wani Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 ineczka napisał(a):Iwonko, Kacedy ma rację zamówiłam i zapłaciłam za 6 szt., bo plan mam chytry, 3 idą na prezenty, a 3 opchnę po rodzinie przeznaczając kasę na AwP :multi: oczywiście zacznę od ceny min 50 zł za szt. :eviltong: Tylko, czy kalendarze "zdaza" pod choinke? ;) Paulina ja mam taka prosbe... Skoro Ty zajmiesz sie kalendarzami w Warszawie to przy okaji dostareczenia mitsu jej egzemplarzy moglabys wreczyc jej rowniez moje? ;P Dzieeeeeekuuuujjjje :] Quote
Izis Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Obiecane fotki. Papier jest ładny i kolory ostre. Niestety fotka nie oddaje tego. Wczoraj w Związku bardzo się podobał :-) A największą furorę zrobiło zdjęcie królowej Wiki :-) Koszt tego kalendarza A3 to 50zł za sztukę + koszty wysyłki. *Mile widziany dodatek na AwP wg możliwości. Fotki do stron są w Galerii Akit na www.akita.pl Quote
ania_wawa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Izis jesteś pewna że jest sens drukowania drugiego kalendarza?? Sporo osób wzięło już wspólny kalendarz ( właściciele kitek od Ciebie też) . Quote
ania_wawa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Aczkolwiek Sierpień i miot D kusi :loveu: Quote
Izis Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Niedługo kończę zbierać zamówienia. I tak jak mówiłam dopłata na AwP jest dobrowolna (oczywiście wyszczególnię kto i ile na AwP wpłacił o ile takie wpłaty będą i przekaże Edycie). Cena jaką podałam jest ceną po kosztach druku i wysyłki. I Aniu nie martw się. Właściciele moich akitek obecni na dogo to bardzo niewielki procent. Większość z nich nawet tu nie zagląda. Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Izis jeśli masz dużo chętnych na kalendarz to super :). Żałuję tylko że są dwa kalendarze bo jeden już kupiłam a drugi też kusi. A kasy jest tyle ile jest :placz: Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Kacedy czy można domówić jeszcze jeden kalendarz? Braciak zobaczył i też chce taki mieć :) Quote
Kacedy Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Pewnie, że można domówić :) Hmmm...to Twój braciak widział kalendarz? Szczęściarz :eviltong: Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Oczywiście że braciak nie widział kalendarza :eviltong: tylko Taiszową propozycję. Proszę mnie tu nie łapać za słówka :mad: :). Ale mój brat jest z wzajemnością zakochany w Pomponie więc nie dziwię mu się że zapragnął mieć ten kalendarz na ścianie. Zresztą sama powinnam na to wpaść i zrobić mu niespodziankę. To właśnie z nim zostawiam Pompona kiedy gdzieś wyjeżdżam więc tak jakby Dajut jest też troszkę jego :). Quote
Kacedy Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Oj:crazyeye: tak od razu z "bejzbolem" na mnie za te łapanki słówkowe? Stach się bać. To może .........weźmie dwa jak taki miłośnik kitek:eviltong: Dobra, już cicho będę :) Quote
Izis Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Przykładowa strona została zmieniona więc tu pusto. Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Na dwa przed świętami nie dam się naciągnąć :lol:. Karpik jeszcze nie kupiony ...:) Quote
Iwona&Wiki Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 ania_wawa napisał(a):Kacedy czy można domówić jeszcze jeden kalendarz? Braciak zobaczył i też chce taki mieć :) Kurcze, Aniu, fajnego masz brata:) Spokojnie z tym zamawianiem. Zamówienie, to już zostało złozone - na 64 sztuki.:multi: Taishi wczoraj była w drukarni. Ale my ciagle nic nie wiemy, bo milczy jak zaklęta:shake: Na pewno jednak kalendarze dodatkowe bedą. I bez problemu - do zdobycia:) Bo wiesz, my to gooooospodarne dziewuchy jesteśmy:) Tylko na szczegóły - jeszcze chwilę trzeba poczekać:) Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Iwonka, właśnie miałam napisać że jednak nie zamawiam kolejnego kalendarza więc dobrze się złożyło że już nie da rady :). Tylko zamieszania narobiłam ... Quote
Iwona&Wiki Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Żadnego zamieszania nie zrobiłaś:) Poczekajmy jeszcze trochę. Wszystko wyjaśni się:) A Twój brat niech nie traci nadziei nooooo jeśli był grzeczny oczywiście:evil_lol: Quote
ania_wawa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Pewnie że był grzeczny :). A kalendarz dostanie. Po prostu się okazało że Aneta zamówiła o jeden za dużo więc wezmę od niej :). Quote
Agappe Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Iwona&Wiki napisał(a): Spokojnie z tym zamawianiem. Zamówienie, to już zostało złozone - na 64 sztuki.:multi: Taishi wczoraj była w drukarni. Ale my ciagle nic nie wiemy, bo milczy jak zaklęta:shake: Taishi pracowała wczoraj/dzisiaj ponad 25h nad kalendarzem, więc pewnie jeszcze chwile sie nie odezwie.. Quote
Kacedy Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Zadzwonił do mnie przed chwilą właściciel drukarni z potwierdzeniem dotarcia przelewu- zaliczki na kalendarze (1000 zł) . I o ile zaliczka dotarła to projekt naszego kalendarza niestety nie został do tej pory dostarczony. W związku z tym wszystkie moje wcześniejsze ustalenia z drukarnią odnośnie terminu wykonania zlecenia (czyli przed Świętami) są nieaktualne. W tej chwili nie ma już żadnej realnej możliwości wykonania kalendarza w tym terminie. Quote
ania_wawa Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Szkoda :(. Ale przecież nie będziemy się gniewać na ciężarówkę :loveu:. Quote
Mitsu Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Najważniejsze, że udało nam się zorganizować, zebrać, wpłacić, to dużuy sukces. Będziemy mieli kalendarz i to wg mnie jest najważniejsze. Trudno , że nie udało się przed świętami, tzw. "lessons learned" pozwolą nam uniknąć ewentualnych kłopotów w przyszłym roku. Więc cieszmy się, naszymi pupilami kalendarzowymi czekając na gadzecik z niecierpliwością każdego maniaka i akitomaniaka - jak to mówią - pierwsze koty, za płoty................. itd i itp......... Quote
Taishi Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Kacedy rozmawiam z drukarnią od 4 dni i facet od 4 dni mówi mi zupełnie co innego...tzn już we wtorek mówił, że nie ma szans na święta...wiem, że rozmawiałaś z nim jeszcze później i mówił Ci co innego...więc ja już sama nie wiem...bo mi od początku potwierdza pierwsze zdanie, że się nie da... projekt złożony, wszystko z nim ok, byłam w drukarni i w naświetlarni gdzie będą przygotowywać płyty ( niestety nie mogli zrobić próbnego wydruku...więc sama nie wiem jak to do końca będzie wyglądać) Oni mówią,że to chwila...samo drukowanie to kilka minut dosłownie...A dzisiaj przycisnęłam Pana Drukarza...powiedział, że nic nie obiecuje bo jest słownym człowiekiem i nie chce gdyby się nie udało świecić oczami...ale jakiś cień szansy jest...(kwestia tego jak się wyrobią z wcześniejszymi zleceniami)... 1. Co do samego kalendarza...było trochę problemów z jakością zdjęć i .....podpisami...Mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądało...wielkie dzięki dla Agappe bo przez dwie noce wysyłałam jej wszystko a Ona szukała i sprawdzała podpisy- tzn imiona rodowodowe...a często nie było łatwo...bo większość zdjęć nie była niestety podpisana. 2. co do organizacji...to faktycznie...też nie było łatwo...ale powiem wam szczerze, że i tak jestem pod wrażeniem...bo cały czas wszystko stało pod znakiem zapytania...tzn...bardzo późno się zdecydowaliśmy, później było nadsyłanie zdjęć, potem wpłaty...potem nieszczęsny projekt ( który był uzależniony w dużej mierze od 2 wcześniejszych punktów, więc też nie mógł powstać wcześniej)...szukanie drukarni...Kacedy kłaniam się do stóp....że Ci się udało....nie chciałam Was za bardzo straszyć, ale od kiedy zaczęliśmy rozmawiać o kalendarzach szukałam drukarni...dzwoniłam do różnych w okolicach Wawy...wszyscy prosili o maila z dokładnymi danymi-dot druku...mieli ustalić cenę i odpisać....żadna drukarnia nie odpisała.... więc znalezienie drukarni na tydzień przed świętami graniczyło z cudem...(przynajmniej w tej cenie...) 3. Izyda, dziękuję za troskę...ale zajmij się sobą...ja sobie radzę.... 4. pozostaje mi liczyć na to, że nie stwierdzicie, że kalendarz jest paskudny... pozdrawiam życząc Radosnych Świąt ( bo nie wiem czy będę przed świętami na dogo) i chyba idę odespać i poczynić jakiekolwiek przygotowania do Wigilii. a to taki mały prezent... żeby się tu trochę cieplej zrobiło... to majowy...wiosenny (oczywiście podpisy pod stroną na właściwym kalendarzu są ułożone...) Quote
cropka Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Taishi to Ty odwaliłaś najgorszą robotę i Tobie się należą największe podziękowania, chyba nikt nie będzie płakał, jeśli kaledarza przed świętami nie dostanie. Mamy w końcu cały rok, żeby się nim nacieszyć ;). Agappe jak zwykle niezastąpiona w pozyskiwaniu akitowych informacji :lol:, a Kacedy rzeczywiście dokonała cudu ze znalazieniem drukarni :multi:. Wielkie dzięki dziewczyny :p:p:p. A mogę wiedzieć w jakim miesiącu będzie mój miś?:cool3: No ja jaoś tak nie posiadam ani grama cierpliwości :diabloti:. Quote
Taishi Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 cropka jesteście wakacyjnie lipiec i sierpień :) Quote
Kacedy Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Taishi napisał(a):... to majowy...wiosenny Śliczny :loveu: Od razu cieplej :) Quote
Recommended Posts