Jump to content
Dogomania

13-latek BRUNO znalazł wspaniały dom u FRISKO dzięki... DOGOMANII!! :)

Recommended Posts

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Ktoś sugeruje, że moje fotki są brzydkie? :mad::evil_lol:

to nie fotki są brzydkie tylko pies ładniejszy :evil_lol:

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Ktoś sugeruje, że moje fotki są brzydkie? :mad::evil_lol:
Biedny kot, trzeba na niego uważać, staruszek będąc u mnie dostawał kociego fioła.:roll:
A domek jest cudowny, najbardziej jestem zaskoczona reakcją dzieci, które na widok siwawej mordki BRUNA zaczęły krzyczeć "jaki on piękny".
Wyrazy uznania za wychowanie takich dzieciaczków, są cudowne i wiem, że będą pionowały spacerków.:lol:

Acha, ponieważ starym zwyczajem spóźniliśmy się, to cała rodzinka czekała na nas w oknach o potem w drzwiach, bardzo miłe przywitanie, dziękujemy.

No tak! Spóźniliśmy sie bo staraliśmy sie złapac pieska na autostradzie. Szkoda że się nie udało, strasznie uciekał. Przez Wrocław też jechaliśmy powolutku aby podziwiać to piękne miasto!
Grazyna9915 ma rację! Przyjemnie jest zawozić pieska w miejsce gdzie od rana cała rodzina czeka a dzieciaki tylko pytają kiedy przyjadą ;)

Posted

widuję Brunia jak dumnie kroczy z dziećmi albo swoją panią.Jest spokojny,dostojny.Jak zobaczę panią i będę miała chwilę czasu,to go obfocę,ale to dopiero w przyszłym tygodniu.
Najważniejsze,że wiecie że jest mu dobrze :lol:

Posted

Witam wszystkich
i nadrabiam zaległości - przepraszam, ze dopiero teraz, ale Bruno przeorganizował nam trochę rozkład dnia i moją pracę :-)
Pierwszy tydzień był bardzo trudny: spięcia z kotem, biegunka, posikiwanie po domu, bieganie 3-4 razy po nocach... total :crazyeye:
Ale już wszystko w porządku :-)
Bruno nabiera ciałka, chodzi na spacerki i bawi się z dziećmi piłeczką jak szczeniak. Teraz śpi mi pod nogami pod stołem i śni mu się bieganie ;-)
Zaczyna się już słuchać na spacerach, ale zaczepia inne psy i wdaje się czasem w awantury. Poza tym zadomowił się, a mój syn sumiennie wstaje na poranne spacery. No i bawią się razem całymi godzinami w ogródku albo w domu (jak pada). Jeszcze raz dziękujemy serdecznie wspaniałej Graży 9915 i jej przemiłemu Mężowi za przywiezienie nam Bruna :loveu:
ściskamy i pozdrawiamy serdecznie - oczywiście także od Bruna!!!

• 1 month later...
Posted

Najserdeczniejsze życzenia:
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,
A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija.

• 2 weeks later...
Posted

Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro, pomyślności, potęgi miłości, samych spokojnych, pogodnych dni, mnóstwa cudownych chwil oraz wielu udanych, wspaniałych adopcji.

• 1 month later...
Posted

[quote name='FRISKO']Witam wszystkich
i nadrabiam zaległości - przepraszam, ze dopiero teraz, ale Bruno przeorganizował nam trochę rozkład dnia i moją pracę :-)
Pierwszy tydzień był bardzo trudny: spięcia z kotem, biegunka, posikiwanie po domu, bieganie 3-4 razy po nocach... total :crazyeye:
Ale już wszystko w porządku :-)
Bruno nabiera ciałka, chodzi na spacerki i bawi się z dziećmi piłeczką jak szczeniak. Teraz śpi mi pod nogami pod stołem i śni mu się bieganie ;-)
Zaczyna się już słuchać na spacerach, ale zaczepia inne psy i wdaje się czasem w awantury. Poza tym zadomowił się, a mój syn sumiennie wstaje na poranne spacery. No i bawią się razem całymi godzinami w ogródku albo w domu (jak pada). Jeszcze raz dziękujemy serdecznie wspaniałej Graży 9915 i jej przemiłemu Mężowi za przywiezienie nam Bruna :loveu:
ściskamy i pozdrawiamy serdecznie - oczywiście także od Bruna!!![/quote]

Jak ja mogłam przegapić taki wpis!? :oops:
To chyba Zuleńka mi tak przeorganizowała życie.
Mam nadzieję, że psina robi się coraz grzeczniejsza?! :)
Pełen szacunek dla konsekwentnego syna i jego porannych spacerków. :loveu:

• 1 month later...
Posted

zapomniałam napisać, że w styczniu obchodziliśmy czternaste urodzinki Bruna - były smakołyki różne i dużo zabawy :-)
Trzymamy dietę zaleconą przez weterynarza - Bruno jest w świetnej formie i wcale nie wygląda na starszego pana!!

Posted

Kochani,

nadrabiam zaległości - mam nadzieję, że czasem jeszcze ktoś tu zagląda :-)

Bruno przytył ładnie, waży 20,5 kg. Słucha się już na spacerach, można go spuszczać, wie, kiedy trzeba wrócić na smyczkę - chociaz bardzo słabo słyszy. Ale opracowaliśmy system wyraźnych gestów i oczywiście smakowitych nagród, żeby go zachęcić i naprawdę szybko się nauczył. Chodzimy na dłuuugie spacery nad Odrę, gdzie biega jak szalony :-)
Bawi się z dziećmi całymi godzinami, zupełnie jak szczeniak i straszny z niego pieszczoch - uwielbia głaskanki i drapanki i nigdy nie ma dość :-) Jest bardzo pogodny i towarzyski. Stosunki z kotem sąsiadki ułożyły się jakoś - panowie omijają się po prostu z daleka ;-)
Syn nadal wstaje rano i wychodzi na spacery, a jak tylko dzieci wrócą ze szkoły, Brunek nie odstępuje ich na krok.
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim - a zwłaszcza Grażynie - za naszego kochanego Brunka - już sobie nie wyobrażamy życia bez niego!!!
Nie mamy niestety aparatu, ale spróbujemy pożyczyć od kogoś i zrobić zdjęcia, żebyście na własne oczy mogli zobaczyć szczęsliwego Bruna!!!

pozdrawiamy serdecznie
frisko z dzieciakami i Brunkiem

Posted

Cudowne wieści, radość psa i właścicieli - czegoż chceć więcej?! :loveu: :loveu: :loveu:

Dziękujemy za wieści od Brunka i wygłaskać go prosimy! :multi:
Mądry z niego piesek, cudnie! :loveu: