Chianti Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jak oduczyć psa dobijania się do drzwi? Ech ja już nie mam sił do Birki w tym kierunku. Drzwi już są całe odrapane, a rodzice wkurzeni. Birkę wypuszczam żeby się pobawiła z Lilli i wszystko super! Ale nagle bez powodu drapie w drzwi i ucieka jak się je otworzy. Co robić? Pomocy :placz: Quote
gops Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 moim zdanie ona uwaza to za dobra zabawe :diabloti: sa specialne spraye po ktorych pies nieruszy mniejsca popsikanego bo ma specyficzny zapach nieodczuwalny dla nas :) powodzenia;) Quote
Kinia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 A może ktoś jej coś kiedyś zrobił po otworzeniu drzwi? Chyba najlepiej robić tak: Drapie czekasz aż przestanie i wpuszczasz, a jak srapie to nie wpuszczasz;) A ona to robi tylko jak jest sama po drugiej stronie czy zawsze? Quote
Chianti Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Ona to robi zawsze. Niezależnie czy jestem też na podwórku czy nie... Po prostu- (ze mną) przerywa zabawę, biegnie na schody, podrapie drzwi, ucieka i dalej chce się bawić :diabloti: Quote
_LOffCiAm_KAmCiAm_ Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 ja mam podobny problem jak Chianti. (sorki za ten post w skakaniu po sobie). Moje psy skacza jednak tylko wtedy jak poczujo ze ktos jest w srodku , a potem drzwi wyglądaja strasznie :shake:. Widze ze twoj problem jest gorszy a suczke chyba to bawi Quote
Recommended Posts