Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli nic się nie zmieni to w przyszłą niedziele zawieziemy Mone do Częstochowy. Wiosna mówiła, że zajmie się dalszym transportem.
Potrzebny mi wzór umowy adopcyjnej. (meil bez zmian)

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Argat napisał(a):
Monisia jakby coś wyczuwała- nie odstępuje mnie na krok. Ona jest bardzo przywiązana...

Trudno się dziwić tyle czasu u ciebie już jest. Ale mądra jest to wierzę zę ładnie sie przestawi

Posted

nareszcie znalazlam chwile, aby sie tu pokazac..

wszystko wlasciwie zostalo powiedziane - chetnym jest moj sasiad, na ktorego mam oko o kazdej porze dnia i nocy :diabloti:

Mona mieszkac bedzie na malutkiej wsi, gdzie do dyspozycji ma dom, duze podworko i towarzystwo drugiego psiaka :)

Moge pojechac po nia do czestochowy.

Posted

wiosna napisał(a):
nareszcie znalazlam chwile, aby sie tu pokazac..

wszystko wlasciwie zostalo powiedziane - chetnym jest moj sasiad, na ktorego mam oko o kazdej porze dnia i nocy :diabloti:

Mona mieszkac bedzie na malutkiej wsi, gdzie do dyspozycji ma dom, duze podworko i towarzystwo drugiego psiaka :)

Moge pojechac po nia do czestochowy.

Wiosna, a nasza Mona będzie tam dobrze miała? Fajni ludzie?

Posted

My na 99% dostarczymy ją w weekend do Częstochowy (najprawdopodobniej w niedziele).
Wiosna, mam nadzieje że będzie można liczyć na relacje i zdjęcia Mony? Tak ciężko jest się z nią rozstawać...

Dziękuję Wam wszystkim za troskę o naszą kochaną Mone i pomoc w szukaniu domu. Wygląda na to, jak określił mój znajomy, że wreszcie "zawija do portu" ;)

Posted

Domek, w którym mieszkać ma Mona, jest naprzeciw mojego - widzę więc dokładnie co u sąsiada - o każdej porze dnia i nocy :diabloti:
Janek, czyli sąsiad, zawsze miał zwierzęta gospodarcze - jak to na wsi - krowy, konie, kury, pies..
Teraz po podwórku biegają tylko kury i pies, który w razie potrzeby jest zamykany w kojcu. Mona mieszkać ma w domu - co jest moim zdaniem sporym krokiem naprzód, jeśli chodzi o przeciętny dom na wsi.
Janek mieszka sam, większośc czasu spędza w domu, Mona więc będzie go miała do dyspozycji zawsze ;)

Ja ze swej strony zadbałam o odrobaczenia i porządne karmienie psiaka, który już u Janka mieszka - to samo czeka Monę :)

Zdjęcia i wieści na pewno się pojawią ;)

Swoją drogą, bardzo pozytywne jest moim zdaniem to, że i na takich wsiach jak moja, gdzie zwierzę zawsze było albo do pracy albo do jedzenia, można pokazać komuś czym jest adopcja psa, po co to i dlaczego, i ludzie tu nie są zaparci w swoje (nie wszyscy, a to już dużo)..

Posted

Argat napisał(a):
Hm.. Mona jest zapisana na Papudraczka z tego co pamiętam. Jak jest z tym przy adopcji?

To musisz spytać Papudraczka. Napisz do niej pw.
Kierownik czasem, gdy kogoś zna i wie, że to wolonatriusz i DT, nie podpisuje z umów, ale prosi, aby dosłać umowę podpisaną z domem stałym, gdy już psiak znajdzie takowy dom. Wtedy uzupełnia papiery. Nie wiem, czy z Papudraczkiem podpisał umowę. Ze mną już nie podpisuje, bo miałabym z 10 psów wyadoptowanych na siebie. :) I ktoś mógłby się do tego przyczepić. Choć najpierw podpisywał.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Domyślam się, że ciężko.... ale będzie dobrze.

Czy coś się ruszyło w sprawie transportu?

Wychodzi na to, że w niedziele osobiście wieziemy ją do Częstochowy. Próbuje się skontaktować z Papudraczkiem. Niezbyt się na tym wszystkim znam...

Posted

Argat napisał(a):
Wychodzi na to, że w niedziele osobiście wieziemy ją do Częstochowy. Próbuje się skontaktować z Papudraczkiem. Niezbyt się na tym wszystkim znam...

Jakbyś potrzebowała jakiejś kaski na podróż, daj znać na pw, dużo nie mam, ale się podzielę. :)

Posted

Długo mnie nie było i takie wesołe wieści czekają!!! super!!! mam nadzieję że dziewczynka się popisze i bedzie grzeczna!! Mona jest na mnie wyadoptowana - tzn. umowy adopcyjnej nie podpisywałam ale jej czip widnieje na mnie w ewidencji więc przede wszystkim trzeba się tym zająć i przepisać na nowego właściciela nr chipu (papiery były w ksiązeczce)
ale się cieszę!!!!
a przy okazji - Córcia Mony jest niesamowita!!! wczoraj przyszla do mnie w odwiedziny. nie widziałam jej kawał czasu i powiem wam że wyrosła dziewczynka!! poproszę jej Panią o jakieś zdjęcia to może wrzucę je.

Posted

Jakie dokładnie papiery? To co było luzem, mam przypięte, jest to zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie.
Czy nr. tatuażu ma coś wspólnego z czipem? :oops:

Posted

Nie wiem, czy to coś pomoże, ale w tomaszowskim schronisku nie ma typowych umów adopcyjnych. Jest papierek, w który wpisywane są dane właściciela i numer czipa psa. Myślę, że o tym pisała Papudraczek.

Posted

To może o ten kwitek ze szczepienia chodzić?A w takim razie trzeba wysyłać umowę do schroniska?
W tych sprawach to ja jestem kompletnie zielona. :oops:

Posted

Argat napisał(a):
To może o ten kwitek ze szczepienia chodzić?A w takim razie trzeba wysyłać umowę do schroniska?
W tych sprawach to ja jestem kompletnie zielona. :oops:

Ja myślę, że na wszelki wypadek możesz wysłać kopię umowy do schroniska. To na pewno nie zaszkodzi.