Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzanno, kibicujemy tym samym psiakom :) Mało się udzielam na forum, ale historię skoczka i Trixie mam w zakłądakach- to moi faworyci.
Czy wiadomo, jaka przeszłosc miał skoczek? I czy nadaje sie do domu z dzećmi? Na pierwszą, maleńki (na zdjeciach wygląda conajmniej na średniaka)

Posted

agatkia napisał(a):
Zuzanno, kibicujemy tym samym psiakom :) Mało się udzielam na forum, ale historię skoczka i Trixie mam w zakłądakach- to moi faworyci.
Czy wiadomo, jaka przeszłosc miał skoczek? I czy nadaje sie do domu z dzećmi? Na pierwszą, maleńki (na zdjeciach wygląda conajmniej na średniaka)

Nic nie wiemy o jego przeszłości. Gdy przyszłyśmy do schroniska w grudniu, Skoczek już tam był.
Jest łagodny, choć gdy psy wskakiwały mu na głowę, ustawiał je.
Do ludzi jest bardzo miły i kontaktowy. Myślę, że do dzieci też.
To bardzo energiczny pies, skoczny, wymagający wiele ruchu i długich spacerków. Typowy terier. Tylko teraz nie skacze i nie cieszy się. Leży na budzie i coraz bardziej popada w depresję.

Posted

agatkia napisał(a):

Skoczek do schroniska trafił około listopada, grudnia zeszłego roku.
To młody psiak ma rok - 1,5.
Nie jest duży, może sprawia takie wrażenie, sięga powyżej kolana, ale niewiel, jest chudziutki, ale taka jego uroda.
Kocha bardzo ludzi, myślę, że dzieci kochałby tym bardziej, zwłaszcza, że to bardzo ruchliwy psiak. Ciągle w ruchu, ciągle skacze.
Właściwie ostatnio to nie i to mnie martwi, przedtem to między prętami wychodził do człowieka, teraz nawet nie podchodzi do człowieka.

On przestał wierzyć, przestał czekać.

skoczek dwa razy uciekł ze schroniska, potrafił znaleźć każdą szparę, wspiąć się po siatce. Już teraz nie próbuje.

Skoczek to mój faworyt, od pierwszego pobytu w schronisku go pamiętam i widzę jak się zmienił.
I nie potrafię mu pomóc.:-(

Posted

Nie bylam teraz w schronisku, jak mi się uda to wpadnę w piątek na sekund 5. Jeśli nie to w poniedziałek.
Skoczek niech ktoś w końcu Cię dostrzeże.

Posted

Na szczeniakach w Teofilowa ktoś proponował domek tymczasowy płatny. Może byśmy tam Skoczka wysłali? Zresztą sama nie wiem, czy lepiej mamę szczeniąt, która żyje na ulicy, czy Skoczka...

Posted

Agnieszka, wiesz, że skoczek to mój pupil, ale mama szczeniaków to sprawa chyba pilniejsza. Za trzy miesiące będą nowe jeśli jej nie zabierzemy.:-(:-(:-(

A jak uzbieramy na deski, choć na trochę - to zrobimy bazarki na Skoczka i wtedy może go wyślemy do jakiegoś hoteliku? Co Ty na to?
Obecne fanty na dechy, a jak coś nowego pozyskamy to na Skoczka;)