Jump to content
Dogomania

DiNDEK & jego ferajna i nie tylko ...

Recommended Posts

Posted

Dwa Dindusie ? Niee... to Dindek w lustrze :multi:

Dindusia wzięłam ze schroniska w Dąbrówce Małej. Miał wtedy dwa miesiące, był taaaki słodki !
Długo myślałam z mężem, czy wziąć sobie pieska - czy nie...
To wielka odpowiedzialność.
Wszystko mogłam przewidzieć /ponieważ trochę poczytałam najpierw o psach - zanim go wzięłam/ale nie przewidziałam jednego i zarazem okropnego: zanim skończył 2. latka - okazało się, że jest chory na niewydolność trzustki ... do końca życia...
Skończyły się jego przysmaczki, gotowane jedzenie, a zaczęła się dieta, enzymy, inne leki, specjalna karma i chodzenie do weterynarza /nie jednego/ i to nieraz dosyć często.
Ale kochamy go z mężem jeszcze bardziej !!
Jest naszym naj, najukochańszym pupilem ! Jest najważniejszy na świecie !
Ale trzeba też wiedzieć, że ta choroba nie przeszkadza mu być bardzo żywym, wesołym, zabawowym psiurkiem !!

• Replies 11.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

źle zrobiłam ten banner-odnośnik... kurcze, muszę od nowa ... Te całe kody - to dla mnie czarna magia ! Ale MUSZĘ to zrobić !! No więc robię od nowa ....

Posted

A to jest fotka pod weterynarią, do której chodzimy... Jeszcze zamknięte, ale Dinduś absolutnie nie chce się ruszyć spod tych drzwi - bo zaraz przyjdzie jego ukochana pielęgniarka i doktorek:multi:
Potem oczywiście trzeba go ciąąągnąć z powrotem do domu :multi:
Widział już ktoś coś takiego ??

bez komentarza... :multi:

To jedno z nielicznych fotek - jak Dindek był malutki.
Miał tu ok.3.miesięcy. Wzięłam go ze schroniska jako 2-miesięcznego szczeniaczka. Ślicznego , słodkiego urwiska !!
Szkoda, że nie miałam wtedy jeszcze ani cyfrówki, ani komputera... byłoby więcej napewno :loveu: To jest zeskanowane.

Posted

Korenia - oglądałam twojego psiaczka !
Śliczny malutek ! A jakie fajne uszki ma :multi::multi:
Wiesz, ja chciałam suczkę i to małą. Ale mąż i koleżanka - których wysłałam do tego schroniska - przywieźli mi sama widzisz co :multi::loveu: Pewnie - był malutki - bo był szczeniaczkiem ! Dopiero ludzie mi na dworze powiedzieli, że będzie duży bo ma duże łapy... hahaha
Ja gdybym jechała do tego schroniska - to bym chyba płakała jak bóbr... Chciałabym zabrać wszystkie te bidne psiurki !! :-(:-(

Posted

[quote name='halgre58'][quote name='Korenia']Napisz coś o Dindusiu w pierwszym poście :)

Czy tak będzie dobrze ??
No i dzięki za podpowiedź :multi:
Super:) Ja lubię jak się wchodzi do galerii i mozna na początek coś o psiaku przeczytać :) Dindo jest śliczny :loveu:

Posted

Dziękujemy ci z Dindkiem za taaaką pochwałę !!
Mój mąż już daaawno śpi, ale ja tak długo robiłam ten odnośnik !!!
Jestem w tym zielona /byłam:multi:/.
Chyba tylko my dwie jesteśmy teraz tutaj ??
:multi::multi::multi:
Lubię, jak ktoś mi coś podpowie, tak jak właśnie ty teraz - i teraz jest lepiej - tak ??

Posted

[quote name='halgre58']Dziękujemy ci z Dindkiem za taaaką pochwałę !!
Mój mąż już daaawno śpi, ale ja tak długo robiłam ten odnośnik !!!
Jestem w tym zielona /byłam:multi:/.
Chyba tylko my dwie jesteśmy teraz tutaj ??
:multi::multi::multi:
Lubię, jak ktoś mi coś podpowie, tak jak właśnie ty teraz - i teraz jest lepiej - tak ??
Na początku jest trudno cokolwiek zrobić :eviltong: Potem jakoś się wkręca ;) Mało dogomaniaków siedzi o tej porze, to fakt ;)
Tez lubię jak ktoś mi podpowie, jak czegoś nie wiem :) Więc staram się też pomagać, kiedy mogę :)
U mnie też wszyscy śpią, łącznie ze świnkami ;) Ja też zaraz mykam, bo juto trzbeba wstać o w miare normalniej porze :evil_lol:

[quote name='halgre58']Acha... Dindek w tym miesiącu kończy już trzy latka !!
Nie wiemy którego, ale sami przyjęliśmy datę 28.lutego.
To już niedługo :D My też nie wiemy dokładnie kiedy urodziła się Amy, więc obchodzimy 15 czerwca :) Obdarujecie go czymś ;> ?

Posted

Zanim wyskoczyła ta jego choroba, to dostawał zawsze na święta pod choinkę, na Zajączka, na urodzinki - paczkę !! Wsio ze sklepu dla psów - gdzie zawsze mają specjalne torby urodzinowe, czy też świąteczne... Dindek dostawał przysmaków- że amen !!
A teraz mu nic nie wolno !! Zaraz ma biegunki i to długotrwałe !!
Ale od czasu do czasu wet pozwoliła mu zjeść gotowaną wątróbkę z drobiu i filet z chudej ryby - też gotowany... A dłuuuugi spacerek po parku i gonitwy z jego kumplami to też prezent. Ja tu dam oczywiście więcej fotek np. właśnie z parku, jak się bawi i goni z innymi psiurkami.

Posted

Żadnych !
Ale powiedziała wet jedna, że od czasu do czasu może cielęce, ale przestały być u mnie dostępne... A gdzie indziej - nigdzie nie ma !! Zdążył dostać dwa razy...
-------------
wpisałam ci się w twojej galerii..

Posted

halgre58 napisał(a):
Żadnych !
Ale powiedziała wet jedna, że od czasu do czasu może cielęce, ale przestały być u mnie dostępne... A gdzie indziej - nigdzie nie ma !! Zdążył dostać dwa razy...
-------------
wpisałam ci się w twojej galerii..

Oj to biedak :shake: ale ważne, że ma takich kochanych 'rodziców' :lol: :evil_lol:
Dziękujemy za odwiedzenie galerii :loveu:

Posted

Na galerii pod kundelkiem na str. 118 i 129 - można przeczytać o Sonii :-( Teraz tylko proszę trzymać za sunię mocno kciuki, żeby doszła do siebie, nabrała sił i zaczęła wreszcie jeść i pić...

Co do Dindusia - oczywiście, że będzie napływ zdjęć :multi:
Mam ich tyle na płytach... Narazie nie mam czasu, ale popołudniu się za to biorę napewno ! Muszę je pozmniejszać itp.
Na dworze teraz mało kiedy fotkuję Dindka, bo jest wstrętna pogoda ! Np. dzisiaj jest deszczowo...
A więc do popołudnia...

Posted

3-4 w nocy..Hmmm a nie jest to czas do spania?
Dindus fajny,szkoda,ze chorutki taki,ale tyyyle milosci napewno wynagradza mu to 1000 krotnie :)

Korenia,halgre58 usprawiedliwiona,bo galeryjke po nocy robila,a ty??

Posted

[quote name='*zaba*']3-4 w nocy..Hmmm a nie jest to czas do spania?
Dindus fajny,szkoda,ze chorutki taki,ale tyyyle milosci napewno wynagradza mu to 1000 krotnie :)

Korenia,halgre58 usprawiedliwiona,bo galeryjke po nocy robila,a ty??

A Korenia mi towarzyszyła :multi: było nam we dwie raźniej :multi:
Dindek - oczywiście ma duuużo miłości z naszej strony:loveu:
Właśnie za chwilkę idzie na popołudniowy spacerek :painting:

Posted

[quote name='halgre58']
A Korenia mi towarzyszyła :multi: było nam we dwie raźniej :multi: Tak, właśnie ja towarzyszyłam :eviltong:
Jakoś tak się przyzwycziłam, że chodze póżno spać ;) Teraz mam ferie więc luz :D