Promyczek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Alfa i Zuzia napisał(a): ... Skąd ja znam to imię, te niebieskie kraty i smutne oczy :( W górę piesku Quote
Promyczek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Nicol napisał(a):Ano sytuacja wygląda tak: z tego co dowiedziałam się od Mady, to pracownik schroniska stwierdził, ze charakter Bruna sie nie co zmienił w czasie gdy przebywa w schronisku, psiak dominuje głównie jesli chodzi o miske i jedzenie. Myslę, że to naturalne w schronisku, musi sobie chłopak radzić żeby jeść i zyć, ale.... Ten sam pracownik strwiedizł, że Bruno powinien trafić do domu gdzie nie ma innego psa :cool3:. Ja mam sunie, tez ze schroniska, po strasznych przejściach, nie jest najmłodsza, bo ma 5 lat, jest u nas od listopada. Sunia była bita, tułała sie wraz z matką, ostatni rok spędziła w betonowym boksie schroniska wraz z matką. Była psychicznie zrujnowana, do teraz nie moze dojść do siebie, boi sie praktycznie wszystkiego. Stąd moje pytania o charakter Bruna, mam nadzieje ze mnie rozumiecie. Poza tym mam córke, wprawdzie 10letnią, ale zawsze to dziecko. Musze byc pewna że Bruno nie będzie agresywny. Czekam na Madę, ma się dowiedziec czegos więcej na temat charakteru Brunka. Nie znam Bruna, ale kontakt z panem ze schroniska mieliśmy ;) Pan nas ostrzegał, że pies dominuje przy misce (na teraz to pewnie mogłabym mu w tej misce siadać! najwyżej by usiłował mnie nosem przesunąć :evil_lol:). Pan mówił, że Bruno (chyba wolontariuszki lubią to imię :evil_lol:) powinien trafić do domu gdzie nie ma innego psa (są 2 i jeśli bywają natrętne to Bruno ucieka do domu ;)) i do domu bez dzieci. Dziecko mam jedno, na tyle ciekawskie, że sprawdzało czy jak psiak ziewa i wsadzi mu się rękę do pyska to zamknie. Zamknął :evil_lol:. Pies się bardziej wystraszył niż syn :evil_lol:. Obce dzieci, nawet małe ignoruje. Ewentualnie raz poliże i straci zainteresowanie. Ten pan chyba generalnie jest przeciwnikiem łączenia dzieci z dużymi psami. Tak na wszelki wypadek. Przed zabraniem Bruna odstraszał nas na wszelkie możliwe sposoby :evil_lol:. Ze zjedzeniem pana w trakcie jazdy włącznie :evil_lol: W jednym miał rację, pies jest okropny :evil_lol: Nie słucha, rozrabia, sępi, kradnie i wymusza :evil_lol: A potem prawie włazi na wszystkich żeby tylko się przytulić :)) I za to ma wszystko wybaczane :loveu: (jeśli chodzi o miskę to już pierwszego wieczoru się zapomniałam i mu w niej zamieszałam i nic. A w schronisku przy jedzeniu ustawiał 2 rottweilery. I przed samym zabraniem zrobił w boksie taki pokaz siły, że nikt przy zdrowych zmysłach by go już nie zabrał :eviltong:. A w domku to taki słodki misio do tulenia :loveu:) Oczywiście to nie znaczy, że ten Bruno będzie taki sam. Ale może akurat? :)) Quote
grazyna9915 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Promyczek ja bym bardziej przychyliła się do Twojej opini niż opini Pana ze schroniska.:p Mam nadzieję, że w schronisku nie dostanę za to po uszach.:evil_lol: Bruno (imię nadane przez właściciela :eviltong:) ma 13-ście lat, to już jest staruszek. Osobiście ja w nim nigdy nie widziałam agresji, a jedynie wielkie oczy wpatrzone we mnie . Myślę, że pracownicy na pewno wolą się asekurować, do schroniska przychodzą róźni ludzie. Quote
Nicol Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Przepraszam, że tak długo się ie odzywałam, ale miałam przeprowadzke i jeszcze do tej pory nie mam netu w domu. Nie zapomniałam o Brunie, staram sie jeszce ostatkami sił przekonac jakos mojego TZ, ale po ostatnich wybrykach naszej Smuni, tez adoptowanej 5-letniej suni, oje szanse zmalały prawie ze do zera :placz::placz::placz::placz: A my mamy kolejny raz drzwi do wymiany w domu Quote
Promyczek Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Skacz psinko na pierwszą :) Po domek :) Quote
halbina Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 jesień idzie... nie ma na to rady... potem zima przyjdzie... a domku nie widać dla Bruna...:-( Quote
Nicol Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Do góry Bruno!! Możecie zrobić Brunusiowi nowe zdjęcia? Zrobię mu ogłoszenia Quote
grazyna9915 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Nicol napisał(a):Do góry Bruno!! Możecie zrobić Brunusiowi nowe zdjęcia? Zrobię mu ogłoszenia Niestety mam zepsuty obiektyw i nie mogę zrobić nowych zdjęć. Jednak pies się nie zmienił więc może da się wykorzystać dotychczasowe fotki.:p I dziękuję za ogłoszenia! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 nadal czekasz? :shake: [FONT=Georgia][/FONT] Quote
Ziutka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Piękny pies..................i te oczy :sadCyber: Quote
halbina Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Nie damy dogomanii zapomnieć o tych oczach! Quote
Ziutka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 halbina napisał(a):Nie damy dogomanii zapomnieć o tych oczach! Zgadza się.....nie można dać zapomnieć :shake: ich nie da się zapomnieć!!! Dziewczyny czy psiulek ma porobione jakies ogloszenia ??? Quote
Mada:) Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Dino ma ogłoszenia, ale jak widać, to ciągle zbyt mało, więc za każde ogłoszenie będziemy przewdzięczni! ;) Quote
FRISKO Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Witam, jestem nowym użytkownikiem i nie mam doświadczenia na dogomanii - dlatego nie wiem, do kogo zwrócić się z pytaniem o Bruna... Myślę o tym, zeby wziąć go do siebie i ofiarować mu choć kilka ostatnich lat dobrego życia. Mam dom z ogrodem i dwójkę dzieci (9 i 11 lat), więc jest nas dużo do kochania jednego pieska ;-) Chciałabym dowiedzieć się o nim czegoś więcej - czy lubi dzieci, czy jest łagodny, czy nie jest agresywny w stosunku do innych psów, czy cierpi na jakieś choroby. Gdybyśmy się zdecydowali, będzie kłopot z transportem - mieszkamy we Wrocławiu i nie mamy samochodu :-( Ale Bruno chwycił nas za serce i chcemy mu pomóc. pozdrawiam wszystkich kontakt do mnie: frisko@interia.pl Quote
grazyna9915 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 FRISKO, psiaka w schronisku zawsze jest trudno ocenić, często psiak zachowuje się inaczej w psim więzieniu, a inaczej kiedy jest na woloności. Duży wpływ na jego zachowanie ma również sposób postępowania nowych opiekunów. To tyle z mojego wymądrzania się, bo nie ukrywam, że zawsze się boję czy dobrze coś napiszę, czy nie ocenię psiaka zbyt pochopnie. Psiak do schroniska został oddany przez właścicela z przyczyn losowych, pan trafił do szpitala, psiak do schroniska. Bruno bardzo źle znosił pobyt w schronisku, powoli się przystosowywał do nowych warunków, ale jego smutne oczy, aż zabardzo ciągle mówią o jego tęsknotach. W stosunku do ludzi BRUNO jest łagodnym psiakiem, nie wykazuje agresji. Oczywiście dzieci powinny być obeznane z postępowaniem wobec psiaka, ale to już pewnie jest najmniejszy problem. W stosunku do innych psów BRUNO lubi rządzić, objawia się to najbardziej przy karmieniu, kiedy powarkując daje znać, że pierwszy je. Kiedy skończy inne psiaki mogą wcinać. To powarkiwanie jest jedynym rodzajem zachowania, które można by uznać za agresywne. Nigdy nie gryzł się z innymi psami. BRUNO jest już starszym psiakiem, a ja ze swojego doświadczenia wiem, że to najmniej kłopotliwe psiaki. Jeżeli chodzi o stan zdrowia, to nic mi nie wiadomo na ten temat, żeby BRUNO na coś chorował. Jeżeli chodzi o transport to myślę, że nie ma się co przejmować, jeżeli zgodziłabyś się na wizytę przedadopcyjną to ja z ogromną chęcią Ci go zawiozę do domu. :lol: W razie potrzeby podaję do mnie namiary, po nie często zaglądam na dogo: tel. 601-294-064, nr gg 2499113 nr tel. do schroniska 605-897-607 Dzwoniąc do schroniska musisz podać nr ewidencyjny 2566 FRISKO, bardzo dziękuję Ci za zainteresowanie psiakiem, niezależnie od Twojej decyzji, cieszy mnie to, że jest ktoś kto na niego zwrócił uwagę. Quote
grazyna9915 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Acha, dodam jeszcze, że BRUNO jest zaszczepiony, odrobaczony i zachipowany. Quote
FRISKO Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Jesteśmy zdecydowani wziąć Bruna od zaraz :-) Mamy nadzieję, że znów zacznie patrzeć na świat wesołym oczkiem. napisałam do Ciebie na maila (podanego w Twoim profilu) - czekam na odzew, a niezależnie od wszystkiego - będę dzwonić. Quote
Mada:) Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 FRISKO, bardzo się cieszę, że Brunuś znajdzie u Was miłość, której tak bardzo mu brakowało!! :loveu: :multi: A tak z ciekawości, gdzie się dowiedziałaś o Brunku? :loveu: Bezpośrednio na dogomani? :razz: Quote
Poker Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 bardzo sie cieszę,że Brunio będzie mieszkał w pobliżu mnie :lol: Quote
tomcug Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 A mnie wczoraj jedna z Dogomanek podrzuciła link z wątkiem i prośbą o ogłoszenia dla pieska. Właśnie miałam szukać wiadomości, fotek, a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że już nie będą potrzebne i mocno trzymam kciuki za nowy domek. :multi::multi::multi: Quote
FRISKO Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Mada:) napisał(a):FRISKO, bardzo się cieszę, że Brunuś znajdzie u Was miłość, której tak bardzo mu brakowało!! :loveu: :multi: A tak z ciekawości, gdzie się dowiedziałaś o Brunku? :loveu: Bezpośrednio na dogomani? :razz: Ja też się cieszę! Już nie możemy się doczekać!!! :-) Tak, Brunka znalazłam na dogomanii - po prostu trafiłam na niego klikając chyba na jakiś bannerek, już sama nie wiem - jak tylko zobaczyłam te oczy i ten pyszczek -bylam ugotowana na miękko :-) Quote
Recommended Posts