Arlene Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 No tak... Wciąż to samo. Biedaku, kiedy przyjdzie na Ciebie pora? Quote
malawaszka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Kochany w górę!!! Może jakies fotki na których będzie go lepiej widać pomogą? Zrobiłabym nową serią ogłoszeń :modla: Quote
grazyna9915 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Malawaszka dzięki za ogłoszenia. Z fotkami narazie nawalam, niewyrabiam się. PRZEPRASZAM! Jak tylko będę miała nowe zdjęcia to na pewno wkleję. Quote
malawaszka Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Kochany a może zostaniesz Krakusem? :kciuki: Quote
malawaszka Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 No niestety Pani się dowiadywała i okazało się, że jesteś deczko trudnym psem - czy możecie mi napisać w czym on jest trudny/charakterny? a ta Pani szuka łagodnego i posłusznego - takiego jakiego miała wcześniej Quote
malawaszka Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 a możecie sprawdzić czy Tris nadal szuka domu? Quote
malawaszka Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Czy któraś z Was będąc w schronisku może się dowiedzieć jaki Tris jest? Bo była zainteresowana Pani, ale dowiedziała się, że Tris jest dość trudnym psem - nie taki smutny i łagodny, tylko diablisko, musiał być przenoszony do różnych boksów bo sobie z nim nie mogli poradzić, dominancik? Quote
kaja555 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Przy najbliższej okazji zapytamy o niego, może dominował mniejsze psy, ale trzeba się dokładnie dowiedzieć Quote
malawaszka Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Byłoby super, bo wychodzi na to, że opowiadałam ludziom głupoty, że on taki spokojny i smutny:oops::roll: Quote
Arlene Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Myślę, że nawet jeśli Trisek ma problemy z zachowaniem się, to można je skorygować, wystarczy tylko dobry pańcio albo pańcia... sporo czasu, cierpliwości i miłości. Quote
malawaszka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 noo jasna sprawa - zresztą często zachowania psa zmieniają się po opuszczeniu schroniska, tylko jeśli on wykazuje jakieś niefajne zachowania to trzeba o tym mówić zainteresowanym, żeby nie narobić kłopotów:shake: Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Na razie nie byłyśmy w schronisku, ja mam remont a Grazyna egzaminy syna. Tris pewnie ma jedynie problemy z innymi psami, nie wiem co dokładnie powiedzieli pracownicy schroniska, ale się dowiemy.. Quote
kaja555 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 No więc pracownicy mówią, że był przenoszony tylko ze względu na to, ze dominuje inne psy, szczególnie mniejsze. Teraz jest w boksie z innymi dwoma dużymi dominantami i jakoś się w końcu dogadali. Tris na pewno musiałby być jedynym psem w domu. W stosunku do człowieka nie ma żadnych zastrzeżen, ale jest to rasa, która lubi dominować, więc właściciel powinien być konsekwentny, nie pobłażliwy. Pracownicy nie mieli z nim problemów, jeżeli chodzi o kontakt z człowiekiem, ale nie wiedza jak on zachowa się poza schroniskiem. Raczej nie powinna go adoptowac starsza Pani, bo może sobie z nim nie poradzić, on jest dośc silny i może ją ciągnąć na smyczy. Tak mówią pracownicy schroniska. Powinien raczej pójść do domu, gdzie można go wypuścić na ogródek, bo w bloku taki duży pies może być problemem. Quote
Recommended Posts