Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej nie wiem czy zauważyliście ale troche za szybko te gazety z kiosków znikają ;/ ostatnio (10 lutego) poszłam do kiosku kupić a tu już nie ma są tylko z marca ;/ i nie moge znaleść ,,mój pies'' z lute:angryy:go

Posted

psiara1996 napisał(a):
hej nie wiem czy zauważyliście ale troche za szybko te gazety z kiosków znikają ;/ ostatnio (10 lutego) poszłam do kiosku kupić a tu już nie ma są tylko z marca ;/ i nie moge znaleść ,,mój pies'' z lute:angryy:go

10 lutego nie mogłaś dostać marcowego mp, bo on jest rozwożony dopiero 20 lutego (ostatnia/przedostatnia środa każdego miesiąca).
poza tym sprzedawca nie może sprzedać ci wczorajszej gazety, jeśli ma już dzisiejszą (szczególnie sfrustrowani są ci, którzy przegapili jakiś dziennik z filmem/dodatkiem ;))

• 1 month later...
Posted

Ja kiedys nie zdazylam kupiec Mojego psa z filmem... :-(:-( Pozniej wogole go nie moglam znalezc..
Ale dobrze, ze szybko znikaja, bo to znaczy, ze ludzie czytaja o psach.. ;)

Posted

Daga & Maks napisał(a):
chyba zależy gdzie się mieszka bo u mnie wolno znikają z kiosków.A numer możesz zamówić na stronie miesięcznika;)

Dokładnie ;-) U mnie zawsze w sklepie zostaje jakiś jeden egzemplarz obu gazet :oops:

• 1 month later...
Posted

Dinka napisał(a):
Ja kiedys nie zdazylam kupiec Mojego psa z filmem... :-(:-( Pozniej wogole go nie moglam znalezc..
Ale dobrze, ze szybko znikaja, bo to znaczy, ze ludzie czytaja o psach.. ;)

U mnie w prost przeciwnie- nigdy w kioskach nie ma bo.... się nie sprzedawał i nie przywożą już . Nieosiągalny prawie :(( a mieszkam w Ełku)

Posted

A ja nie mam żadnych problemów z kupnem. U mnie to nawet dzień przed nowym numerem zawsze w kiosku leży po kilka starych, i MP i PP. Nawet jak jakieś dodatki dorzucają.

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Hej, mam pytanie, kiedy wychodzi kolejny numer Mój Pies i PP? Bo strasznie uwielbiam czytać te gazety i siedzę jak na szpilkach. Którego gdzieś tak mam pędzić do Tesco ;)?

EDIT
sprawdziłam z tyłu MP to wychodzi 16 września, już nie mogę się doczekać, a PP nie mam pojęcia, bo nie pisze, albo ja ślepa nie mogę znaleźć :-D.

Posted

Ja oba miesięczniki kupuję ok. 28 ;) I jestem jedną z nielicznych osób, które te gazety kupuja, bo zawsze jak kupuję (w Kauflandzie jest kiosk ;)) t6o jest po ok. 10 magazynów tego i tego. Niektóre zalegle numery kupuję w Emce( skelp z tanimi płytami, gazetami, ksiażkami). Te magazyny zaczęłam kupować od czerwca a mimo to mam dzięki temu sklepowi numer PP z pażdziernika 2008, stycznia, lutego i marca 2009

Posted

Mojego Psa prenumeruję od wielu lat i przychodzi mi do domu.
Przyjaciela Psa kupowałam przez jakiś czas ale wyprowadziłam się do innej dzielnicy i teraz rzdko go widzę ale i tak bym nie kupowała bo bardzo zdrożał od tamtego czasu. Poza tym juz mi brakuje miejsca na wszystkie pisma.

• 6 months later...
Posted

Jak dla mnie MP i PP są czasopismami na podobnym poziomie ale to co mnie najbardziej mierzi (szczególnie w Przyjacielu Psie) to, to że wszystkie artykuły poświęcone hodowli psów a także wystawom prezentuje przez pryzmat ZKwP nie pisząc notorycznie o imprezach innych krajowych organizacji kynologicznych przez co jest pismem stronniczym i popierającym nie wiadomo dlaczego ZKwP, który przecież wydaje swoje pismo pt Pies. Nie rozumiem dlaczego PP ma być tubą ZKwP? Przecież to pismo w założeniach niezależne. Nieco lepiej jest z Moim Psem ale niestety i tam zbyt często opisuje się sprawy kynologiczne przez pryzmat ZKwP co mnie tak samo boli... Aby wiedzieć co się dzieje w ZKwP wystarczy, ze wezmę magazyn Pies i już wszystko wiem i nie potrzebuję czytać o tym w PP i MP. wolałbym aby te magazyny zajęły się pisaniem również i Polskim Klubie Psa Rasowego i Polskiej Unii Kynologicznej oraz Polskiej Federacji Kynologicznej i nie marginalizowały tych stowarzyszeń bo one działają i myślę, że długo będą jeszcze działać na polskiej scenie kynologicznej.

Posted

[quote name='Azawakh']Jak dla mnie MP i PP są czasopismami na podobnym poziomie ale to co mnie najbardziej mierzi (szczególnie w Przyjacielu Psie) to, to że wszystkie artykuły poświęcone hodowli psów a także wystawom prezentuje przez pryzmat ZKwP nie pisząc notorycznie o imprezach innych krajowych organizacji kynologicznych przez co jest pismem stronniczym i popierającym nie wiadomo dlaczego ZKwP, który przecież wydaje swoje pismo pt Pies. Nie rozumiem dlaczego PP ma być tubą ZKwP? Przecież to pismo w założeniach niezależne. Nieco lepiej jest z Moim Psem ale niestety i tam zbyt często opisuje się sprawy kynologiczne przez pryzmat ZKwP co mnie tak samo boli... Aby wiedzieć co się dzieje w ZKwP wystarczy, ze wezmę magazyn Pies i już wszystko wiem i nie potrzebuję czytać o tym w PP i MP. wolałbym aby te magazyny zajęły się pisaniem również i Polskim Klubie Psa Rasowego i Polskiej Unii Kynologicznej oraz Polskiej Federacji Kynologicznej i nie marginalizowały tych stowarzyszeń bo one działają i myślę, że długo będą jeszcze działać na polskiej scenie kynologicznej.
Weź więc Kynologię a będziesz wiedział co się dzieje w PKPR.
Nie potrzebujesz czytac o tym w PP I MP. :razz:
Zgrany temat... ,,dyskryminacja PKPR"
http://www.pies.pl/index.php?strona=forum_post&podczym=2&id_p=784
Dwoiłeś się tam i troiłeś... :razz: