Jump to content
Dogomania

Przerazona, chora sunia cierpi!!! Krzyczki... Pojechala do Niemiec...

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Przepraszam, że rzucam takiego off-a, ale jeżeli schronisko w Krzyczkach nie może przyjmować zwierząt to dlaczego tam sunia trafiła?
Czy coś się zmieniło i jednak mają zgodnę na przyjmowanie psiaków?
Ile tam jest jeszcze tych biedaków?
Czy jakiś urząd to kontroluje?
Przepraszam za ten wpis, ale właśnie obejrzałam film z KRZYCZEK i mam ...

sunia juz tam byla wczesniej

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Przepraszam, że rzucam takiego off-a, ale jeżeli schronisko w Krzyczkach nie może przyjmować zwierząt to dlaczego tam sunia trafiła?
Czy coś się zmieniło i jednak mają zgodnę na przyjmowanie psiaków?
Ile tam jest jeszcze tych biedaków?
Czy jakiś urząd to kontroluje?
Przepraszam za ten wpis, ale właśnie obejrzałam film z KRZYCZEK i mam ...

Schronisko jest zamknięte od 5 lutego i nie ma obecnie nowych przyjęć. Sunia trafiła do schroniska jak wszystkie inne psy czyli została przywieziona przez jednego z gminnych hycli. Jest jeszcze ok. 250 psów. Decyzję o tymczasowym zamknięciu schroniska wydał o ile się nie mylę lekarz powiatowy.

Posted

Witam
Tymczasik sunia ma u mnie.
Na początek trafi do szpitalika w Poznaniu. Już jej zarezerwowałm miejsce. Będzie tam przebywała tydzień, na małej kwarantannie. Chciałabym, zeby zobaczyli ja specjaliści. Oczywiście razem z Weroniką będziemy do niej przyjezdzać i wychodzić na spacerki. Po tygodniu bedzie u mnie w domciu.
Nie wiem, co jej dolega, dlatego nie wspominam o pomocy finsowej. Na pewno będą potrzebne pieniążki na sterylke, szczepienia, itp..

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Czy mogę Wam w czymś pomóc na odległość?
Tymczas mam niestety przepełniony i nie mogę przygarnąć kolejnego psiaka, ale może mogę zrobić coś innego dla tych psiaków?

Jeść, jeść, jeść :placz:

Posted

gallegro napisał(a):
Jeśli to możliwe, napiszcie coś więcej o suni. Jaki jest jej stosunek do ludzi i psiaków?

O tym będzie mógł napisać dopiero domek tymczasowy, obecnie sunia nie wychodzi z budy :placz:

Posted

lovefigaro napisał(a):
Dziewczyny, nie mam transportu!!! Mój dotychczasowy kierowca ma egzaminy na studiach i nie może jechac ze mną.. Będę oczywiściwe szukała innego, ale proszę wy też szukajcie!

Ale w poniedzialek bedziecie w Pultusku-moze sunia dozyje:-(

Jest jakas pani w tamtych okolicach co ma hotelik-boks-doba 15 zl-mam takie zgloszenie-sprawdzona osoba- moze ją tam dac do poniedzialku???:-(

Posted

No więc właśnie mnie nie będzie w poniedziałek, pomimo, ze wpisalam sie na liste..
Mój synek ma zabieg u chirurga i musze być z nim w szpitalu na 9..
Będzie natomiast w Pułtusku Weronika i to ona zabrałaby sunię..
Ona może podjechać nawet do Krzyczek, bo to w sumie nie tak daleko.. Ale może faktycznie lepiej, zeby mała juz byla w tym hoteliku do poniedziałku i tam czekała na Werę? Weronia wraca później do Poznania i przyjedzie z nią do mnie..
Proszę tylko o info, skąd odebrać Daisy..

Posted

emilia2280 napisał(a):
Jesli mozna, odbierzcie sunié juz jutro jak najwczesniej. Te dwa dni mogá byc decydujáce - nie ryzykowalabym ani godziny dluzej niz to absolutnie konieczne.

też jestem tego zdania,żeby sie nie okazało,że już jej nie ma :-(

Posted

Miałem tel. w sprawie Daisy. Pani ma się jeszcze odezwać. Szkoda, że nie wiemy o niej zbyt wiele. Mam nadzieję, że po kilu dniach pobytu w DT, uda się choć w przybliżeniu określić jej usposobienie...

Posted

Sunia była gotowa do odbioru w piątek, niestety Lovefigaro jak wcześniej pisała miała problem z transportem, w poniedziałek jestem w pracy więc nie mogę jechać do Krzyczek, ponadto jest rozprawa i kontrola w Krzyczkach, obawiam się, że w okolicznościach będzie problem z wyjęciem suni. Ja nie mam pomysłu, ale oczywiście spróbuję się dodzwonić do schronu.