Argat Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 ocelot napisał(a):to niedobrze, mój nigdy nie miał jeszcze kleszcza U nas zwykle było mniej, ale były. W końcu w ogrodzie prawie jak w lesie. A w tym roku wyjątkowo dużo tego jest. Były dwie dosyć ciepłe zimy i takie są efekty. Quote
Argat Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Od dłuższego czasu kręci się w okolicy jakiś kot. Już kilka razy był u mnie, w ogrodzie i nie raz psy go pogoniły. Ale ostatnio przestał się zjawiać. Oczywiście dzisiaj musiał się przyplątać :mad: Nie ma to jak dwa jamniki w akcji. Uparły się że na drzewo wejdą, a ten kocur rozłozył się na gałęzi i spokojnie sobie patrzył na ich poczynania. Chaszcze, pokrzywy i zaciąganie psów do domu. Uwielbiam. Swoją drogą to boje się, że któregoś razu kot może marnie skończyć.. :shake: Quote
Argat Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Narazie jeszcze nie jest z czasem tak źle, więc myśle nad ogłoszeniami. Wiecie może w jakiej gazecie przyjmują takie, za przystępną cene? I gdzie jeszcze warto by było ogłosić? Czas mija, a domu ani śladu. Wprwdzie Mona może zostać, ile będzie trzeba, ale nie ukrywam że wolałaby żeby już dom znalazła. Między innymi dlatego, że coraz bardziej się do nas przywiązuje. Quote
GrubbaRybba Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Argat, niestety nie wiem. :( Nigdy nie dawałam ogłoszeń do gazet. Quote
Argat Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Zastanawiam się teraz gdzie poogłaszać, bo niedługo dostaje materiały i będę praktycznie odcięta od świata. A za jakieś dwa tygodnie mam wyjazd. Nie wiem jak to będzie, pewnie rodzine uprosze żeby zajęli się tym razem i Moną. Nie pomyślałam że jeszcze będzie u mnie, jak to planowałam, teraz już nie mam jak odwołać. No ale jakoś to będzie. W każdym razie trzeba jeszcze pomyśleć co zrobić... Quote
GrubbaRybba Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Mona ma allegro, alegratkę i teraz jeszcze zrobiłam gumtree http://www.gumtree.pl/warszawa/60/23199160.html Quote
Argat Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Mona ma już ogłosznia na: ofertowni, eoferty i neeon.pl I ocelot robiła na: http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100...cja,4-192.html http://www.gumtree.pl/warszawa/04/22780404.html Quote
GrubbaRybba Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Tyle ogłoszeń i nikt się sunią nie interesuje. To nieprawdopodobne. :shake: Oby się w końcu udało. Argat, też jestem zdziwiona, że ona tak długo szuka domu. :( Co się dzieje z tymi ludźmi. Quote
GrubbaRybba Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Aha, a czy ktoś ją wstawił na forum jamników? Quote
Argat Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Aha, a czy ktoś ją wstawił na forum jamników? Chyba nie. Ja nie moge się tam zalogować, coś blokuje... Fakt, Mona powinna już dawno być w stałym domu, nie ma coś szczęścia. Pojęcia nie mam dlaczego. Quote
Argat Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Postaram się w ogrodzie zrobić nowe zdjęcia, trzeba próbować, może to coś da. Mona cały dzień mi dzisiaj dotrzymywała towarzystwa. I przy książkach (wpakowała się na ławe i dobre dwie godziny siedziała obok) i przy pracach w ogrodzie. Łaziła za mną krok w krok (była bardzo zainteresowana kosiarką) Tak więc od rana była w ogrodzie, nawet jeść nie chciała. Dopiero przed chwilą przyszła. Quote
Isadora7 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Argat napisał(a):Postaram się w ogrodzie zrobić nowe zdjęcia, trzeba próbować, może to coś da. Mona cały dzień mi dzisiaj dotrzymywała towarzystwa. I przy książkach (wpakowała się na ławe i dobre dwie godziny siedziała obok) i przy pracach w ogrodzie. Łaziła za mną krok w krok (była bardzo zainteresowana kosiarką) Tak więc od rana była w ogrodzie, nawet jeść nie chciała. Dopiero przed chwilą przyszła. Niby dobrze, ale w kontekście tego że to nie jej domek stały nie najlepiej. Rzeczywiście trzeba szukać jak najszybciej (co nie znaczy, że pierwszy lepszy) Quote
ocelot Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Przepraszam, że dzisiaj nie piszę, nie zaglądam, ale byłam w schronisku i trochę niedobrych rzeczy się wydarzyło, więc jestem psychicznym wrakiem. Isadora Ty pomagasz jamnikom prawda? Mamy taki egzemplarz ciekawy w schronisku, ale zdjęcia wyślę jutro na pw. Mix jamnika z amstafem jesli to możliwe. Jeśli oczywiście masz czas, żeby pomóc poogłaszać, albo co. Quote
Isadora7 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='ocelot']Przepraszam, że dzisiaj nie piszę, nie zaglądam, ale byłam w schronisku i trochę niedobrych rzeczy się wydarzyło, więc jestem psychicznym wrakiem. Isadora Ty pomagasz jamnikom prawda? Mamy taki egzemplarz ciekawy w schronisku, ale zdjęcia wyślę jutro na pw. Mix jamnika z amstafem jesli to możliwe. Jeśli oczywiście masz czas, żeby pomóc poogłaszać, albo co. Oczywiście nie ma sprawy. Pisz, wysyłaj i molestuj mnie. Zrobię co tylko mogę. Co do mixa to przestało mnie dziwić od czasu akcji na żyradowskiego Cygana, dręczącego sunię doga mającą szczeniaki z jamnikiem. Quote
papudraczek Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Mona coś nie ma szczęścia, ale trzeba wierzyc :shake: Quote
Isadora7 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 papudraczek napisał(a):Mona coś nie ma szczęścia, ale trzeba wierzyc :shake: Może tak ma być, dzisiaj po ponad 3 miesiącach znalazła domek Misia śliczna sunieczka, szczeniak jeszcze. I chyba lepszego nie mogła znaleźć. Dobrze, że "przebierała". Ja wiem że Mona też jak już dostanie domek to będzie SuperDomek Quote
ocelot Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Ja myślę, że znajdzie domek najlepszy z możliwych. Czasami tak jest. Argat wyślij mi jeszcze raz ten link z e stronkami do ogłoszeń. Bo sobie wyczyściłam skrzynkę aż za dobrze. Quote
Argat Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Znajomy wpadł na chwilę (oczywiście najgłośniej powitała go Mona, Niki nawet się z domu nie ruszył) Patrzy na Mone i nagle pyta: A on nie miał trochę krótszych łap? A że przefarbowany to nie zauważył ;) Quote
Isadora7 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Argat']Znajomy wpadł na chwilę (oczywiście najgłośniej powitała go Mona, Niki nawet się z domu nie ruszył) Patrzy na Mone i nagle pyta: A on nie miał trochę krótszych łap? A że przefarbowany to nie zauważył ;) :roflt::roflt::roflt: Typowe, faceci nie odróżniają kolorów i nie widza takich szczegółów. Inna sprawa że ona ma naprawdę duż z jamnika. Jest parę takich zdjęć gdzie jej łapek nie widać i głowę można dać że to 95% jamnika. Nie wspomnę o charakterze :loveu: Quote
ocelot Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Pies to pies w końcu nie? A Niki chyba sobie odpuścił obszczekanie gościa, ma Monę do pomocy:evil_lol: Quote
Argat Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Oba długie, łatwo je pomylić. Mona już całkiem nieźle się podtuczyła: Zaraz wstawie więcej zdjęć "ogrodowych" Quote
Argat Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='Isadora7']Inna sprawa że ona ma naprawdę duż z jamnika. Jest parę takich zdjęć gdzie jej łapek nie widać i głowę można dać że to 95% jamnika. Nie wspomnę o charakterze Quote
Recommended Posts