje, ze pies nie mial co jesci z glodu musial cos takiego zrobic... Pewnie jego wlasciciel by na to pozwolil ( mozecie sie nie zgadzac, bo wiem, ze to obrzydliwe) :/ Gdyby wiedzial, ze pies bedzie glodowal.. A fakt (:angryy:) odrazu, ze pies zasmakoal w ludzkim miesie :angryy::angryy: Podobnych przypadkow jest wiele.. Niestety ... Quote
Nayantara Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 jejku zawsze jak pies zrobi coś dobrego i poprawi opinie wszystkim to następny muai to zepsuć Quote
zmierzchnica Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Bo jak zawsze, ludzie zbyt ludzko patrzą na zwierzęta... Pies-potwór pogryzł dziecko - a przecież bronił terenu, pies-bohater obronił dziecko przed śmiercią - a pewnie sam chciał się ogrzać... Wydaje mi się, że ludzie nadal robią z psów z jednej strony małych ludzi, zdolnych do odróżniania dobra i zła, a z drugiej - traktują jak zwierzęta niezdolne do uczuć. Chyba wszyscy to zauważyli, nasz mały paradoks, którym często zdarza się człowiekowi usprawiedliwiać... Quote
Dinka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='zmierzchnica']Bo jak zawsze, ludzie zbyt ludzko patrzą na zwierzęta... Pies-potwór pogryzł dziecko - a przecież bronił terenu, pies-bohater obronił dziecko przed śmiercią - a pewnie sam chciał się ogrzać... Wydaje mi się, że ludzie nadal robią z psów z jednej strony małych ludzi, zdolnych do odróżniania dobra i zła, a z drugiej - traktują jak zwierzęta niezdolne do uczuć. Chyba wszyscy to zauważyli, nasz mały paradoks, którym często zdarza się człowiekowi usprawiedliwiać... Masz racje... Ja nie patrzylam na to z tej strony tzn. pies- bohater obronił dziecko przed śmiercią - a pewnie sam chciał się ogrzać... Quote
Recommended Posts