Mokka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Też uważam, że możnaby z tego wydzielić osobny wątek. Jak widać, większość osób jest jak najbardziej za przyspieszeniem startu, spóźnialskim mówimy NIE :terazpol:. Mnie też się to podobało, choć mój pies wymaga odpowiedniego nakręcenia przed startem i utrafienia dokładnie w moment, bo królewna na zawodach to raczej śpi. Poza tym, jak startuje z Sajko, a ja jestem obecna nie tylko duchem, to musimy się nieźle nagimnastykować, aby moja gwiazda raczyła oderwać swoją chudą d... od podłoża i pobiec tam, gdzie przewodniczka, a nie tam, gdzie ja. Ale pomimo tych ewidentnych defektów mojej suczy, popieram akcję "gotowi na start" :lol:. Teraz to tylko kwestia wypracowania pewnych procedur, które większości będą odpowiadały (bo wszystkim to się raczej nie dogodzi ;)) i sporządzenie z tego czegoś w rodzaju kodeksu postępowania. Czy wpisze się to w regulamin, czy pozostanie to w formie umownej, to w tej chwili nie ma chyba większego znaczenia. Możemy na razie podyskutować, bo wiele osób jest tematem zainteresowanych. Quote
PATIszon Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Mokka']Jadę na rehabilitację, więc pa wszystkim :lol:. Ok, rehabilitacja wazna rzecz, ale po powrocie do domku to wiesz.....no! Quote
marider Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Dzieki organizatorom i zawodnikom za super swietna zabawe, debiut uwazam za udany mimo dykwalifikacji Nobla w J0 w sobote z mojej winy ;) , sedzia przesympatyczny, teren super a cala zabawa niesamowita + cenne doswiadczenie :) Odnosnie fikania na torze to uwazam ze suczki z cieczka wogole nie powinny startowac, tak samo jak jest na wystawach. A widac bylo ze psy sie gubia, sa rozproszone, zwlaszcza mysliwskie weszace.. Pierwszy raz bralem udzial w zawodach, niektore psy sa tak szybkie i precyzyjne ze dech zapiera jak sie to oglada. Gratsy dla przewodnikow :) PS: linka do fotek wrzuce jak zrobie galerie :) Pozdrawiam Quote
dorotak Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Marysia_i_gończy napisał(a):Oj, i zupełnie niechcąco wywołałam burzę :oops: Dobrze, dobrze - Wanda lubi jak się gada, bo inaczej nie chce wstawiać zdjęć :mad: Więc dzięki Tobie mamy szansę na więcej. :loveu: Marysia_i_gończy napisał(a):słyszę: "Czy jest w okolicy ringu Marysia Pajzderska?? Dlaczego nie widzę Marysi Pajzderskiej w okolicy ringu?!?!". Ignoruję. Wiem, że po Kenii biegnie Watażka, po Watażce Juki, po Juki Una, zresztą w razie czego w jakieś 15-20 sekund mogę dobiec do ringu. Ale się denerwuję. Marysiu, ale spojrzyj na to oczami sekretariatu - ONI nie wiedzą, że TY wiesz :evil_lol: Więc wystarczyło zamiast ignorować dać Magdzie sygnał (ręką, głosem) że jesteś i jesteś gotowa i mogłabyś dalej Unę rozgrzewać a Magda byłaby spokojna, że nie musi szukać osoby na Twoje miejsce. Bo tak, to denerwowałyście się obie i obie niepotrzebnie ;) Aż mi szkoda, że muszę wychodzić z pracy, skoro zaczęłaś wstawiać zdjęcia. :loveu: Ale na pewno tu wrócę! :evil_lol: Quote
Mokka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='PATIszon']Zamiast tyle gadac lepiej wrzucaj zdjecia :eviltong: Jadę na rehabilitację, więc pa wszystkim :lol:. Quote
Marysia_i_gończy Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Olly (?) Victor Z serii - przyszłe gwiazdy sportu - Kaiden i Deli: CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 dorotak napisał(a):Marysiu, ale spojrzyj na to oczami sekretariatu - ONI nie wiedzą, że TY wiesz :evil_lol: Więc wystarczyło zamiast ignorować dać Magdzie sygnał (ręką, głosem) że jesteś i jesteś gotowa i mogłabyś dalej Unę rozgrzewać a Magda byłaby spokojna, że nie musi szukać osoby na Twoje miejsce. Bo tak, to denerwowałyście się obie i obie niepotrzebnie ;) No wiem... I usiłowałam dawać sygnały, ale między mną a sekretariatem stały jakieś tłumy... Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Mudiczki i mały aussik :sweetCyb: - wiedziałaś co wstawić! :loveu: Quote
tulasy Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 1. Wielkie podziękowania dla organizatorów za tak wspaniałe zawody. 2. Podziękowania dla uczestników za tak miłą atmosferę. 3. Dzięki zespołowi od Doroty Znajkiewicz za przyjęcie nas pod towarzyską opiekę. 4. Dzięki Marysi i Unie oraz Pauli i Wentce za wspólny nocleg 5. Oraz dzięki wszystkim uczestnikom ( jeszcze raz ) za udział w zawodach 6. Dziękiujemy za wszystkie fotki i filmiki z nami - te już wstawione i te wstawione po naszym poście. Michał i szpic Quote
Marysia_i_gończy Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 :) Wracając do przyszłych gwiazd sportu :loveu: ze specjalną dedykacją dla Tomka Gutkowego: CDN Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Marysia ten Tomkowy piesek to jest border krótkowłosy, tak? :hmmmm: Quote
Marysia_i_gończy Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Anza&Hacker']Marysia ten Tomkowy piesek to jest border krótkowłosy, tak? :hmmmm: Tak :razz: Skoro już przyszłość jest znana, czas na aktualne gwiazdy sportu :) Oxa Fiona (Moniko - kciuki za Kraków zaciśnięte!) Lotka Unga Zefira CDN (po przerwie) Quote
Rauni Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ja chyba mogłabym się podpisać pod wypowiedzią Dorotyk. Spóźnialskim mówimy nie. Niemniej jednak mam nadzieję, że wszyscy wezmą sobie do serca, że dobry agilitowy zwyczaj każe stawiać się na ringu punktualnie i nie będzie potrzeby takiego ponaglania, jakie słyszeliśmy tym razem, bo to rzeczywiście jakby wprowadzało nieco nerwową atmosferę. Może faktycznie rozwiązaniem byłoby, gdyby zawodnik na 3 psy przed swoją kolejką meldował się, że jest, czeka, po czym mógłby już się schować za tym namiocikiem i rozgrzewać psa dalej? I uważam, że kolejny zawodnik nie powinien wchodzić na ring, dopóki poprzedni nie ukończy biegu, ze względów bezpieczeństwa chociażby. Poza tym każdy ma swój rytuał startowy, jednego psa trzeba rozbudzić, drugiego trochę wyciszyć... i IMHO zawodnicy powinni mieć taką możliwość, oczywiście nie każąc z tego powodu na siebie czekać. Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 http://img395.imageshack.us/img395/9850/imgp5612ah6.jpg - pyreczka, Oxinka! Dla mnie cud, miód i orzeszki! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Mudik Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Marysiu ten border i kiełbaska złapana w locie GENIALNE!!! I dzięki za Delika i Victora!:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Quote
wendka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Marysiu: wielkie dzieki :loveu::loveu::loveu: Julix: a Tobie za Jinxa :loveu::loveu: Maly rewanz za Plock :cool3: Quote
Neo&Anti Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Na początek przeogromne podziekowania dla Magdy i całej bydgoskiej ekipy za zawody jakie dla nas uczynili (nie po raz pierwszy zresztą) trochę superlatyw na tym forum juz padło więc co by nie powielać podpisuję sie pod nimi bezapelacyjnie. :laola: Co do sprawnego ustawiania sie na starcie. Zielsko napisał(a):Ja mysle, ze jak kazdy popatrzy na siebie i postara sie na przyszlosc byc punktualnym na starcie, to wystarczy, zeby zawsze zawody byly sprawnie przeprowadzane. Ano właśnie nic dodać nic ująć. Wystarczy odrobina zdyscyplinowania i nie powinno byc kłopotu. Ani ja ani nikt z mojego klubu problemu z tym nie miał, a psy mamy o róznych temperamentach, takie które trzeba nakręcać i takie co je trzeba mega wyciszać. Sajko napisał(a): No i chciałam pogratulować Robertowi od Antiego, w niedzielę był absolutnie bezkonkurencyjny!!! Wielkie dzięki za uznanie dla nas. Ta niedziela pomogła mi bardziej uwierzyć w możliwości jakie drzemią w mojej kudłatej rakiecie, bo czasami to juz ręce opadały. :grab: Przyznaję też że bardzo skrupulatnie obserwowałem twoje przebiegi czerpiąc z nich inspiracje do własnych no i miło było konkurować z tak doświadczonym zawodnikiem. Quote
Aśka&Sandra Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ogromne podziękowania dla wszystkich Organizatorów i uczestników Zawodów. Był to mój debiut sportowy, Zafiry też i jakoś nam poszło. Atmosfera wspaniała a psiaki... aż miło popatrzeć...;) Marysi dziękuję za piękne zdjęcie Zafiry, apropos... jak jej teraz nie chce się wyżej skakać to co będzie w LA1 ???:shake: Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Aśka&Sandra']Marysi dziękuję za piękne zdjęcie Zafiry, apropos... jak jej teraz nie chce się wyżej skakać to co będzie w LA1 ???:shake: Mój pies zwalał na początku tyczki na 30cm, a teraz ślicznie skacze hopki ustawione na L'arge - więc myśle, że w miare z poziomem zaawansowania i hopki będzie lepiej i chętniej skakała ;) WANDA - foty jak zawsze SUPER, a Marysia to chyba nie poskłada się z radości - tyyyyleeee Uniaków! :loveu: Quote
Neo&Anti Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Chciałbym jeszcze słówko w sprawie oszczędności czasu na zawodach. Jest jeszcze kwestia urządzania treningu podczas zawodów. O ile poprawianie jakiejś przeszkody w granicach zdrowego rozsądku nie jest niczym nagannym i z pewnością nigdy nie uraziło to nikogo, to jednak kilkakrotne robienie slalomu i to zarówno w jedną i w drugą stronę nie było fair wobec innych zawodników. A tak się zdarzało niestety. Quote
Aśka&Sandra Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Mój pies zwalał na początku tyczki na 30cm, a teraz ślicznie skacze hopki ustawione na L'arge - więc myśle, że w miare z poziomem zaawansowania i hopki będzie lepiej i chętniej skakała ;)Na treningach nie ma z tym problemu, ona chyba po prostu nie ma czasu wyżej podskoczyć ;) Quote
stereo Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Neo&Anti napisał(a):Jest jeszcze kwestia urządzania treningu podczas zawodów Mi się podobało rozwiązanie z Pęcic, gdzie trzeba było zejść po upłynięciu maksymalnego czasu toru. Z tego, co pamiętam, nikt nie został 'wyrzucony', ale była jakaś taka świadomość wewnętrzna, że nie można tam spędzić kilku minut i nikt niczego nie poprawiał w nieskończoność :evil_lol: Quote
Ola&Kora Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ja również chciałabym bardzo podziękować Organizatorom za wspaniałe zawody! Atmosfera była niesamowita! :) Doskonała organizacja, wszystko szło szybko i gładko jak po maśle :) No i sędzia... :p więcej takich by się przydało, oj więcej :D Nocowanie od namiotem było ciekawym przeżyciem, zwłaszcza, że obok w karczmie trwało wesele - było czego słuchać :D Teren Myślęcinka jest po prostu idealny na zawody - lasy, jeziora, nawet małe góry się znalazły :) Kora była wniebowzięta. Gratuluję wszystkim zwycięzcom, a zwłaszcza debiutantom - świetnie się spisaliście ;) Jednym słowem - było bosko!!! A wracając do sprawy stawiania się na start - problemem faktycznie są te osoby, które nie stawią się na zawody, przez co sporo zawodników nie wie, kiedy tak właściwie powinni startować. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby umieszczenie gdzieś przy sekretariacie listy, która byłaby co jakiś czasu uaktualniana - można byłoby wtedy wykreślać te osoby, które nie dotarły na zawody, dzięki czemu reszta wiedziałaby, kiedy będą biec. Bo prawdą jest, że niektóre osoby spóźniają się na tor nie z własnej winy, zwłaszcza te, których psy potrzebują odpowiedniego przygotowania i rozgrzewki (dłuższej bądź krótszej). Quote
Recommended Posts