Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agappe']dopisuje jeszcze do listy Mushe(Łódź): 5 sztuk
mam nadzieje, że to nie jest żaden problem.. jesli nie to zaraz wyśle pieniądze..

Nie, to nie jest problem. :)

To ostatni raz podsumowanie:
Warszawa:
2 szt. - Agappe
2 szt. - ania wawa
1 szt. - Cora & Noryoku:)
2 szt. - donya
4 szt. - Druchna
5 szt. - ewcik
6 szt. - ineczka:)
2 szt. - Kacedy
2 szt. - migoto inu
2 szt. - Mitsu
1 szt. - pakej
1 szt. - shoo
4 szt. - Taishi
3 szt. - Wani
4 szt. - Iwona&Wiki-moje dzieciątko odbierze skąd będzie trzeba i do Białegostoku
1 szt. - Marta-Elżbieta:)

Bielsko-Biała:
2 szt. - MargoK

Bydgoszcz:
2 szt. - ioc :)

Częstochowa:
5 szt. - Kasia i Łukasz oraz Ali71:)

Gdańsk:
2 szt. - cropka

Piła k. Krakowa:):
1 szt. - Aga i KINGYO

Poznań:
1 szt. - akita kiss
2 szt. - CHAAKITA

Łódź:
5 szt. - Musha

???????:
2 szt. - AwP :)

Są zamówienia na 64 sztuki:multi:

Pakej - ups, chodziło mi o to, że chyba jesteś z Wawy:)

Izis, spokojnie. Będzie miało:)

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agappe']dopisuje jeszcze do listy Mushe(Łódź): 5 sztuk
mam nadzieje, że to nie jest żaden problem.. jesli nie to zaraz wyśle pieniądze..

a sama wyślę, jak tylko dotre kiedyś do domu (co ostatnio niezbyt czesto się zdarza..)

rozumiem, że to zostało zaakceptowane?? i jeśli jeszcze będą jacyś chętni nie będzie problemu do momentu zamówienia kalendarzy w drukarni??? kiedy w ogóle to nastąpi??

i jeszcze warto napisać do osób, które niezbyt często tu zaglądają informacje o tym, że są zbierane pieniądze na kalendarze.. ja chwilowo napisałam do shoo i Marty Elżbiety, które informowałam wczesniej o kalendarzu.. Zawiadomie jeszcze ewcik.. reszty nie mam czasu

Posted

No oczywiście:) Jest siedem kalendarzy w rezerwie:)
Tylko czy Jego kity są w kalendarzu?
Do tej pory nie było deklaracji kupna:shake:

Fajnie, pisz pisz.
Wiem, że Edyta wysłała do wszystkich maile.
Ale czas nagli, bo najlepiej do poniedziałku już zebrać pieniądze.
I drukować. Dlatego trzeba wszystkim przypominać.
Inaczej nie zdążymy przed gwiazdką:shake:

Posted

Oj Iwonko, znowu namieszałaś z ilością sztuk kalendarzy. Nie wiem dlaczego teraz w Twoim wyliczeniu zabrakło AwP- zamawiałam 2 kalendarze.
Poprawka też jeśli chodzi o ineczkę- zamówiła i zapłaciła za 6 szt, a nie 4.

Dziękuję, że uwzględniłaś moją poprzednią poprawkę- donya -2 szt.
Jeszcze dziś wieczorem postaram się podliczyć i wstawić ile to wg. mnie realnie jest zamówionych szt.

Posted

Dlaczego znowu:placz:
Z liczbą kalendarzy jeszcze nie zdarzyło mi się nic pomieszać:evil_lol:

Ineczka zadeklarował kolejne 2 sztuki tylko po to,
by zwiekszyć liczbe zamówienia. Ale i tak nie dobijemy do 100:shake:
Kto to widział, żeby zamawiać aż 6 sztuk!;):)
Przy ograniczonej liczbie druku, to nieprzyzwoicie zamawiać AŻ TYLE!;):)
Pieniedzy chyba jeszcze nie przepusciłaś?:eviltong:

Nic nie zabrakło:angryy: To zostało zaplanowane:p
Kalendarze zamówione przez AwP przeszły własnie dla donyi:)
AwP nie powinny płacić za kalendarze. To wstyd:p
Jak juz są takie uparte, mogę im sprezentować jeden swój:p
Jak już go kupię:p

Wolałam, żeby zostały dwa kalendarze w szczęśliwej siódemce:)
Może Izis namyśli się jeszcze:)

Posted

myśle, ze Paulina zostanie jednak przy tych swoich 6 .. chociaż moge sie mylić..
Ludzie zamawiali też po 5 kalendarzy, więc 1 wiecej nie jest chyba niczym dziwnym? :roll::evil_lol:

czy LICZBA kalendarzy została już zamówiona z drukarni??

Posted

Taishi nie zniżę się do twego poziomu i nie podejmę dyskusji na tematy wysyłki zdjęć nie moich psów i pewnie jeszcze bez pozwolenia właścicieli...
Wystarczy mi, że widziałam poziom twojej "dyskusji" z Matagi na którymś z innych wątków.
Iwonka - właścicieli wymienionych suczek oczywiście spytam czy reflektują na kalendarz w ciemno (nie wiedząc które z ich zdjęć - czy też który jego kawałek - zostało zamieszczone...)

Posted

Izydo czytaj ze zrozumieniem, proszę. Jeśli nie reflektują to chciałabym wiedzieć wcześniej, żeby wstawić w miejsca tych zdjęć, zdjęcia innych psów właścicieli, którzy reflektują. I nie napadaj na mnie, i nie mów tu o jakimkolwiek poziomie, bo nie widzę powodu, żeby z tobą wchodzić w dyskusję na ten temat.
nie podoba mi się próba obrażania mnie...

a te zdjęcia zostały wybrane z tych, które wysłałaś

Posted

Ale się zadymiło, więc po kolei:
Żadnych maili jeszcze nie wysyłałam, bo nie zdążyłam- bardzo przepraszam- zrobię to jutro rano. Oczywiście z pominięciem osób, które już wpłaciły oraz powiadomionych przez Agappe. Mam jedną wątpliwość, a zarazem pytanie, bo Marta-Elżbieta nie jest z dogo, a wysyłając zdjęcia żadnej sztuki kalendarza nie zamówiła. Przynajmniej ja nie mam takiej wiedzy. Może jest on wliczony w czyjeś kalendarze? Jeśli nie- to warto by było się zorientować, bo może się okazać, że dojdzie jeszcze jakaś ilość? Agappe- Ty masz jakąś wiedzę w tym temacie? (pisałaś do Marty-Elżbiety info o wpłatach tak?)
Druga kwestia- Iwonko- tak zakręciłaś? :crazyeye: To moje z AwP kalendarze ma donya? No ok, tylko co ja mam teraz powiedzieć dwum osobom, które te kalendarze zamówiły? A są to ludzie, którzy z AwP adoptowały psy. Hmmm...mam im dać kalendarze za darmo? Nie ma problemu :) Tylko niby dlaczego? Przecież ich psy wystąpią w kalendarzu.

A ineczkowych wpływów z kalendarzy jeszcze nie przepiłam:evil_lol:

Jedno jest pewne- bez względu na wszystko- do 100 nie dojdziemy. Może jednak warto uporządkować szeregi i podliczyć wszystko jeszcze raz?

Posted

Nooo, ja też nic nie dostałam.
Pewnie Edytka stwierdziła, że same zobaczymy:evil_lol:

Taishi, Izis, ależ z Was złośnice. Takie fajne, a takie złośliwe:)

Izis, zapytaj koniecznie. Bardzo miło by było gdyby się zdecydowali.

Agappe napisał(a):
myśle, ze Paulina zostanie jednak przy tych swoich 6 .. chociaż moge sie mylić..
Ludzie zamawiali też po 5 kalendarzy, więc 1 wiecej nie jest chyba niczym dziwnym? :roll::evil_lol:
czy LICZBA kalendarzy została już zamówiona z drukarni??

Nie, chyba nie jest.
Oczywiscie, że można zamówić więcej:)
Z tym to akurat nie ma problemu:)

Ale o setce możemy tylko pomarzyć.
Dlatego nie ma już konieczności zamawiania więcej
niż było deklarowane na początku.
Założenie jest, żeby wydrukować 61 sztuk.
I trzymajmy kciuki, żeby tyle sie udało.
Jesli będzie więcej - nie ma problemu:)
Tylko nie wiem, jak z zupełnie nowymi zamówieniami.
Projekt gotowy, zdjęcia wybrane.
Nie wiem, czy możemy jeszcze dokładac roboty Taishi.
I tak miała niezły zgryz.
Fajnie, że się tego podjęła:loveu: Pomimo swej toczliwości;):)

Posted

[quote name='Kacedy']Druga kwestia- Iwonko- tak zakręciłaś? :crazyeye: To moje z AwP kalendarze ma donya? No ok, tylko co ja mam teraz powiedzieć dwum osobom, które te kalendarze zamówiły? A są to ludzie, którzy z AwP adoptowały psy. Hmmm...mam im dać kalendarze za darmo? Nie ma problemu :) Tylko niby dlaczego? Przecież ich psy wystąpią w kalendarzu.
A ineczkowych wpływów z kalendarzy jeszcze nie przepiłam:evil_lol:

A to przepraszam. O tym nie wiedziałam.
Już dopisuję i robie porządek:)
Czyli tym sposobem przekroczyliśmy magiczne 61:multi:
Nie ma już szczęśliwej 7-emki :p
Szkoda, polubiłam ją:eviltong:

Posted

Kacedy napisał(a):
Mam jedną wątpliwość, a zarazem pytanie, bo Marta-Elżbieta nie jest z dogo, a wysyłając zdjęcia żadnej sztuki kalendarza nie zamówiła. Przynajmniej ja nie mam takiej wiedzy. Może jest on wliczony w czyjeś kalendarze? Jeśli nie- to warto by było się zorientować, bo może się okazać, że dojdzie jeszcze jakaś ilość? Agappe- Ty masz jakąś wiedzę w tym temacie? (pisałaś do Marty-Elżbiety info o wpłatach tak?)

no właśnie napisałam dziś do MArty-Elżbiety (nr telefonu do Niej przepadł razem z utopionym w wakacje telefonem :/, więc musze czekac na odp internetową).. podawałam jej wczesniej linka do dogo, ale pewnie nie śledziła co sie dzieje.. nie złożyła deklaracji, bo szczerze przyznam zapomniałam Ją poinformowac o tym w terminie (ja ostatnio nie pamietam co mówiłam 5 min wczesniej i co robiłam 2 dni temu, wiec wybaczcie :shake:).. teraz prosiłam o deklaracje + wpłatę.. jak sie tylko do mnie odezwie to dam znać..

Posted

ale ja się złoszczę dopóki mnie ktoś nie obraża. po prostu w końcu po wielu różnych pytaniach i niedomówieniach napisałam, które zdjęcia zostały wybrane i dlaczego te a nie inne. Nie rozumiem ataku i nie mam zamiaru dać się prowokować bo nie widzę problemu, ja tylko chce wiedzieć, czy właściciele tych psów chcą kalendarze czy mam to miejsce przeznaczyć na inne zdjęcia i tyle...dlaczego jakoś nikt inny nie ma z tym problemu...??
a ja mam problem...bo tak do końca nie wiem na czym stoję...tzn kto w końcu kupi kalendarze, więc czyje psy maja w nim być, ile ich będzie...więc jak dostosować projekt...nawet nie mam jak gadać z facetem z drukarni...dopóki nie mamy żadnych konkretów...

Posted

Wiesz co Iwonko jednak lepiej spożytkujcie to wolne miejsce tak poszukiwane przez wszystkich na jakieś psy, których właściciele na pewno kalendarze zamówią. Taishi osiągnęła swój cel. W sumie powinnam jej za to podziękować bo w rezultacie jej podejścia do moich akit w kalendarzu moje po prostu będą miały własny. Nie jest może taki śliczny jak Wasz ale nie szkodzi.

Każdy maluszek został podpisany z imienia rodowodowego a psy o innym przydomku niż mój pełnym imieniem i przydomkiem i w innym kolorze.
Kalendarz jest biały w formacie A3 - 12 stron z metalową zawieszką (spiralką).
Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt. Kontakt proszę na maila [url=http://www.akita.pl]Akita u Izis FCI, akita, shikoku, akita-inu, shikoku-ken, akity, japo

Posted

O tak :p na pewno potrafi :evil_lol:, tylko kto ją przekona :diabloti: żeby przekonywała :lol: . Ja tam chyba jeszcze do niczego nigdy nie zdołałam przekonać Izydy :eviltong:. Pręgusek w śniegu wygląda super :loveu:.

Posted

[quote name='Agappe']no właśnie napisałam dziś do MArty-Elżbiety (nr telefonu do Niej przepadł razem z utopionym w wakacje telefonem :/, więc musze czekac na odp internetową).. podawałam jej wczesniej linka do dogo, ale pewnie nie śledziła co sie dzieje.. nie złożyła deklaracji, bo szczerze przyznam zapomniałam Ją poinformowac o tym w terminie (ja ostatnio nie pamietam co mówiłam 5 min wczesniej i co robiłam 2 dni temu, wiec wybaczcie :shake:).. teraz prosiłam o deklaracje + wpłatę.. jak sie tylko do mnie odezwie to dam znać..

ok,
Marta-Elżbieta (Warszawa) - 1 sztuka
pieniądze pewnie wpłyną po weekendzie..

Posted

[quote name='Akegata']To ja na temat innego kalendarza;)

Mam na sprzedaz kilka kalendarzy z Japonii oczywiscie z Akitkami ,jesli ktos chcialby takowy nabyc prosze o maila akitki@wp.pl

Trzy z tych kalendarzy chcialabym wstawic na aukcje a pieniadze z tych aukcji przekazac dla Akit w potrzebie. Tyle ze ktos musialby wstawic na allegro moze Kacedy moglabys sie tym zajac...? Ja wyslalabym Tobie te kalendarze....

Aukcja wystawiona :)
LINK
Zapraszam do zakupu i proszę o hojność dla naszych akitek!
Dziękuję :)

Posted

Iwonko,
Kacedy ma rację zamówiłam i zapłaciłam za 6 szt., bo plan mam chytry, 3 idą na prezenty, a 3 opchnę po rodzinie przeznaczając kasę na AwP :multi: oczywiście zacznę od ceny min 50 zł za szt. :eviltong:

Posted

Jutro będę miała pierwszy próbny wydruk ale niestety mój skaner padł, więc najwyżej kiepską fotkę telefoniczną wstawię jak wygląda kalendarz.
Na okładce obok akit znajduje się też shikoku z moim przydomkiem ale w środku kalendarza są same akity.

Posted

ineczka napisał(a):
Iwonko,
Kacedy ma rację zamówiłam i zapłaciłam za 6 szt., bo plan mam chytry, 3 idą na prezenty, a 3 opchnę po rodzinie przeznaczając kasę na AwP :multi: oczywiście zacznę od ceny min 50 zł za szt. :eviltong:

Ineczko, uh! Zawzięta z Ciebie osóbka:cool3::loveu:
Znaczy będą rodzinne AUKCJE przy światecznym stole?!:roll::eviltong:
Chociaż Wigilię im daruj!! :evil_lol: ;) :)