Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam :D

Moja sunia wczoraj zaczęła plamić (kilka kropel). Zastanowił mnie pewien fakt, a mianowicie to, że od kilku dni przed wczorajszym zdarzeniem ( :lol: ) psy 'rzucaly się' na Maję, a do tej pory tego nie robily. Wszystko wskazuje na to, że moja mała dziewczynka stała się kobietką :D

Ale jedna rzecz wydaje mi się wątpliwa, to że moja sunia nie skończyła nawet 7 miesięcy... ( za 10 dni skończy) Czy to nie za wcześnie jak na cieczkę? Wydaje mi się, że to normalne, po prostu wcześnie dojrzała, ale muszę się upewnić i zapytać specjalistów (Was :lol: ).

P.S. Bardzo prosze o rady dotyczące postępowania z sunią w czasie cieczki :D (jeśli to nie coś innego) To dla mnie ważne.

Dalmati & Maja

Posted

Jak GAL miała tak z 7 miesięcy to też mi się wydawało, że ma cieczkę,a to wcale nie było to!!! Dopiero teraz, kiedy skończyła 12 miechów (nio prawie) to sie pjawiła właściwa cieczka!

chciaż wcześniej psy na nią skakały, a właściwie skaczą od jakichś 4 miesięcy... Nie wiem czemu :-?

Obserwuj psinkę, możę to fałszywy alarm!

Just@ & GALA

Posted

Dalmati&Maja, tutaj na dogomanii już TYYYYYLE było o cieczce... I o tym, kiedy, i o tym, co robić... Poszukaj, a jak nie znajdziesz czegoś konkretnego, to o tę konkretną sprawę zapytaj...

Posted

Flaire, właśnie zadałam konkretne pytanie :D
Tak, ale ja radziłam, żebyś to zrobiła po uprzednim sprawdzeniu, czy nie było już na nie gdzieś odpowiedzi. A na ptyanie, kiedy normalnie zjawia się cieczka była już odpowiedź wiele razy... Poszukaj, dobrze?