Jump to content
Dogomania

13-latek BRUNO znalazł wspaniały dom u FRISKO dzięki... DOGOMANII!! :)

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

gdybym mogła wziąć go to już by u mnie był... dla niego każdy dzień czekania to wieczność a u mnie szansa na zabranie go byłaby dopiero we wrześniu jeśli by się udało... gorzej z tym że rodzice zostaliby z nim sami bo ja wyjezdzam na studia... strasznie bym chciała, jest cudowny a mi zalezy na starym psiaku zeby zaznał choć trochę szczęścia...

Posted

guleczek napisał(a):
gdybym mogła wziąć go to już by u mnie był... dla niego każdy dzień czekania to wieczność a u mnie szansa na zabranie go byłaby dopiero we wrześniu jeśli by się udało... gorzej z tym że rodzice zostaliby z nim sami bo ja wyjezdzam na studia... strasznie bym chciała, jest cudowny a mi zalezy na starym psiaku zeby zaznał choć trochę szczęścia...

gulaczek to bardzo miłe, że nim się zainteresowałaś. To naprawdę wspaniały pies.
Kiedy czytałam Twój post, to przez moment serce mi mocniej zabiło, że psiak może mieć szanse na dom, było by to wspaniałe...
Nawet gdyby miał czekać do września.
Jeżeli uda Ci się podarować mu dom, to będzie wspaniale, jeżeli nie to trudno, cały czas szukamy dla niego ostatniej przystani.

gulaczek, a może jeszcze taka mała insynuacja, jeżeli nie możesz podarować mu domu na stałe to może tzw. tymczas?
Psiakom z DT łatwiej znaleźć dom.

Jednak gulaczek na nic Cię nie namawiam.:lol:

Posted

rozmawiałam z mama na temat tego psiaka, rozczarowała mnie bo stwierdziła że "w życiu nie brała by tak starego psa". Pewnie, lepiej szczeniaki.
Do września jeszcze czas... może udało by mi się ich przekonać, póki co, rozesłałam wieści wśród przyjaciółek czy nie chciały by zaopiekować się nim. DT- ja bardzo chętnie tylko gorzej z rodzicami i moim prywatnym małym rozszczekanym kundelkiem (sunia).
Ona raczej cięzko toleruje inne zwierzaki (o królika była tak zazdrosna że szok... ale króliczek biega już sobie po łące na tym lepszym świecie).
W październiku wyjeżdżam do Krakowa prawdopodobnie na studia więc jeśli będę mieszkać sama to go biorę na stałe. Piesek jest średniej wielkości tzn ile ma cm?
Naprawde stanę na rzęsach żeby mu pomóc :)

Posted

gulaczek, nie ukrywam, że trudno mi określić wielkość psiaków. Jest ich trochę za dużo i często coś mi się miesza. Za niedługo organizujemy "fryzjera dla burka" i wtedy pomieżę te psiaczki.

Wracając jednak do Bruna to jego wzrost można określić chyba jako średnio/duży.
Jest trochę powyżej kolan.

Jeżeli chodzi o Twoją mamę to reakcja jest niestety typowa, większość osób woli szczeniaki.
Jeżeli jednak ktoś na tymczasie miał staruszki i szczeniaki, to w 99% następnym razem dom będzie wolała dać stonowanemu staruszkowi niż rozkosznemu maluszkowi.:loveu:

Posted

grazyna9915 napisał(a):

Jeżeli chodzi o Twoją mamę to reakcja jest niestety typowa, większość osób woli szczeniaki.
Jeżeli jednak ktoś na tymczasie miał staruszki i szczeniaki, to w 99% następnym razem dom będzie wolała dać stonowanemu staruszkowi niż rozkosznemu maluszkowi.:loveu:

Na 100 %.
Myślę, że Twoja mama zmieniłaby zdanie...

Posted

zrobiłam jej już nawet prezentacje psiaka, pokazałam zdjęcia wytłumaczyłam wszystko... ale czy podziałało nie wiem bo patrzyła na mnie dziwnym wzrokiem...