gallegro Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='lamia2']Kopiuję z innego wątku sunię (lub piesia) zdrową, wesołą, tłuściutką, nie uczesaną .... która czeka w kolejce na transport do Krzyczek :-( Korzystając z chwilowego zastoju, podniosę tę oto sunię (pieska?), o którą niedawno dopytywała Holly1. Czy ktoś ma jakieś info na jej temat. Może link do wątku... Do dziś zgłaszają się do mnie osoby, pragnące zaadoptować Daisy. Wczoraj zadzwoniła Pani, z pochodzenia Polka, mieszkająca na stałe w Niemczech. Obiecałem, że podeślę jej kilka propozycji niedużych suń, wyglądem zbliżonych do Daisy. Pani jest w stanie osobiście przyjechać po sunię np. do Szczecina. W domu jest już psiak, a Pani wydaje się być prawdziwą miłośniczką zwierząt. Może jakieś propozycje? Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 słuchajcie jak sie zaklada watek i mobilizuje ludzi do pracy, to przeciez mozna od czasu do czasu wejsc na watek i powiedziec cos na temat suni. czekamy juz dosc długo. Lovefigaro odbierajac mala Lusie chciala czekac na Daizy, ale....Daizy poszla do izolatki....i czekanie nie mialo wtedy wielkiego sensu. Moze zalozycielka watku cos wie. Wiem, ze osoby z watku poswiecaja duzo wolnego czasu dla psow. Ale troche informacji sie nalezy. Nie tylko jak potrzeba domu, ale takze w trakcie oraz jak dom sie juz znajdzie.Dla dobra psow, prosze traktujmy siebie nawzajem powazniej i z szacunkiem. Mnie nie chodzi o wzajemna sympatie, bo nie po to tu jestesmy, ale o psy. Quote
Holly1 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 pytałam, bo to piękny pies a nic o nim nie wiadomo, czy ma swój wątek i gdzie obecnie jest.Ratuje się chore zwierzęta a obok zdrowe idą do obozu. Czy każdy pies musi przejść przez piekło zanim się zwroci na niego uwagę? Quote
gallegro Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Holly1 napisał(a):(...)czy ma swój wątek i gdzie obecnie jest.(...) W zacytowanym wcześniej poscie Lamii, jest info, że sunia ma swój wątek... tylko gdzie??? Quote
Poker Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 może ma wątek na psy w nowym domu ? Swoją droga to niepoważne,żeby tak nas ignorować.:mad: Quote
malagos Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Ten ze zdjecia kudłatek to chłopiec, był u hycla, który odwozi psy do Krzyczek. Ale czy jeszcze jest? to tylko Lamia2 moze wiedzieć. A moze też Ziutka, Ona zna jakiegos hycla (chociażby ten od boksera z Kampinosu), ale czy to ten sam facet? nie wiem. Quote
gallegro Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 malagos napisał(a):Ten ze zdjecia kudłatek to chłopiec(...) W takim razie odpada... Może ktoś się natknął ostatnio na podobną sunię? Quote
Poker Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 popatrz na tę sunię o imieniu Krejzi z wrocławskiego schronisak.Co prawda nie wiem czy ona jeszcze jest,ale nie problem się dowiedzieć. http://www.wroclaw.mm.pl/%7Epiotrwalasek/schronisko/strona20.htm albo na tą 66/08 lub 2181/07 http://www.wroclaw.mm.pl/%7Epiotrwalasek/schronisko/strona20.htm Quote
elik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='malagos']Ten ze zdjecia kudłatek to chłopiec, był u hycla, który odwozi psy do Krzyczek... Odwozi psy do Krzyczek ??? Przecież podobno przyjęcia psów do Krzyczek są wstrzymane. Czy ktoś wie jak to jest ? Przecież Krzyczki to mordownia psów :pissed: A porzede wszystkim czy ktoś wreszcie powie coś konkretnego w sprawie tej tytułowej sunieczki ? Czy nie zdajecie sobie sprawy z tego, że stałyście się niewiarygodne i zainteresowanie dogomaniaków następnym psiakiem już się Wam tak łatwo nie uda ? Czyżby nie zależało Wam na losie innych psiaków ? To dla tych następnych powinnyście wyjaśnić sprawę tej suńki. Quote
Charly Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Na watku ogolnym psow z krzyczek od Komety jest napisane, ze Daizy juz bezpieczna. Teraz dopiero tam zalazlam. ps. a generalnie powysza wypowiedz popieram. tez sie tak czuje. bo tez szukalam cos dla Daizy Quote
malagos Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='gallegro']W takim razie odpada... Może ktoś się natknął ostatnio na podobną sunię? w Celestynowie tanitka wypatrzyła mix yorka, a Zamościu ślliczna kudłata czarna panienka :shake: No, moze podobieństwo do Daisy małe, ale tak urzekaja tymi grzywkami zachodzącymi na przestraszone śliczne suczyńskie oczy :placz: tu jedna http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107184 postaram sie znaleźć ten drugi wątek Quote
andzia69 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 a takie cuda? gallegro - moze podeślesz je? Dwie sunie podobne do jamnika szorstkowłosego poszukuja nowego domu. Zostały wyrzucone na ulice. Głodne, zmarzniete, przestraszone trafiły do oławskiego przytuliska <koło Wrocławia>. Sunia są bardzo grzeczne, prawdopodobnie nauczone czystosci, opiekuna nie odstepuja na krok. sunie są w Oławie - k. Wrocławia, ich watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107118 Quote
lamia2 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 elik napisał(a): ... A porzede wszystkim czy ktoś wreszcie powie coś konkretnego w sprawie tej tytułowej sunieczki ?... W sprawie tytułowej sunieczki wszystkie konkrety zostały już powiedziane sunia została we wtorek adoptowana przez panią z Niemiec, na takich samych zasadach jak kilkadziesiąt innych osób adoptowało kilkadziesiąt innych psów z Krzyczek. Quote
Poker Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 I stał się cud i Lamia przmówiła :roll: ,szkoda jednak,że tak lakonicznie :diabloti: Quote
emilia2280 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 no i tyle sunié widzieli. moze kiedys doczekamy sié zdjécia... po co w takim razie byl potrzebny wátek i nasze zaangazowanie, skoro sunia pojechala a my zostalismy, ze tak powiem... olani? Quote
lothia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 dziewczyny a Wy szukacie podbnej suni?bo jest kudłacz wprawdzie biały - szuka chociaż tymczasu,wykastrowany http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106614 tylko to chopak jest i drugi powypadkowy na tymczasie PUSZEK http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105933&highlight=puszek szkoda ze konkretów o suni nie mozemy poznać,należy tylko trzymać kciuki za dobry domek Quote
gallegro Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='andzia69']a takie cuda? gallegro - moze podeślesz je? sunie są w Oławie - k. Wrocławia, ich watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107118 Pani zdecydowała się na tę sunię... To tak po trosze dla stonowania emocji :razz: Quote
andzia69 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 gallegro napisał(a):Pani zdecydowała się na tę sunię... To tak po trosze dla stonowania emocji :razz: no to cudnie!:multi::multi::multi: Quote
Poker Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 cudownie :multi::multi::multi:,jeszcze jedna bida znajdzie domek :loveu: Quote
xxxx52 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 allegro-przez przypadek weszlam na ten watek i jestem przerazona,gdyz te osoby ,ktore chcialy mnie spalic na stosie i posadzily ,mnie ,ze"zamordowalam wedelka ,wyrzucilam do rowu i td"same wydaja psy bez oznajmienia dokad psy z dogomani sie udaja ,robia partyzantke:angryy:jezeli ktos ,caly czas mnie i kolezanki z TSV przesladowaly ,teraz wydaja zwierzeta i zbieraja z dogomani nie podajac gdzie do Niemiec beda sprzedane ,to bardzo podejrzane.Nie jestes dla mnie osoba wiarygodna ,dajaca dobre przyklady. Histori o wedelku nie zapomne i was mnie przesladujacych. A teraz co robisz???:mad: www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
lamia2 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 xxxx52 napisał(a):allegro-przez przypadek weszlam na ten watek i jestem przerazona,gdyz te osoby ,ktore chcialy mnie spalic na stosie i posadzily ,mnie ,ze"zamordowalam wedelka ,wyrzucilam do rowu i td"same wydaja psy bez oznajmienia dokad psy z dogomani sie udaja ,robia partyzantke:angryy:jezeli ktos ,caly czas mnie i kolezanki z TSV przesladowaly ,teraz wydaja zwierzeta i zbieraja z dogomani nie podajac gdzie do Niemiec beda sprzedane ,to bardzo podejrzane.Nie jestes dla mnie osoba wiarygodna ,dajaca dobre przyklady. Histori o wedelku nie zapomne i was mnie przesladujacych. A teraz co robisz???:mad: www.zwierzakiuwandy.ovh.org Przepraszam czy Ty o mnie mówisz, bo ja w życiu o żadnym Wedelku nie słyszałam i w żadną sprawę z Twoim udziałem nie byłam zaangażowana :shake: Quote
gallegro Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 xxxx52, nie zaczynaj proszę od nowa swojej propagandy :angryy: To jest ostatni post, w którym donoszę się do twojego zarzutu. Nie wysilaj się z odpowiedzią, ponieważ właśnie w tej chwili, zostałaś wciągnięta na moją listę osób ignorowanych. Zajęłaś na niej ostatnie, aczkolwiek równie zaszczytne, 2 miejsce. Teraz krótko na temat... - nie jestem stroną we wspomnianej adopcji suni z Oławy, a jedynie przesłałem pani zdjęcia kilku psiaków na prośbę innych wolontariuszy. Stało się tak po tym, jak Daisy została adoptowana, zanim Pani Grażyna z Niemiec, zdążyła ją "zarezerwować" dla siebie. - widzę, że zapomniałaś o co chodziło w przypadku Wedelka... Do samego końca z premedytacją ukrywaliście jego miejsce pobytu, a sam fakt zmiany domku do którego miał pojechać, był podyktowany najniższymi pobudkami z możliwych... NIENAWIŚĆ, ZŁOŚLIWOŚĆ i SAMOUWIELBIENIE. Jeśli jeszcze raz zwrócisz się na tym forum bezpośrednio do mnie, założę specjalny wątek w którym zamieszczę wszelkie informacje na twój (i nie tylko) temat. Uprzedzam, że forma w jakiej to zrobię, wbrew moim zasadom, nie spodoba Ci się z całą pewnością. Zanim nie miałem wątpliwej przyjemności zetknąć się z tobą (na szczęście tylko wirtualnie), żyłem z przeświadczeniem, że nie ma na świecie ludzi, którzy kochają zwierzęta, a nienawidzą ludzi... Pod tym względem jesteś jednak wyjątkowa... Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale poczułem się w obowiązku, żeby udzielić stosownego wyjaśnienia... Quote
xxxx52 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 gallegro-bede zaszczycona jak zalozysz watek ,dla mnie i moich kolezanek ,pomagajacych polskim pieskom i schroniskom . www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
gallegro Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Nie wiem co napisałaś (nie widzę twoich postów), ale jeśli ktoś mnie poinformuje o tym, że mnie oczerniasz, ziszczę swój plan, o którym napisałem wcześniej. Ostrzegam... Quote
Recommended Posts