Dalmati&Maja Posted May 5, 2004 Posted May 5, 2004 Witam :D Moja sunia wczoraj zaczęła plamić (kilka kropel). Zastanowił mnie pewien fakt, a mianowicie to, że od kilku dni przed wczorajszym zdarzeniem ( :lol: ) psy 'rzucaly się' na Maję, a do tej pory tego nie robily. Wszystko wskazuje na to, że moja mała dziewczynka stała się kobietką :D Ale jedna rzecz wydaje mi się wątpliwa, to że moja sunia nie skończyła nawet 7 miesięcy... ( za 10 dni skończy) Czy to nie za wcześnie jak na cieczkę? Wydaje mi się, że to normalne, po prostu wcześnie dojrzała, ale muszę się upewnić i zapytać specjalistów (Was :lol: ). P.S. Bardzo prosze o rady dotyczące postępowania z sunią w czasie cieczki :D (jeśli to nie coś innego) To dla mnie ważne. Dalmati & Maja Quote
Justa Posted May 5, 2004 Posted May 5, 2004 Jak GAL miała tak z 7 miesięcy to też mi się wydawało, że ma cieczkę,a to wcale nie było to!!! Dopiero teraz, kiedy skończyła 12 miechów (nio prawie) to sie pjawiła właściwa cieczka! chciaż wcześniej psy na nią skakały, a właściwie skaczą od jakichś 4 miesięcy... Nie wiem czemu :-? Obserwuj psinkę, możę to fałszywy alarm! Just@ & GALA Quote
Flaire Posted May 5, 2004 Posted May 5, 2004 Dalmati&Maja, tutaj na dogomanii już TYYYYYLE było o cieczce... I o tym, kiedy, i o tym, co robić... Poszukaj, a jak nie znajdziesz czegoś konkretnego, to o tę konkretną sprawę zapytaj... Quote
Dalmati&Maja Posted May 5, 2004 Author Posted May 5, 2004 Flaire, właśnie zadałam konkretne pytanie :D Justa, ale jej cały czas leci 8) A co to było (u Twojej Gal) ? Dalmati & Maja Quote
Flaire Posted May 5, 2004 Posted May 5, 2004 Flaire, właśnie zadałam konkretne pytanie :D Tak, ale ja radziłam, żebyś to zrobiła po uprzednim sprawdzeniu, czy nie było już na nie gdzieś odpowiedzi. A na ptyanie, kiedy normalnie zjawia się cieczka była już odpowiedź wiele razy... Poszukaj, dobrze? Quote
Flaire Posted May 5, 2004 Posted May 5, 2004 Już się robi :D Flaire.Super, dzięki :D . Możesz zacząć od tego topiku, a dokładnie w nim tutaj ja piszę właśnie o tym, kiedy normalnie może wystąpić pierwsza cieczka. A potem jeszcze w tym topiku może znajdziesz coś ciekawego. Quote
Dalmati&Maja Posted May 5, 2004 Author Posted May 5, 2004 Jak Ci mam dziękować Flaire :lol: Sympatyczny z Ciebie Mod po prostu :lol: Dalmati & Maja Quote
Recommended Posts