Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj w sklepie zoologicznym usłyszałem coś co mnie na początku rozbawiło ale po chwili zastanowienia się bardzo zmartwiłem. Przytoczę poniżej dialog pary klientów (chłopak i dziewczyna) ze sprzedawcą.

K - Przepraszam czy dostaniemy paralizator?
S - eeeeee.....paralizatooooor??
K - Tak paralizator, taki do wychowywania psa!!! :crazyeye:
S - ................(bez komntara)

Nie wiem jak Ci ludzie chcieli tego psa wychowywć. . . :mad:

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta dziewczyna użyła słowa "PARALIZATOR". . . byłem w szoku. Chciałem zareagować ale jej partner był kolesiem typu "bez szyi" i z bicepsem szerszym niż obwód mojej klatki piersiowej. . .

Posted

[quote name='sibelius']Ta dziewczyna użyła słowa "PARALIZATOR". . . byłem w szoku. Chciałem zareagować ale jej partner był kolesiem typu "bez szyi" i z bicepsem szerszym niż obwód mojej klatki piersiowej. . .

buahahahahahahhahaha:evil_lol:

Posted

GameBoy napisał(a):
sibelius ile Ty masz lat?

u mnie po osiedlu chodzi CC w obrozy indukcyjnej non stop - nie moge na to patrzec...

dlaczego nie mozesz?
Moze przy pomocy tej obrozy wyelminowali jakies zle zachowania, a teraz pies nosi, zeby czuł że ma na sobie.

Posted

moon_light napisał(a):
dlaczego nie mozesz?
Moze przy pomocy tej obrozy wyelminowali jakies zle zachowania, a teraz pies nosi, zeby czuł że ma na sobie.

bo widzialam, jak sie zachowuje jak nia oberwie
a dlaczego nie moge patrzec? dlatego, ze pies jest agresywny bo jego Pana kiedys to krecilo a pozniej pies dorosl i sie zobil problem bo jego narzeczona różowy tips go utrzymac nie moze - to go sieka tym pradem

niestety odkad sama mam CC urzadzaja sobie ze mna pogawedki pogladowe na temat wychowania psa ....teksty takie az slabo

Posted

Ja też bym nie mogła i to własnie z tego powodu. Nigdy nie uznam "eliminowania złych zachowan" takimi metodami. To jest zwierze, które czuje i do tego ma głowę, którą myśli i ludzie też powinni tak robic. A ludzie uciekaja się do takich wynalazków cywilizacji, które mają "ułatwic nam zycie" rozwiązac skomplikowany problemy najkrótszą drogą, byleby nie trzeba było duzo myślec i byle by sie nie namęczyc za bardzo. Rozumiem to, że są psy łatwe i trudne i takie pomiędzy, ale po to mamy bardziej rozwiniętą od nich inteligencję, żeby znalezc z psem sposob komunikacji i "metodą" czyli właśnie tą inteligencją rozwiązac problem, a nie iśc na skróty i korzystac z takich rzeczy jak obroże indykcyjne, zaciski, kolczatki (to jestem jeszcze w stanie zaakceptowac w skrajnym przyadku), halti (to jest głupie, na prawde), czy szelki easy walk.
Jest tyle sposobów, by nauczyc psa chodzenia przy nodze, tak żeby rozumiał o co chodzi, po co nam to potrzebne i nawet miał z tego przyjemnośc, jest tyle metod nauczenia psa innych rzeczy, które ma załatwic obroża indukcyjna, i nie wierze, że zaistniał taki przypadek, w którym nie można się było obyc bez obrozy indukcyjnej.

A jeszcze jedno- GameBoy- CC to skrót od czego? :)

Posted

GameBoy napisał(a):
sibelius ile Ty masz lat?

u mnie po osiedlu chodzi CC w obrozy indukcyjnej non stop - nie moge na to patrzec...

Mam 25 lat a co?? Trzymanie psa pod prądem . . . Boże co za porażka!!! :angryy:

Posted

Berek napisał(a):
Zdaje się, że to nie jest topik o obrożach elektrycznych?

CC - wygląda na cane corso.
:lol:

Chyba już jest, skoro doszliśmy do wniosku że paralizator to obroża indukcyjna. WYdaje mi się, że o to chodziło tej parce ze sklepu. pewnie nie znali dokładnej nazwy i wydedukowali paralizator- prąd- razi prądem- obroża, która razi prądem jest paralizatorem:D W końcu nie można się wiele więcej psodziewac po takiej parce, jak napisał założyciel wątku, mężczyżnie o bicepsie większym od obwodu jego klatki piersiowej, a mogę się założyc że jego dziewczyna była różowym tipsem, albo lepiej- miała białe kozaczki:evil_lol:

Posted

Ale jest jeszcze jedna fascynująca rzecz - dziewczynka rzeczywiście była różowym tipsem, wysolaryzowanym na piękny pomarańcz - i wygląda mi raczej na właścicielkę Yorka albo Chicichacha (...hejże hola) :) . . . także paralizatorek na Yoreczka dobra rzecz.

Game Boy po co Ci był mój wiek :)

Posted

prittstick08 napisał(a):
właśnie chyba rozszyfrowałam skrót CC- czy chodzi o cane corso?

Berek napisał(a):
Zdaje się, że to nie jest topik o obrożach elektrycznych?

CC - wygląda na cane corso.
:lol:

GameBoy napisał(a):
Cane Corso :eviltong:

Marta i Wika napisał(a):
CC to cane corso.

To jeszcze ja, jeszcze ja!

Cane Corso :eviltong:

Posted

diabelkowa napisał(a):
a nie zaproponowales jak dostana ten paralizator najpierw wyprobowac go na sobie

Gameboy znalazlas tego kogos z lutownica <znak zapytania> nie dziala mi wiekszosc znakow

Gdybyś czytała uważnie to byś się zorientowała że wolałem nie zadawać "głupich" pytań!!! :roll: Poczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi. . .