Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna smutna historia bezmyślności ludzkiej.

Farcik to młodziutki piesek, który niestety już został skrzywdzony przez ludzi. Ma około 5 miesięcy a już ktoś pozbył się go z domu i na domiar złego potracił go samochód. Znalazłam go wczoraj skulonego z bólu i przerażenia w drodze z Pawłowa gdzie został Patos pies z innego wątku. W pośpiechu zadzwoniłam do Kasi Strzeleckiej z prośba o pomoc na całe szczęście nie odmówiła. Obiecała dzisiaj zawieść Farcika na Białobrzeską gdzie zrobią mu wszystkie badania - niestety kosztowne. Z mojego punktu widzenia pies ma połamaną przednia łapę i może być sparaliżowany. Nie wstaje , podnosi jedynie głowe, co gorsza sika pod siebie. Wczoraj wieczorem zostawiłam go u Kasi i to napisała po paru godzinach

Nie jest dobrze-panicznie boi się innych zwierząt, a reakcja jest taka ze
klapie zębami na prawo i lewo i siusia pod siebie. Starał się wstać, ale nie

moze....
Ewakuowałam go do sieni na kocyk pod kaloryferem. Teraz zmienianie psów
biegających po podwórku zaczyna graniczyć z cudem

KS

Zwracam sie do wszystkich dogomaniaków z prośbą aby wyjeli swoje zaskórniaki i pomogli w leczeniu Farcika. Proszę o wpłaty na konto Fundacji Koci Świat Kasi Strzeleckiej na
rachunek bankowy nr. 92 1060 0076 0000 3200 0095 6342 BPH

a to zdjecia mojego Farta w znajdowaniu róznych psich bidulków

Jak będzie już wiadomo jaki jest stan Farcika będziemy szukać domu tymczasowego.

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miki napisał(a):
Charly chciała zdjęcia tego pieska na maila by szukać mu już domu

ja chcialam zdjecia tego bialego z krzyczek, babki z przepuklinka tez K. i Patros czy jak mu tam (ten onek mix,co go Beba znalazla pare dni temu) nie poradze wiecej na razie. Mam 5 do szukania domku razem z Bisiem.

Posted

Charly napisał(a):
Banerek. prosim o banerek

ps. Miki, przescignelam cie...mam juz 3 lapy:):)

Zauważyłam, ale cóż, moje dwa dogo-psy są zdrowe, następnego wziąć nie mogę:placz::placz:

Posted

Charly odezwę się.
Teraz najbardziej się martwię o Farcika. Co powie wet. Czy rzeczywiście jest sparaliżowany, czy to może tylko ból. Miał maluch dużo szczęścia, że Beba tamtędy przejeżdżała i zaopiekowała się nim. Ale czy to wystarczy?
Czy uda się go wyleczyć, by potem znaleźć mu domek.

Posted

U Farcika jest dobrze i źle...

Dobrze, bo RTG nie wykazało nic złego w kręgosłupie - zatem nie widomo dlaczego nie wstaje, ale wygląda, że nie z powodu urazu kręgosłupa. Może obolały albo tak przestaszony...

Źle, bo przednia łapa jest złamana bardzo wyskoko - konieczna natychmiastowa operacja :placz:

Operacja będzie jeszcze dziś - a pieniądze na nią musimy jakoś nazbierać, bo Kasia już i tak jest zadłużona w lecznicy...

Wpłaty, bazarki, allegra mile widziane.

Najlepiej gdyby Farcik mógł znaleźć choć DT....

Posted

Operacja trwa :-(

Pies będzie musiał pozostac w szpitalu (a to oznacza kolejne koszty) prawdopodobnie do piątku - inaczej nie ma jak się nim opiekować 'jak mu się po takiej operacji należy'

RATUNKU !!!!

Posted

Miki napisał(a):
Ale co mówią lekarze - nie jest zmiażdżona tak jak sie wydawało ???

Jeszcze nie znam szczegółów - złamanie 'zupełne' (to moje określenie, nie medyczne)- nie ma łączności między kawałkami łapy - zatem trzeba to scalić za pomocą płyt lub gwoździa - jak będę wiedziała, to napiszę.

Trzymajcie kciuki za Farcika :placz:

Posted

Dzień dobry, przy okazji podniosę temat ;)
Czy taki bannerek moze być ?
Wiem, że nikt mnie nie prosił ani nic... W razie czego prosze tylko nie krzyczeć ;))

Posted

Charly napisał(a):
Banerek. prosim o banerek

ps. Miki, przescignelam cie...mam juz 3 lapy:):)

Widzisz, była prośba o banerek. Dziękujemy

Trzymajmy kciuki, bo operacja trwa

Posted

Miki napisał(a):
Widzisz, była prośba o banerek. Dziękujemy

Trzymajmy kciuki, bo operacja trwa

Nie ma za co.

Trzymam mocno kciuki za niego :*