Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla 4 dwumiesięcznych szczeniaczków (sunie). Są przemiłe, przyzwyczajone do ludzi. Będa to średniej wielkości pieski z czarną falistą sierścią. Znajdują się na Podkarpaciu w Przemyślu. Obawiam się, że w ostateczności będę zmuszona oddać je do schroniska w Orzechowcach czego staram się uniknąc, ale brak mi już pomysłów. Pozdrawiam. tel 609891379

Posted

beata_str napisał(a):
Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla 4 dwutygodniowych szczeniaczków (sunie). Są przemiłe, przyzwyczajone do ludzi. Będa to średniej wielkości pieski z czarną falistą sierścią. Znajdują się na Podkarpaciu w Przemyślu. Obawiam się, że w ostateczności będę zmuszona oddać je do schroniska w Orzechowcach czego staram się uniknąc, ale brak mi już pomysłów. Pozdrawiam. tel 609891379

Dobrze jest umieścić tu zdjęcia malców.
tak bedzie dużo łatwiej znaleźc im domy.
Czy to są szczeniaczki znalezione?

Posted

Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla 4 dwutygodniowych szczeniaczków (sunie).
Znajac 'wiejskie' podejscie podkarpackie trudno bedzie o domek dla malych suczek. Tylko dobre zdjecia i allegro ogolnopolskie moze im znalezc domy.

A co z mama maluchow? Bedzie miala sterylke? Czy to malce znalezione?

Schronisko dla nieszczepionych szczeniat to PEWNA smierc.

Posted

Szkoda, ze kiedy sunia zaszła w ciążę nie została przeprowadzona sterylizacja aborcyjna. Nie byłoby teraz problemów ze znalezieniem domów dla kolejnych psów.
Czy małe mając dopiero dwa tyg. nie są za małe na odstwienie do matki?

Posted

[quote name='beata_str']Matkę szczeniaczków dostałam rok temu ze schroniska jako szczeniaka. W marcu będzie miała sterylizację.
To nie jest prawda, ze suczka musi miec raz w zyciu szczeniaki...
teraz wyobrazmy sobie, ze 4 kolejne suczki (teraz oseski) beda mialy za rok po 4 szczeniaki, to byloby w ciagu roku jest juz 16 psow :crazyeye:
Poza tym roczna suczka jest za mloda na dzieci :shake:

W umowie adocyjnej ze schroniskiem nie bylo zapisu o zakazie rozmnazania suczki? Kazde schronisko ma taki zapis.

Posted

[quote name='Ulka18']To nie jest prawda, ze suczka musi miec raz w zyciu szczeniaki...
teraz wyobrazmy sobie, ze 4 kolejne suczki (teraz oseski) beda mialy za rok po 4 szczeniaki, to byloby w ciagu roku jest juz 16 psow :crazyeye:
Poza tym roczna suczka jest za mloda na dzieci :shake:

W umowie adocyjnej ze schroniskiem nie bylo zapisu o zakazie rozmnazania suczki? Kazde schronisko ma taki zapis. teraz to juz najwazniejsze jest im domku szukać - czekamy na fotki !!!!

Posted

Mam nadzieje, ze te male sunieczki znajda domki, w ktorych nikt ich nie bedzie rozmnazal :angryy:

Moze i najwazniejsze jest szukanie im domow, ale uswiadomienie wlascicielki jest naszym obowiazkiem.

Posted

Żadnej umowy adopcyjnej nie było. Wcześniej syn przywiózł ze schroniska szczeniaczka ponoć szczepionego i odrobaczonego - co było nieprawdą. Fortest do tygodnia czasu umarł na jego rękach. Po tygodniu znajomi przywieźli ze schroniska Tinę (matkę szczeniaczków) rzekomo również zaszczepioną i odrobaczywioną. Nie było żadnej umowy adopcyjnej tylko pobranie opłaty 30,00 zł. Po 3 dniach Tina znalazła się w klinice dla zwierząt, po zastosowaniu krolówek i odpowiednich lekarstw zostala uratowana.
Zasłyszane błędne opinie o tym, że musi mieć raz młode spowodowały stan obecny.
Zdjęcia zostaną zamieszczone najpóźniej jutro.

Posted

Szkoda, ze tak sie stalo i ze sunia w tak mlodym wieku ma szczeniaki.
Tym bardziej, ze sunia jako szczeniak nie byla najlepszego zdrowia.
No ale trudno, najwazniejsze, ze bedzie wysterylizowana....czlowiek sie uczy na bledach...

Czekamy na zdjecia malych suczynek.

Posted

Piekne te maluchy, takie spanielkowate, seterowate.
Warto by je oglosic gdzie tylko sie da, w lecznicach, allegro, alegratka, itd. Na pewno znajda domy, sa naprawde przesliczne.

Trzeba by zmienic tytul watku, ze potrzebna pomoc w ogloszeniach...wtedy wiecej dogomaniakow wejdzie na watek.

Posted

Czyli ta sunia z krawacikiem ma juz domek :multi:
Czy domek jest swiadomy, ze lepiej sunie wysterylizowac nawet przed pierwsza cieczka i ze nie powinna miec kolejnych mlodych? To wazne.

Posted

[quote name='Ulka18']
...
W umowie adocyjnej ze schroniskiem nie bylo zapisu o zakazie rozmnazania suczki? Kazde schronisko ma taki zapis.

Ulka - przecież to Orzechowce :shake: dziewczyny od ponad roku walczą tam z... ze wszystkim :cool1:

Posted

Teraz wiem, ze Orzechowce .... ale sunia mogla byc tez z Mielca lub Rzeszowa, a tam zapisy o nierozmnazaniu zawsze sa. Wiadomo, ze nie ma szans sprawdzic wszystkich adoptujacych czy przestrzegaja tego zakazu .... poza tym tak na zdrowy rozsadek po co romnazac suczke po przejsciach, ktora jako szczeniak chorowala.

Posted

Ula ja tez nie mam papierow adopcyjnych na Sare z Orzechowcow... naszczescie co do koniecznosci nie rozmnazania zostałam szybko uwiadomiona...

Czy pieski maja ogłoszenia na forum przemyskim???