Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dzis telefon, że do mojego znajomego przybłąkała się sunia collie. Według niego suńka jest młoda - ma ok 2 lat. Oczywiście bedziemy próbowali namierzyc jej poprzednich opiekunów, jednak nie pokładam w tym większych nadziei. Sunia jest podobno zadbana, ale nie miała na sobie ani obroży ani tym bardziej identyfikatora. Znaleziona została w niewielkiej wsi ok 30 km od Łodzi. Jest bardzo wystraszona. Tymczasowo może zostac u mojego znajomego jednak nie może jej zatrzymac ze wzgledu na własną sukę, która już próbowała pokazac małej kto tu rządzi.
Ja jadę do niej jutro po południu, więc więcej info i zdjęcia będą dopiero jutro wieczorem.
Poproszę wtedy cioteczki od collie o pomoc, jednak juz dziś anonsuję problem.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To przy Pabianicach... W Dobroniu bodajże dzodzo mieszka..Dom obok mojego wujka.. Świat jest pokracznie mały:roll:.

Sunia do góry! Gdzie specjaliści od collaków? Kto wrzuci na jakieś forum collakowe (o ile takie jest)?

Posted

No i mam fotki.
Sunia jest faktycznie młoda, przemilasta i bardzo spokojna. Byc moze dlatego, że własnie dostała cieczkę :roll:. Przychodzi łasi się. Widac, że była chowana w domu. Z wielką rozkoszą ładuje sie na kanapę. Umie chodzic na smyczy. Jest z tych mniejszych collie taka ciut za kolano. Sierśc ma PIĘKNĄ. Ogólnie widac, ze jest zadbana.
I teraz włąsnie proszę cioteczki od collie o pomoc co dalej?!

Oto ona:

Posted

Piekna suczka, nie wyglada na zaniedbana. Moze uciekla wlascicielowi z powodu cieczki wlasnie.

Mysle, ze nie bedzie problemu z domem, tylko nalezaloby poczekac do konca cieczki, wysterylizowac sunie i wtedy dopiero dac ogloszenia.
Jak dlugo sunia moglaby zostac w DT?

Jest z tych mniejszych collie taka ciut za kolano.

Takie wlasnie sa rodowodowe collie europejskie, nie w typie Lassie. Moze sunia ma tatuaz w pachwinie? W uchu na pewno nie, tylko w pachwinie.

Posted

Karilka napisał(a):
Nieprzewidywalne sunie z cieczką! Ciotki strzerzcie się!:evil_lol:

Sunie jest prześliczna. Może ma tatuaż?:roll:

No i czego sie kochana smiejesz? :evil_lol: Chodziło mi o te ucieczki...

Posted

Karilka napisał(a):
Gdzie specjaliści od collaków? Kto wrzuci na jakieś forum collakowe (o ile takie jest)?

Ja nie wrzuce na forum collie, bo sie stamtad wynioslam. Ale moze SS, Sylwia lub inna cioteczka zalozy watek.

Na pewno bedzie kolejka chetnych po sunie. Trzeba jednak uwazac, zeby sunia nie wpadla w rece pseudo :mad: O ile sie da, to wydac dopiero po sterylce. Hotelik mysle, ze daloby sie zalatwic?

Posted

Suńka była widziana o w kolicy juz kilka dni wcześniej a cieczkę dostała wczoraj, czyli dwa dni po tym jak mój znajmomy przyjął ją pod swój dach. Oczywiście będę próbowała namierzyc właścicieli. Jak na razie nie ma nigdzie zgłoszeń, że taka suka zaginęła. Powiadomię schroniska w Pabianicach i Łodzi. Tyle mogę.
U mojego znajomego moze zostac jakis czas, ale w sumie im szybciej ją się zabierze tym lepiej. Sterylkę jaknby co to mogę załatwic.

A jeszcze a propos właścieli- suka nie miała na sobie NIC. W okolicach sa tylko gospodarstwa wiejskie, w których nikt nie trzyma collie i cała masa działek rekreacyjnych. Szkoda, ze ktoś wyjeżdżając z psem za miasto nie zdabał, by pies miał obrożę z adresówką.
Na takich właścicieli to mi sie nóż w kieszeni otwiera i aż nie chce mi się ich szukac.

Poproszę by sprawdzono dzis ten ewentualny tatuaż w pachwinie.

Posted

Po przeczytaniu literatury ja nie jestem za przerywaniem cieczki. Trudno jest to jest. Będziemy się martwic co ze sterylką, kiedy własciciel sie nie znajdzie i mała będzie gotowa do adopcji.

Posted

Mała ma się świetnie. Biega po podwórku i zaczepia do zabawy alaskankę. To o dziwo nawet juz sie nie jeży :cool3:.
Widac jednak, że sunia boi sie kolejnego porzucenia, bo najpewniej i najbezpieczniej czuje sie na kocyku w przedpokoju.