Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Króciutko o Joko. Jak na razie bardzo lękliwa i boi się moich psów (warczy i szczerzy zęby a przy tym się trzęsie, chyba jednak powoli się przełamuje). Dzisiaj były same nieprzyjemne rzeczy: kąpiel, odpchlenie (tylko profilaktycznie, bo pcheł nie było), odrobaczenie. Przy tylnych łapkach ma podwójne wilcze pazury - na pewno trzeba będzie je usunąć np.: przy okazji sterylki. Myślę, że ma jakieś 8 - 9 miesięcy. Jutro idę z nią do wetki.

Posted

hop! napisał(a):
Króciutko o Joko. Jak na razie bardzo lękliwa i boi się moich psów (warczy i szczerzy zęby a przy tym się trzęsie, chyba jednak powoli się przełamuje). Dzisiaj były same nieprzyjemne rzeczy: kąpiel, odpchlenie (tylko profilaktycznie, bo pcheł nie było), odrobaczenie. Przy tylnych łapkach ma podwójne wilcze pazury - na pewno trzeba będzie je usunąć np.: przy okazji sterylki. Myślę, że ma jakieś 8 - 9 miesięcy. Jutro idę z nią do wetki.

To dziś niech się wyśpi w ciepełku za wszystkie czasy:(

Posted

Nutka jest szkielecikiem, nie wiem czy waży 3 kg, to takie cudo ratlerkowate na dluższych nogach, jest wyniszczona, sierść wypada, i kicha, jutro pojdziemy do weta na badanie, nie wiem, może jest przeziębiona bo posikuje.Wypila b. dużo wody, strasznie stękala w wannie ,do suki i kota w miare ok.Nie może sobie miejsca znaleśc wszystko ją interesuje, bylyśmy na dworku , mala wie po co sie chodzi na spacerki, umie na smyczy, umie po schodach.Zjadla gotowanego , jest nienażarta, ale nie mogę przesadzić za pierwszym razem.

Posted

Enia, zerknij na zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, bo ja mam chyba zaświadczenie Nutki (wpisana maść czarna - podpalana).

Posted

hop! napisał(a):
Enia, zerknij na zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, bo ja mam chyba zaświadczenie Nutki (wpisana maść czarna - podpalana).

na moim jest tricolor -Kropka, chyba musimy sie zamienić.

Posted

hop! napisał(a):

W boksie każdego psa lizała po pysku, zaczepiała do zabawy. :lol: Będzie dobrze.

enia napisał(a):
Nutka jest szkielecikiem, nie wiem czy waży 3 kg, to takie cudo ratlerkowate na dluższych nogach, jest wyniszczona, sierść wypada, i kicha, jutro pojdziemy do weta na badanie, nie wiem, może jest przeziębiona bo posikuje.Wypila b. dużo wody, strasznie stękala w wannie ,do suki i kota w miare ok.Nie może sobie miejsca znaleśc wszystko ją interesuje, bylyśmy na dworku , mala wie po co sie chodzi na spacerki, umie na smyczy, umie po schodach.Zjadla gotowanego , jest nienażarta, ale nie mogę przesadzić za pierwszym razem.

enia napisał(a):

hop! napisał(a):

A specjalnie na karteczkach napisałam "brązowa" i "czarna" żeby p. Krzysztof się nie pomylił. :lol:

Transport przebiegł dosyć spokojnie, oprócz wielkiej kupy zrobionej na 99% przez Nutkę. :lol:

Zaraz założę Nutce nowy wątek.

Posted

A właśnie: Joko musiała zostać oddana przez właściciela, ponieważ w karcie ma wpisane imię "Kropka", a kierownictwo i pracownicy nie nadają imion psom.

Posted

enia napisał(a):

Z całą pewnością musimy się zamienić. :lol:

Rybc!a, bardzo dziękuję Tobie i Twojemu tacie za przywiezienie Nutki i Joko. Enia, Tobie i Twojemu TŻ również dziękuję.
Rybc!a, napisz jaką sumę łącznie trzeba zebrać za transport i wykup suczek.

Posted

hop! napisał(a):
Z całą pewnością musimy się zamienić. :lol:

Rybc!a, bardzo dziękuję Tobie i Twojemu tacie za przywiezienie Nutki i Joko. Enia, Tobie i Twojemu TŻ również dziękuję.
Rybc!a, napisz jaką sumę łącznie trzeba zebrać za transport i wykup suczek.

300zł za transport, psy mam za darmo.

Posted

Edi100 napisał(a):
To dziś niech się wyśpi w ciepełku za wszystkie czasy:(

Tego ciepełka to chyba za dużo. Najwyraźniej jej za gorąco.

Rybc!a napisał(a):
A właśnie: Joko musiała zostać oddana przez właściciela, ponieważ w karcie ma wpisane imię "Kropka", a kierownictwo i pracownicy nie nadają imion psom.

Tylko co to był za właściciel. :shake:
Na imię Kropka reaguje podobnie jak na Joko. Na smyczy to ona raczej nigdy nie chodziła. W domu trochę się ośmieliła ale na zewnątrz trzeba ją wynosić i stawiać na trawniku, bo inaczej stoi skulona z podwiniętym ogonem. Jak biorę ją na ręce to sztywnieje. Posikuje ze strachu.
Nie wiem, co ją w życiu spotkało ale na pewno nic dobrego. :sad:

Posted

hop! napisał(a):

Tylko co to był za właściciel. :shake:
Na imię Kropka reaguje podobnie jak na Joko. Na smyczy to ona raczej nigdy nie chodziła. W domu trochę się ośmieliła ale na zewnątrz trzeba ją wynosić i stawiać na trawniku, bo inaczej stoi skulona z podwiniętym ogonem. Jak biorę ją na ręce to sztywnieje. Posikuje ze strachu.
Nie wiem, co ją w życiu spotkało ale na pewno nic dobrego. :sad:

Z karty wynikało, że sunia w schronisku była stosunkowo tylko 2 miesiące o ile dobrze pamiętam. Więc wcześniej musiała gdzieś być, a że ma w karcie nadane imię, to pewno z domu.. Też nie chcę wiedzieć, co wcześniej przeżyła.. Wiecie, co myślę? Że Joko czuła się lepiej w tym boksie. Czuła się bezpiecznie wśród tych psów.. Ale jeszcze chwila, jeszcze moment i w rękach hop! całkiem dojdzie do siebie.

PS Jak to się stało, że pos hop! jest 1 na wątku? :-o