Argat Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 ocelot napisał(a):A zdradź mi, bo od dawna mnie to frapuje, w lesie mieszkacie, Tak? skoro leśniczówka. Strasznie fajnie brzmi. Nie, w lesie nie, w granicach miasta. Ale las z okna widać, to tylko kilka kroków. No i w ogrodzie prawie jak w lesie, nawet grzyby zbierać można ;) Ma to sporo plusów, ale i minusy są... Największy to chyba taki że tuż obok jest melnox (produkuje płyty podłogowe i regularnie nas zadymia) Quote
ocelot Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ha to miałam mylne wyobrażenia. Bo już mi się jawiła jaką fajna polanka, domek drewniany rzecz jasna... Sielanka. Quote
Argat Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 ocelot napisał(a):Ha to miałam mylne wyobrażenia. Bo już mi się jawiła jaką fajna polanka, domek drewniany rzecz jasna... Sielanka. Taka leśniczówka jest Paterakach chyba... Nie jest źle, zawsze można iść na spacer do lasu. A jamniorki takie spacery uwielbiają. Quote
Argat Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Brat wczoraj przyjechał i stwierdził że Mona wreszcie wygląda jak pies. Quote
ocelot Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Polegamy na jego zdaniu, ale On ma rację niewątpliwie, bo na zdjęciach widać różnicę. Co można powiedzieć o naszym schronie to można, ale psy nie są zachudzone, tylko Mona odstawała od towarzystwa. Quote
Argat Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 ocelot napisał(a):Polegamy na jego zdaniu, ale On ma rację niewątpliwie, bo na zdjęciach widać różnicę. Co można powiedzieć o naszym schronie to można, ale psy nie są zachudzone, tylko Mona odstawała od towarzystwa. A tak właściwie, to ile czasu Mona była w schronisku? Quote
ocelot Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Bardzo krótko. Około miesiąca - może ciut dłużej. Przywieziona była z prawie odchowanymi szczeniakami. Potem czekała na sterylkę ok 2-3 ty.? Masz jej książeczkę zdrowia? Tam data szczepienia przeciwko wściekliźnie powinna być. Szczepi sie po dwóch tyg kwarantanny. Ona chudziutka była od początku, ale i chudła dalej. Widocznie domek jej był potrzebny. Quote
Argat Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Szczepiona była 27 stycznia. Wygląda na to że w schronisku nie chciała jeść. Aż trudno uwierzyć, u mnie od początku pochłaniała wszystko w zawrotnym tempie. Teraz je już normalnie, nie rzuca się tak na wszystko. Tak myśle, czy nie ogłosić jej jeszcze gdzieś. Bo domu coś nie widać... Quote
ocelot Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 ja mogę jej dwa ogłoszenia zrobić, ale chyba za dużo to nie da. Jutro po schronisku jej zrobię, bo zaraz kompa anektuje mój TZ. Wiesz kierownik sam chciał, jak najszybciej, żeby opuściła schron, bo mówi, ze jamniki i boksery to mu się nie trzymają. To są delikatne psiaki i typowo kanapowe, mimo, ze geny u jamników ponoć myśliwskie. Quote
Argat Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Zawsze warto próbować. Dziwi mnie to że taka suczka ma problemy ze znalezieniem domu. A co do jamników to fakt, wrażliwe są. Niki, kiedy przez miesiąc dłużej zostawał sam w domu (remont) strasznie też strasznie schudł. Quote
ocelot Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Ok. jutro robię. Ona znajdzie domek tylko może ten właściwy jeszcze na nia nie trafił. To ładna (teraz) i młoda sunia. A są jakieś fora jamnicze? Może tam by ją wrzucić? Quote
Argat Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Chyba tylko to: http://www.jamnikiwpotrzebie.fora.pl/ A i Mona ma już ogłoszenia na ofertowni, eoferty, neeon.pl i na alegratce. Quote
Isadora7 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Ale śliczny zestaw: http://img147.imageshack.us/img147/5208/ddtd6.jpg :loveu: Quote
Argat Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 No cioteczki, mamy pełny sukces. Kompletne zawieszenie broni między Moną a Piną. Quote
Isadora7 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Argat napisał(a):No cioteczki, mamy pełny sukces. Kompletne zawieszenie broni między Moną a Piną. Brawo dziewczyny Quote
ocelot Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Czyli zwierzyniec się musiał dotrzeć, albo Monka. Ogloszonka na pewno zrobię, ale siedzę cały czas ze Stachem (ma dwa lata) i do kompa obiegam na sekundy. Ale pamiętam. Quote
Argat Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 ocelot napisał(a):Czyli zwierzyniec się musiał dotrzeć, albo Monka. Ogloszonka na pewno zrobię, ale siedzę cały czas ze Stachem (ma dwa lata) i do kompa obiegam na sekundy. Ale pamiętam. Jest jeszcze Brysiek, ale dotąd Mona kontaktu z nim nie miała i raczej tak pozostanie. Nie ma sprawy, sama też się zabiore za ogłoszenia, ale nie wiem kiedy. Jak jestem na forum to i tak w tym samym czasie robie pięć innych rzeczy. A i zwierzyniec nie daje o sobie zapomnieć ;) Quote
ocelot Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No to są: www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23403439,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html http://www.gumtree.pl/warszawa/04/22780404.html Quote
Argat Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Może by na allegro dodać nowe zdjęcia? Postaram się jeszcze coś zrobić. W ogrodzie: Quote
ocelot Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Pięknie to tam dziewczynki macie;) I chłopaki (nie zapominam o jamniorze i kocie) Quote
Recommended Posts