amfa:) Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Witam ! mam pytanie mam 3miesiecznego owczarka chyba zaczynaja mu wypadac zęby czy to narmalne ze piesek wymiotuje i ma biegunke niechce sie nawet bawic ?? prosze o szybka odpowiedz Quote
saJo Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 To nie jest normalne!! Biegiem do weta, wymioty polaczone z biegunka sa bardzo niebezpieczne dla szczeniaka!! Nawet jesli samo schorzenie nie jest grozne, taki maluch szybko sie odwadnia. Quote
14ruda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 A moja sucz na czubku dolnego kła ma takie malutkie rózowe przebarwienie.Co to może byc?Dodam,że je normalnie,przeciąga sie sznurem,kijem,nic nie wskazuje ze coś ją boli. Quote
asher Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 14ruda napisał(a):A moja sucz na czubku dolnego kła ma takie malutkie rózowe przebarwienie.Co to może byc?No jak to co? Malutkie różowe przebarwienie, cóż by innego :evil_lol: Żartuję, oczywiście ;) Jak na czubku to może sobie starła? Albo nadkruszyła lekko? Dla świętego spokoju pokaż to przy okazji weterynarzowi, choć zasadniczo z takimi małymi ubytkami psich zębów nic się nie robi. Quote
14ruda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No własnie tak szybko by sobie starła?:roll:W 2 latka?:cool3:Kieł wyglada normalnie,ani śladu starcia,otarcia.Wygląda jakby sie czymś pobrudziła:eviltong:.Może przywaliła w kija szczeną i ma siniaka?:evil_lol::roll: Quote
asher Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Mogła sobie nadkruszyć na czymś twardym. Jakiegoś kamyka nie memłała? Spróbuj jej przemyć to miejsce wacikiem nasączonym wodą, bo może to faktycznie jakiś brudek? ;) Quote
14ruda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Nie nosi kamieni:shake:.dawno tez nie bawiła sie w "morze":p(muszlą twarda jak kamien,która sobie ściaga z półki jak nas nie ma i kładzie na posłaniu:evil_lol:).zapytam weta. Quote
amfa:) Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 co dawac pieskowi, jak mu zeby wyrastaja do jedzenia i zabawy bo jak narazie to gryzie moje rece a to bardzzo boli ?? Quote
ayshe Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 14ruda napisał(a):Nie nosi kamieni:shake:.dawno tez nie bawiła sie w "morze":p(muszlą twarda jak kamien,która sobie ściaga z półki jak nas nie ma i kładzie na posłaniu:evil_lol:).zapytam weta.a pilki tenisowe?:cool3:.chita ma kly z odlamanymi koncowkami i do tego pieknie "piluja"sie na jucie:diabloti:.o shado nie wspomne bo nie ma czego.ale rekaw i na czoloweczce tez dziadek nadal trzyma jak beton.byle gora dwa chwyty bo wiecej nie daje rady[lapie ale juz nie tak dobrze stylowo wiec nie pracuje wiecej chyba ze na technice].coraz bardzije[ja, nie psy]cenie sobie carize[pilki].gappaye moje psy uwielbiaja ale to clamanie mnie wykancza nerwowo:mad:. Quote
Sylvia_76 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Witam, dla znajomej, która ma wielką ochotę stać się właścicielką kilkunastomiesięcznej suni ON szukam ilustracji/zdjęcia z prawidłowym zgryzem ONka. Czy macie pojęcie, gdzie coś takiego znaleźć? Quote
BlackSheWolf Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 a ja chcialam sie spytac xD czym myjecie psiakom zeby ? ;> ?? Quote
BlackSheWolf Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 aha... tak sie pytam bo moj poprzedni psiak mial paradontoze :( Quote
marmara_19 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 nie myjemy.. kosci surowe, czasem surowy chleb.. efekt? Alfa miala odrobine kamienia nazebnego.. po pozjadaniu wiekszej ilsoci kosci, chleba suchego itp kamien odpadl.. zeby u 10 letniej suki wygladaja jak u 2 letniej:) az pani weterynarz wierzyc nie chciala... Quote
marmara_19 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 AAAAAAAAAAA myslalam o surowych kosciach i suszonym chlebie.. sorryy to z zaspania bylo.. tak to jest jak sie za duzo pracuje;p dzieki za uwage:) Quote
mimoza Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Aaaa, to nie miala byc uwaga, naprawde myslalam, ze chodzi o surowy chleb. Bo przeciez zanim sie upiecze, to jest surowy:lol: Tyle, ze piec samej by mi sie nie chcialo:evil_lol: Quote
Recommended Posts