Edi100 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Rybc!a napisał(a):No dobra, ale powiedźcie mi, gdzie ona jest tricolor? ;) Chyba na podniebieniu:evil_lol: Quote
tamb Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Hop! nic nie pisze bo odrobaczyła małą i sprząta ruszające się glisty.:evil_lol: Była dzisiaj u wetki i sunia ma zapalenie spojówek. Quote
Edi100 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 tamb napisał(a):Hop! nic nie pisze bo odrobaczyła małą i sprząta ruszające się glisty.:evil_lol: Była dzisiaj u wetki i sunia ma zapalenie spojówek. Zdrówka, Joko:loveu: Quote
Rybc!a Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Czy ktoś z Was mógłby nam pomóc w spłaceniu długu za transport? Quote
hop! Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 tamb napisał(a):Hop! nic nie pisze bo odrobaczyła małą i sprząta ruszające się glisty.:evil_lol: Była dzisiaj u wetki i sunia ma zapalenie spojówek. Te robale to będą mi się chyba dzisiaj śniły. Duuuuuuużo ich było... Kolejne odrobaczenie za 10 dni, potem badanie kału i ewentualnie szczepienie. Joko ma zapalenie spojówek - leczymy kropelkami - dzielnie to znosi. W poniedziałek czekają ją badania. Na weta i leki wydałam już ponad 70 zł - będę się musiała ratować bazarkami. Joko według wetki ma maksymalnie rok. Ma błyszczącą sierść i ładne zęby. Waży 7,5 kg - jest chuda. Zachowuje się jakby nigdy nie była w mieszkaniu. Dzisiaj po raz pierwszy samodzielnie zeszła po schodach a potem niepewnym krokiem poruszała się na zewnątrz. Na spacerze interesuje ją wszystko co można zjeść lub chociaż wylizać - trzeba bardzo uważać, bo w sekundzie łapie papierek po batoniku, starą kość itp. Ożywia się w pobliżu śmietników. Dobrze, że jest lekka, bo jednak trzeba ją często przenosić na rękach. Załatwia się tylko w mieszkaniu. Moich psiaków prawie się nie boi i nieśmiało się do nich zbliża. W lecznicy warczała na wszystkie psy. Wobec ludzi jest ostrożna ale pozwala się głaskać. Nie bierze jedzenia z ręki - trzeba położyć przed nią i odejść parę kroków - wtedy zaczyna jeść. Dzisiaj były pierwsze radosne odruchy - machanie ogonkiem. Ona się zachowuje tak, jakby bała się poruszać, cieszyć, jeść... W ogóle nie zna zabawek. W momencie gdy się przestraszy posikuje. Quote
iwop Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Boże jaka ona piekna!:crazyeye: Ja narazie poza tym co wpłaciłam więcej nie moge ale za parę dni cos wyskrobie.... Zrobie potem bazarek ale musze go podzielic między Lusię i Joko... Jestem w Joko zakochjana. HOP jestem ci taka wdzięczna, ze zabrałaś Joko... Nie będę tłumaczyć dlaczego ale dużo dla mnie tym zrobiłaś.... Napewno postaram sie pomóc finansowo w miare mozliwości...:oops: Quote
Edi100 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 madzia828 napisał(a):śliczna czekoladka:loveu::loveu: Prawda! I całkiem usmiechnieta:loveu: Ona biedna nie wie, co wolno a czego nie:( Nie zna "psich przywilejów":cool3: Nauczy się:loveu: Quote
hop! Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Dzisiaj odważyła się położyć obok Niki. Potem ją obserwowała... I proszę jak Joko szybko się uczy. W innych sprawach na razie brak widocznych postępów. ;) Quote
Rybc!a Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 fizia napisał(a):Pomaleńku się nauczy! Obie dziewczyny cudne!! Bo obie z Elbląga :) Czy ktoś mógłby pomóc, choćby bazarkami spłacić dług za transport? Bardzo prosimy. Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Coś się postaram zorganizować... Rybciu, pamiętaj o mnie, czasem jak trzeba kasę "na już" to ja mogę założyć... Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Rybiu, gdzieś zgubiłam namiary na konto Twojego taty, prześlij mi na PW, mój tata się zadeklarował, że wpłaci 50 zł. Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 I ciotka też wpłaci, więc mamy już 100 zł mniej do zebrania :p Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jakoś trzeba pomagać Rybci w pomaganiu psiakom :p Co prawda tylko finansowo, ale czasem to też potrzebne... Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jeszcze koleżanka się zadeklarowała, wpłaci w tygodniu 30 zł, więc reasumując: 300 - 50 - 50 -50 -30 = 120 zł zostało do spłacenia :p Quote
Rybc!a Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 zdrojka napisał(a):Jeszcze koleżanka się zadeklarowała, wpłaci w tygodniu 30 zł, więc reasumując: 300 - 50 - 50 -50 -30 = 120 zł zostało do spłacenia :p Nie, nie , inaczej :) Zostało 75zł do spłacenia. Bo ja mam jeszcze 45zł na to, więc: 300-50 -50 -50 -30- 45 = 75zł :) Dziękuję Ci, zdrojka. Jesteś kochana. :loveu: Quote
zdrojka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 A bardzo proszę, oby nie za często, bo się rodzinka zbuntuje :p To już w sumie niewiele zostało :multi: Quote
Recommended Posts