Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Hop! nic nie pisze bo odrobaczyła małą i sprząta ruszające się glisty.:evil_lol: Była dzisiaj u wetki i sunia ma zapalenie spojówek.

Posted

tamb napisał(a):
Hop! nic nie pisze bo odrobaczyła małą i sprząta ruszające się glisty.:evil_lol: Była dzisiaj u wetki i sunia ma zapalenie spojówek.

Zdrówka, Joko:loveu:

Posted

tamb napisał(a):

Te robale to będą mi się chyba dzisiaj śniły. Duuuuuuużo ich było...
Kolejne odrobaczenie za 10 dni, potem badanie kału i ewentualnie szczepienie. Joko ma zapalenie spojówek - leczymy kropelkami - dzielnie to znosi.
W poniedziałek czekają ją badania.
Na weta i leki wydałam już ponad 70 zł - będę się musiała ratować bazarkami.

Joko według wetki ma maksymalnie rok. Ma błyszczącą sierść i ładne zęby. Waży 7,5 kg - jest chuda.
Zachowuje się jakby nigdy nie była w mieszkaniu. Dzisiaj po raz pierwszy samodzielnie zeszła po schodach a potem niepewnym krokiem poruszała się na zewnątrz. Na spacerze interesuje ją wszystko co można zjeść lub chociaż wylizać - trzeba bardzo uważać, bo w sekundzie łapie papierek po batoniku, starą kość itp. Ożywia się w pobliżu śmietników. Dobrze, że jest lekka, bo jednak trzeba ją często przenosić na rękach. Załatwia się tylko w mieszkaniu.
Moich psiaków prawie się nie boi i nieśmiało się do nich zbliża. W lecznicy warczała na wszystkie psy. Wobec ludzi jest ostrożna ale pozwala się głaskać.
Nie bierze jedzenia z ręki - trzeba położyć przed nią i odejść parę kroków - wtedy zaczyna jeść. Dzisiaj były pierwsze radosne odruchy - machanie ogonkiem. Ona się zachowuje tak, jakby bała się poruszać, cieszyć, jeść... W ogóle nie zna zabawek. W momencie gdy się przestraszy posikuje.

Posted

Boże jaka ona piekna!:crazyeye:

Ja narazie poza tym co wpłaciłam więcej nie moge ale za parę dni cos wyskrobie....
Zrobie potem bazarek ale musze go podzielic między Lusię i Joko...

Jestem w Joko zakochjana.

HOP jestem ci taka wdzięczna, ze zabrałaś Joko... Nie będę tłumaczyć dlaczego ale dużo dla mnie tym zrobiłaś.... Napewno postaram sie pomóc finansowo w miare mozliwości...:oops:

Posted

madzia828 napisał(a):
śliczna czekoladka:loveu::loveu:

Prawda! I całkiem usmiechnieta:loveu:
Ona biedna nie wie, co wolno a czego nie:(
Nie zna "psich przywilejów":cool3: Nauczy się:loveu:

Posted

Dzisiaj odważyła się położyć obok Niki.

Potem ją obserwowała...

I proszę jak Joko szybko się uczy.

W innych sprawach na razie brak widocznych postępów. ;)

Posted

fizia napisał(a):
Pomaleńku się nauczy!
Obie dziewczyny cudne!!

Bo obie z Elbląga :)

Czy ktoś mógłby pomóc, choćby bazarkami spłacić dług za transport? Bardzo prosimy.

Posted

zdrojka napisał(a):
Jeszcze koleżanka się zadeklarowała, wpłaci w tygodniu 30 zł, więc reasumując:
300 - 50 - 50 -50 -30 = 120 zł zostało do spłacenia :p

Nie, nie , inaczej :)
Zostało 75zł do spłacenia.
Bo ja mam jeszcze 45zł na to, więc:
300-50 -50 -50 -30- 45 = 75zł :)

Dziękuję Ci, zdrojka. Jesteś kochana. :loveu: