ewatonieja Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Nona - jak długo ma cierpieć? :placz: POMOCY!!! Quote
nata od jadzi Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 wrzuciłam wcześniej link do tego wątku na wątek białostocki... i zero odzewu :( trzeba koniecznie zainteresować Białystok sprawą Nonki... Quote
mulinka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 kochana amyszka z forum miau podarowała suni bannerek: kod: [noparse][/noparse] aby umieścic bannerek w podpisie trzeba skopiowac kod, kliknac na Panel Uzytkownika na gorze strony potem na Edytuj Podpis i mozna wkleic kod bannerka Quote
mulinka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 może dopiszcie w tytule: młodziutka, kochana....itd Quote
szajbus Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Czy Nona znajdzie sie wśród szczęśliwców? Czy jej zycie ulegnie zmianie? Możesz to zrobic! Pokochaj ja i podaruj jej dom! Quote
mulinka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nona bardzo pilnie potrzebuje domu tymczasowego nie może zostać tam gdzie jest, boimy się że stanie się jej coś złego :( Quote
Guest monia3a Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Wszystkie tymczasy w Białymstoku znane dla mnie są niestety zajęte :shake: Nona faktycznie jest dużą i ładną sunią. Na dniach zostanie wstawiona na stronę adopcyjną TOZ ogłaszam ją we wszystkich Białostockich portalach. Jest lecznica, która może potrzymać ją po sterylizacji pod warunkiem, że Panie będą przyjeżdzać karmić ją i wyprowadzać. Pani Małgosia wie o tym ale nie chce skorzystać, dlaczego ?? Nie znajdziemy jej domu na strzyknięcie palcami więc lepsze może te rozwiązanie niż żadne. Był zainteresowany jeden Pan ale narazie cisza, nie odzywa się. wrzuciłam wcześniej link do tego wątku na wątek białostocki... i zero odzewu :-( trzeba koniecznie zainteresować Białystok sprawą Nonki... Białystok wie o Nonce już dawno, była Pani, która chciała ją zawieść do salonu piękności na kąpiel i jakieś tam zabiegi ale aby Nonka mogła z tego skorzystać Panie kazały zabierać psa. wiem to od osób trzecich więc może mijać się z prawdą. Quote
szajbus Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Jaki byłby koszt pobytu suni w tej lecznicy? Pytam, bo jeśli ona sama zostanie na wolności to zanim się obejrzymy na świecie pojawią się kolejne maluchy i kolejny problem. Quote
Guest monia3a Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Jaki byłby koszt pobytu suni w tej lecznicy? Koszt = 0 zł Panie upierają się aby sterylizacja odbyła się w lecznicy wskazanej przez nie i tam może zostać dzień lub dwa W lecznicy, którą TOZ zaproponował może zostać nawet do zdjęcia szwów, pod warunkiem przyjeżdzania i karmienia Nonki i wyprowadzenia na spacer. Skoro Pani Małgosia ma zebrane pieniądze przeznaczone na sterylkę to trzeba ją zrobić w trybie pilnym aby nie dostała znów cieczki... Quote
mulinka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 propozycja TOZu jest według mnie naprawdę dobra (z tego co czytam oczywiście), a w tym czasie może ktoś się nad nią zlituje i da suni chociaż dom tymczasowy Quote
nata od jadzi Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 monia3a napisał(a):Wszystkie tymczasy w Białymstoku znane dla mnie są niestety zajęte :shake: Nona faktycznie jest dużą i ładną sunią. Na dniach zostanie wstawiona na stronę adopcyjną TOZ ogłaszam ją we wszystkich Białostockich portalach. Jest lecznica, która może potrzymać ją po sterylizacji pod warunkiem, że Panie będą przyjeżdzać karmić ją i wyprowadzać. Pani Małgosia wie o tym ale nie chce skorzystać, dlaczego ?? Nie znajdziemy jej domu na strzyknięcie palcami więc lepsze może te rozwiązanie niż żadne. Był zainteresowany jeden Pan ale narazie cisza, nie odzywa się. Białystok wie o Nonce już dawno, była Pani, która chciała ją zawieść do salonu piękności na kąpiel i jakieś tam zabiegi ale aby Nonka mogła z tego skorzystać Panie kazały zabierać psa. wiem to od osób trzecich więc może mijać się z prawdą. przepraszam, nie wiedziałam... :oops: założyłam ten wątek, bo myślałam że nikt o niej nie wie... przynajmniej nikt z dogo. widzę że problem jest bardziej złożony niż myślałam... może pani Małgosia wypowie się na temat tej sterylki? wiem że będąc w innym mieście i nie znając psa można sobie gadać i nic z tego nie będzie wynikało, ale myślę, że w przypadku Nony priorytetem jest sterylka... zwłaszcza zważając na brak perspektyw na szybkie znalezienie jej domu. Quote
Guest monia3a Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dobrze, że założyłaś wątek, przybierałam się do tego ale jakoś nie wyszło ;) Na wątku zbiorczym jest obszerna informacja o Nonie, cyt.: Szukam pilnie DT dla suni !!! Historia która zdażyła sie na Legionowej w Białymstoku jest naprawdę niezwykła ! 2 miesiące temu dziewczynki z Gimnazium nr.2 i Szkoły Podstawoej nr.6 znalazły w jamie przy przystanku sukę z dziewięciorgiem szczeniąt. Tak bardzo przejęły się losem małych piesków, że z własnych oszczędności dokarmiały biedne zwierzęta. Zrozpaczone zwróciły się o pomoc do p.Ewy.M mamy jednej z uczennic. Wspólnie zorganizowały "kampanię" w poszukiwaniu dobrych domów dla swoich podopiecznych. Kurier Poranny i TOZoBiałystok pomogły im w tym ( my wyadoptowaliśmy co prawda jedno ze szczeniąt: Elvisa ) Jednak mama brązowo-beżowa suka , średniej wielkości, ładna i przyjazna, w szczególności do dzieci - została sama bez dachu nd głową :-( Zaprzjaźnieni weterynarze obiecali, że dokonają zabiegu jej sterylizacji. Dzieci, które uratowały szczenięta proszą ludzi o dobrych i otwartych sercach o ratunek dla ich mamy. Może znajdzie się ktoś, kto przygarnie bezdomną, łagodną psiunię?? Potrzebny jest na wczoraj DT, w którym suna będzie mogła dojść do siebie po zabiegu sterylizacji a najlepiej jak w tym DT mogłaby doczekać chwili aż znajdziemy jej Domu Stały...... Zainteresowanych proszę o PW a podam numer telefonu pod którym można dowiedzieć się szczegółów!!! Dam za chwilę płatne ogłszenie na bialystokonline może w ten sposób znajdziemy jakieś chętne domki jako domy tymczasowe !! Quote
mulinka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 im więcej ludzi się o niej dowie tym większa szansa na dom chociaż tymczasowy może wklejcie te zdjęcia do pierwszego postu Quote
mulinka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='mulinka']kochana amyszka z forum miau podarowała suni bannerek: kod: [noparse][/noparse] aby umieścic bannerek w podpisie trzeba skopiowac kod, kliknac na Panel Uzytkownika na gorze strony potem na Edytuj Podpis i mozna wkleic kod bannerka proszę jeśli macie miejsce wklejcie bannerek Nony do podpisu proszę... Quote
mulinka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 prosimy o dom stały lub tymczasowy dla Nony Quote
nata od jadzi Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 dziękujemy za bannerek - wstawiony ;) no i czekamy ciągle razem z Noną... Quote
mulinka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 pilnie potrzebny chociaż dom tymczasowy dla miłej, młodej Nony Quote
nata od jadzi Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 no właśnie? może ktoś z Białegostoku jeszcze się wypowie? wiem, że dużo osób czyta ten wątek Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Cóż ... kolejny raz powtórzyłam jej allegro, ogłaszam w białostockich portalach internetowych i gazetach papierowych ... nie miałam ani jednego telefonu z pytaniem o Nonę :shake: Quote
Recommended Posts