Jump to content
Dogomania

DiNDEK & jego ferajna i nie tylko ...

Recommended Posts

• Replies 11.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzolandia']Bo tego nie czujesz hihi człowiek przyzwyczaja sie do zapachów nawet tych nieprzyjemnych.:evil_lol::evil_lol:
Poza tym dla mnie nie ma znaczenia długi czy krótki włos ...tu chodzi o higiene a kapiel jeszcze nikomu nie zaszkodziła wbrew powiedzeniu ze częste mycie skraca życie :lol::lol::lol:

bardziej byl powiedziala ze dlugi to predzej sie pies poci czy zasikuje :P

Posted

[quote name='deer_1987']bardziej byl powiedziala ze dlugi to predzej sie pies poci czy zasikuje :P

pies sie nie poci ;-)
a inne sie nie zasikuja ? zapewne w mniejszy stopniu ale jednak ...
ja tam jestem za dbaniem o czystosć takie mam zbĄczenie i dla mnie czysty pies to wykąpany pies :lol:
nie mówie zeby szorowac psiula co tydzien lub co miesiac tak jak ja ale 2-3 razy w ciagu roku to dla mnie niedopuszczalne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='zuzolandia']pies sie nie poci ;-)
a inne sie nie zasikuja ? zapewne w mniejszy stopniu ale jednak ...
ja tam jestem za dbaniem o czystosć takie mam zbĄczenie i dla mnie czysty pies to wykąpany pies :lol:
nie mówie zeby szorowac psiula co tydzien lub co miesiac tak jak ja ale 2-3 razy w ciagu roku to dla mnie niedopuszczalne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jak sie nie poci? jak sie mowi ze lwansie przez wlosy i poduszki na lapach sie poci :) i wiem sama jak pachna poduszki jak sherry dopiero co spala :D

Nie jestem cos przekonana co ciaglego kapania psa :)

Posted

[quote name='deer_1987']jak sie nie poci? jak sie mowi ze lwansie przez wlosy i poduszki na lapach sie poci :) i wiem sama jak pachna poduszki jak sherry dopiero co spala :D

Nie jestem cos przekonana co ciaglego kapania psa :)

ano sie nie poci...cieplote ciała reguluje poprzez ziajanie
wlosy i poduszki??? :crazyeye::crazyeye: ...przede wszytkim nie ma tam gruczołów potowych :evil_lol:

jak wspominałam powyzej kazdy ma swoje widzimisię kąpielowe :lol:

Posted

http://www.psiaki.pl/forum/viewtopic.php?t=2785&sid=790776e73860f544a9db0273b48fcf1d
"Psy mają gruczły potowe tylko na łapach, można powiedzieć, że pocą się poduszkami i dlatego łapy mają taki charakterystyczny zapach. "

Eria ktora jest rowniez na dogo tak pisze na innym forum
"to ja jako służba weterynaryjna powiem Wam jak to jest z tym poceniem u psa
Otóż pies ma dwa rodzaje gruczołów potowych:
-apokrynowe (rozmieszczone na całym ciele)
-merokrynowe (na podeszwach łap)
Gruczoły apokrynowe w ogóle nie biorą udziału w regulacji cieplnej, wytwarzają tylko wydzielinę , która rozkładana przez bakterie tworzy charaktersytyczny "psi zapaszek"

Posted

[quote name='deer_1987']http://www.psiaki.pl/forum/viewtopic.php?t=2785&sid=790776e73860f544a9db0273b48fcf1d
"Psy mają gruczły potowe tylko na łapach, można powiedzieć, że pocą się poduszkami i dlatego łapy mają taki charakterystyczny zapach. "

Eria ktora jest rowniez na dogo tak pisze na innym forum
"to ja jako służba weterynaryjna powiem Wam jak to jest z tym poceniem u psa
Otóż pies ma dwa rodzaje gruczołów potowych:
-apokrynowe (rozmieszczone na całym ciele)
-merokrynowe (na podeszwach łap)
Gruczoły apokrynowe w ogóle nie biorą udziału w regulacji cieplnej, wytwarzają tylko wydzielinę , która rozkładana przez bakterie tworzy charaktersytyczny "psi zapaszek"

nie chce sie spierac ale wiem od weta ze na poduszkach nie ma..
sa umiejscowione miedzy palcami jesli tak sie mozna odniesc;-)

a charakterystyczny zapach to efekt łażenia po wszelakim podłożu .
czy szczeniakowi ktory w czasie kwarantanny nie wychodzi z domu coś smierdzi spod łap? nie ;-)

Fruzia poniewaz jest dosc regularnie myta nie posiada szlapkowego smrodku
Zuzia owszem ale po myciu łap ow aromat znika ;-)

Posted

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]No bo nikt tu nie odwiedza fotek tylko klachają :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/FONT]

http://halgre.posadzdrzewo.pl

dziołcha ale Ci strony lecom ze hej :eviltong::eviltong::eviltong:

a tak powaznie to sorki za te klachy ale temat tak smierdząco interesujący ze nie moe sie powstrzymac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Widzę że z Zulonadią mamy podobne założenia, ja uwielbiam pachnącego wykąpanego odpowiednio psiaka :loveu: I nie umiałabym tylko 2-3 razy w roku g o kąpać to zdecydowanie za rzadko jak dla mnie:diabloti:Używam narazie Dr seidla ale jakoś mi nie podszedł, mam zamiar wypróbować All system niedługo :razz:
Zobaczemy, A Dr lucy to jest koncentrat ?

http://i41.tinypic.com/8wjs41.jpg ale przystojniak z niego :loveu:

Posted

deer_1987 napisał(a):
oczywiscie ze ja widzialam zdjecia!!

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Grzeczna dziewczynka ... [/FONT]

deer_1987 napisał(a):

[FONT="Times New Roman"][FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Poczytałam sobie to ... No tak, psy wystawowe zawsze są kąpane częściej - to wiadomo ...
A tak pozatem - to każdy kąpie psa kiedy uzna za stosowne i tyle ! Ja Dindka tylko jak muszę to go myję w samej wodzie np. jak jest utytłany z błota bo latał po różnych bajorach itp. [/FONT]
[/FONT]

http://halgre.posadzdrzewo.pl