Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Czy można wyskakać miłość?"

Wyskakać? Nie, nie jest to błąd w sformułowaniu. W tomaszowskim
schronisku jest pies, mix terierka, który próbuje wyskakać sobie miłość człowieka. Smutne, ale prawdziwe. Skoczek robi dosłownie wszystko, by swoimi wyczynami skupić ludzką uwagę, zjednać uczucia, zaskarbić
łaskę wyjścia, nie na chwilę, na zawsze. Psiak ma jeszcze jeden cel, który pracownikom schroniska i wolontariuszom rozdziera serca. Nie znajdując dla siebie, jak dotąd, uczucia potencjalnego, nowego pana robi, co w jego psiej mocy, by uciec przed szaleństwem tęsknoty.
Skoczek jest młodym (1,5-2lat), dobrze funkcjonującym w otoczeniu innych, psem. Energiczny, żywiołowy, zabawny, całym sobą sygnalizuje, jak bardzo pragnie obecności człowieka. Patrząc w ludzkie oczy chce się w nich zatopić. Na ten moment zamiera, staje dla niego czas. Serduszko Skoczka zaczyna tętnić nadzieją, a ona umiera, gdy człowiek mija jego klatkę.
Błagamy o pomoc dla tego cudnego psiaka. On czeka by komuś ofiarować swoją miłość i oddanie, tak mało oczekując w zamian.
Niech skok w objęcia swego pana będzie tym najbardziej akrobatycznym.
Wszelkie informacje na temat Skoczka można uzyskać kontaktując się z:

Posted

Majga, piękny tekst. Naprawdę!
Ten fragment podoba mi sie najbardziej:

majqa napisał(a):
Nie znajdując dla siebie, jak dotąd, uczucia potencjalnego, nowego pana robi, co w jego psiej mocy, by uciec przed szaleństwem tęsknoty.

Ile w tym dramatyzmu. Oby pomogło!

Posted

maggiejan napisał(a):
Aniu, czy prosiłaś kogoś konkretnego o zrobienie ogłoszeń z tego pieknego tekstu?

Jutro wraca z wyjazdu Folen. Poproszę ją. To Kochane Stworzenie!

Posted

ocelot napisał(a):
Iza proś, proś...

Czy ja mam zmienić może tytuł, żeby więcej osób zajrzało? Ale na jaki?

Anulek może moment dać na wstrzymanie. Może dowiesz się czegoś chwytliwego w sb.? Będzie wtedy na co zmieniać. Póki co niech ruszą ogłoszenia.
Napisałam PW do Folen, wróci i na pewno nie zawiedzie...

Posted

Ok poczekamy i na Folen i na sobotę;)

A ja mam w zanadrzu jeszcze jedną psinę - ulubienicę. Ale o tej to już kompletnie nie wiem nic. Ale ona tak strasznie płacze, jak widzi ludzi, ech.:-(

Posted

Poprosiłam jeszcze Wolę o ogłoszenia (o ile pamiętam, choć mogę się mylić, Wola celowała w inne stronki niż Folen, czyli byłoby wzajemne uzupełnienie).
Całusy Skoczeńku!:loveu:

Posted

Dzięki ciotki kochane. Jak ochłonę to może jeszcze nadużyje Waszej cierpliwości i poproszę o ogłoszenia jeszcze dla jakiegoś psiaka.

Skoczek będzie w przyszłym tyg. Kastrowany.
Jest młodszy niż myślałam, podobno nie ma roku. Niczego więcej się nie dowiedziałam niestety. Siedzi w boksie z innymi psiakami i jeden go zaczepia, ale Skoczuś szczeka, czego wcześniej nie robił;) Nie wiem nauczył się teraz czy co?