Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jutro po pracy będę na Strzeleckiego po karmę i prochy na robale. Może zajrzeć do niego i coś mu zanieść? Będę wprawdzie po pracy, ale mogę też zajrzeć w sobotę i wtedy mogę już donieść jakieś jedzonko albo coś innego.

Posted

kelpie0 napisał(a):
Dobra, więc wstawiam na razie te,a w poniedziałek proszę o następne.
Opis sklecę z twoich postów (Mogę?).

Wysłałam wam 20zł :roll: więcej na razie nie dam rady...

Oczywiście, że możesz :lol: dziękujemy za kasiorkę każdy grosz się liczy

Posted

Nie ma za co, taki piękny psiak ;)

Naskrobałam coś o Farciku, czy możecie wnieść ewentualnie uwagi?

Farcik-młodziutki piesek (ma około 5 miesięcy).

Niestety źli ludzie nie dali mu dorastać w spokoju. Wyrzucony z domu, a następnie, kiedy prawdopodobnie starał się tam powrócić, został potrącony przez samochód. Nikt się nim nie zainteresował, osoba, która kierowała samochodem nie zatrzymała się.

Gdyby nie szybka pomoc Asi Pieczkowskiej i Kasi Strzeleckiej najprawdopodobniej ten piękny zwierzak już by nie żył. Niestety gdy Asia go znalazła nie poruszał się i najprawdopodobniej miał złamaną łapę.

Szybka interwencja i Farcik znalazł się w Klinice w Warszawie na Ursynowie. Diagnoza - bardzo wysokie złamanie przedniej łapy (konieczna natychmiastowa, droga operacja) , ale badanie RTG nie wykazało żadnych zmian w kręgosłupie, więc nadal nie wiadomo dlaczego psiak nie wstaje. Po operacji pies musi pozostać w klinice (dodatkowe koszty).

Nie może przebywać z innymi zwierzętami (ponieważ się ich boi). Ma problemy ze wstawaniem (na razie nie może się podnieść, ale rokowania są dobre) i tym samym problem z oddawaniem moczu i kału.

Obecnie Farcik przebywa w klinice. Potrzebujemy pieniędzy na jego leczenie i pobyt. Jeżeli możesz pomóc Farcikowi. Wyślij pieniądze (każda suma ma znaczenie, POMÓŻ GO URATOWAĆ!)

FUNDACJA KOCI ŚWIAT
Rachunek bankowy:
92 1060 0076 0000 3200 0095 6342

Siedziba:
ul. Garncarska 37a
04-886 Warszawa

Strona internetowa fundacji: http://www.kociswiat.org.pl/index.htm

Później będziemy potrzebować domu tymczasowego (docelowo stałego) dla Farcika, jeśli uważasz, że byłbyś dla niego odpowiednim opiekunem ZADZWOŃ: 0-603-651-833

Tak, wiem, wiem, to nie jest najlepszy tekst, ale ja nigdy nie byłam dobrą pisarką...

Posted

Kelpie tekst świetny :loveu: jak trzeba to zdradzę imię Asia :cool3: i nazwisko :razz:Pieczkowska, telefon najlepiej do Kasi Strzeleckiej 0-603-651-833

Farcik jest w klinice na Ursynowie

Posted

Jomar napisał(a):
Ja jutro po pracy będę na Strzeleckiego po karmę i prochy na robale. Może zajrzeć do niego i coś mu zanieść? Będę wprawdzie po pracy, ale mogę też zajrzeć w sobotę i wtedy mogę już donieść jakieś jedzonko albo coś innego.

Super:multi:, zobaczysz Farcika, zapytasz jak się czuje i czy można mu coś przynieść. A może jakieś zdjęcie?

Posted

Jomar napisał(a):
Ja teraz dopiero się doczytałam, że on jest na Surowieckiego, a nie Strzeleckiego. Ja będę na Strzeleckiego.

No tak, to Kasia jest Strzelecka, a ulica Surowieckiego.:oops:

Posted

Dziękuję wszystkim!
Dzisiaj krótko, bo padam-dopiero doczłapałam do domu. Farcik ma już zdjęcia pooperacyjne-obiecuję-jutro będą. Zaczął wstawać i zrobił pierwsze siusiu!
Był bardzo osłabiony i odwodniony-musiał tam przeleżeć ładnych parę dni. Ma założony wenflon-dostaje dożylnie kroplówy. Od dzisiaj pięknie je i pije- praktycznie tylko zmienia michy. Kupy jeszcze nie było, ale nie przeżywamy, bo niby z czego miałaby być :cool3:
Pchły za ta miał w ilości i wielkości imponującej. Robale na pewno też będą w dużej ilości. Sierść fatalna-sam łupież i obrzydliwy, suchy włos....
Jest u naszej Pani Doktor w domu nie w lecznicy-mamy tam taką specjalną salkę, prawie całą zagospodarowaną przez bidy z KŚ.