Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer: 3267
imię: Ciapek
wielkość: mala
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2008-01-31
przebywa w boksie: buda

Ciapuś to piesek który musiał przejść już nie jedno mimo swojego młodego wieku.Kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy siedział wciśnięty w róg boksu i praktycznie bał się oddychać,2 godziny później kiedy przechodziłam obok tego boksu siedział w tym samym miejscu i w tej samej pozie.Niestety nie było go gdzie wyciągnąć ,a boks w którym przebywał, zamieszkiwały same łagodne psiaki więc z ciężkim sercem zostawiłam go tam.
Kilka dni później zwolniła się osobna buda i po długim poszukiwaniu znalazłam Ciapka zaszytego głęboko w boksie.Kiedy go wyciągnęłam był sztywny z przerażenia,widać było że to miejsce go paraliżuje.
Dzisiaj po kilku dniach spędzonych we własnym M Ciapuś jest już spokojniejszy i bardziej żywy.Niestety okazało się że prawdopodobnie musiał być bity przez poprzednich "właścicieli".Mimo ogromnej chęci boi się podejść do człowieka,ale wystarczyło kilka minut by przekonał się że nie mam złych zamiarów , podstawiał się do głaskania i przebierał śmiesznie łapkami zachęcając mnie do zabawy.(w czasie pieszczot trzeba się wystrzegać nagłych ruchów bo od razu odskakuje i kuli sie ze strachu)
Mam nadzieję że jego małe serduszko przetrzyma jeszcze troszkę i że znajdzie sie ktoś kto go pokocha i da mu spokojny domek.

Kontakt w sprawie adopcji
agamic@toya.net.pl
tel 792-061-133 Agnieszka

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic