Moniqua00 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Moja sunia jest w ciąży. Pojawiły się małe krople mleka. Czy to znaczy, ze niedługo bedzie rodzić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Quote
SOS Sfora Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 No nie tak zaraz,który dzień ciąży? Quote
Moniqua00 Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Nie wiem. Wet powiedział, że conajmniej 3/4 ciązy ma już za sobą. Quote
SOS Sfora Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ta ciąża jak rozumiem jest przypadkowa?Do porodu jeszcze jest trochę czasu ,ale w tym przypadku trudno powiedzieć kiedy zacząć jej pomiary temperatury.W normalnych warunkach robi się to około 1,5 tygodnia przed porodem czyli ok 52 dnia ciąży . Quote
Moniqua00 Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Bokserke wzieliśmy ze schroniska i wtedy już była w ciąży. Pytam o to mleko, bo wet powiedział, ze jak pojawi się mleko to mozemy spodziewać się porodu w ciągu 24-72 godz. Quote
SOS Sfora Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 U moich suk mleko pojawia się około tygodnia przed porodem.Sygnałem porodu jest spadek temperatury ,obniżony brzuch i odejście wód płodowych.Nieraz wody odchodzą dopiero w trakcie porodu.Z porodem u psów jest bardzo podobnie jak u kobiet ,nic się nie dzieje ,aż tu nagle ......Trzeba być wcześniej przygotowanym na te atrakcje i mieć pod ręką paczkę ligniny,H2O2,spirytus ,nożyczki do przecięcia pępowiny,termofor,dużo małych szmatek do wycierania szczeniaków i kogoś kto już ma doświadczenie w odbiorze porodu,oraz ciągły kontakt z wetem. Quote
Moniqua00 Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 My nie mamy doświadczenia, ani nie znamy nikogo kto je ma... Nuńce przez 2 dni strasznie brzuch obwisł. A co do mleka to było go malutko. Naprawde malutko. Quote
SOS Sfora Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Skontaktuj się w takim razie ze schroniskiem ,w końcu oni wydali szczenną suczkę.Jak mogę pomóc,ale nie wiem czy to wystarczy.Skąd jesteś? Quote
Moniqua00 Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Łódź, a Ty? Suke wzieliśmy za pośrednictwem fundacji Boksery w potrzebie... Quote
SOS Sfora Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja Kraków,ale myślę ,że powinnaś się zgłosić do Fundacji i poprosić o pomoc . Quote
Recommended Posts