Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szybszy_od_dylizansu']Szukam jamnika dla Kolegi z Warszawy.
Człowiek ten miał już psa tej rasy. Pies będzie mieszkał w bloku oraz często wyjeżdżał ze swoim właścicielem więc musi dobrze znosić podróże w samochodzie.
Zdjęcia i informacje proszę wysyłać na mój adres sleddogs@vp.pl
Proszę o psy tylko z okolic Warszawy.

Co wy na to? W jakim mieście jest nasza dama?

Posted

Argat napisał(a):
W tej sprawie został już wysłany meil, czekamy na odpowiedź.

Mam takie przeczucie, że to nie przejdzie. On pewnie oczekuje bardziej w typie jamnika no i nie wiemy jak ona znosi jazdę.

Posted

Cioteczki ile kilometerków mamy do mielca z wawy??
jakby się nic nie znalazło to może ja w weekend bym podrzuciła jamnicę do mielca do DT!!??!! tylko muszę znaleźć osóbki które zostałyby z moją psiarnią bo mężuś wyjeżdza:lol:

Posted

Jezooo, Papudraczku, z nieba mi spadasz, zresztą nie po raz pierwszy. :loveu:

W razie czego ja się wstępnie mogę zaoferować. Podrzuciłabyś całe towarzystwo do mnie, a ja już je ogarnę. Ale będę mieć wesoło. :razz: Mój TZ osiwieje, a Andzia (szczeniak) oszaleje z radości.

Tylko po sunię trzeba by do Tomaszowa podjechać, a to trochę nie po drodze. :-( Nadrabia się 60 km.

I tak z Warszawy do Tomaszowa jest 100 km.
Z Tomaszowa do Mielca - 218 km.

Ja nie zdążę suni zabrać wcześniej z Tomaszowa do W-wy.

Posted

papudraczek napisał(a):
mam pytanko czy suńkę już rzucono na boksy?? na ten mróz!!!!
nie da się pogadać z kierownikiem żeby ją do soboty przytrzymał tam gdzie do tej pory mieszkała???

No właśnie, ona może tego nie przeżyć. Papudraczku- to jedziesz w sobotę?

Posted

papudraczek napisał(a):
pewnie jeżeli suńka nie znalazła tu w okolicy domku to zawiozę ja do Mielca!! rozumiem że tam ma w dalszym ciągu DT!!??

Oczywiście, już na nią czekamy. Oby tylko wytrzymała do soboty.

Posted

papudraczek napisał(a):
mam pytanko czy suńkę już rzucono na boksy?? na ten mróz!!!!
nie da się pogadać z kierownikiem żeby ją do soboty przytrzymał tam gdzie do tej pory mieszkała???

Papudraczku, sunia do tej pory mieszkała w szpitaliku. W poniedziałek 4 suki miały mieć sterylki. Były potrzebne miejsca w szpitalu dla nich, dlatego bidulka na 99% od poniedziałku jest w boksie. Nie mogli jej zostawić w szpitalu, bo tam nie ma miejsca. Tam jest ogromne przepełnienie. :-( Schron na 100 psów, a ponad 150 podopiecznych. Szpital ma 12 boksów, 2 zajęte przez szczeniaki, reszta przez psy z wypadków i psy po zabiegach (kastracja i sterylka). Do tego częsć boksów zajmuje kwarantanna, bo w pawilonie kwarantanny już się nowe psy nie mieszczą. :(

Posted

Dzwoniłam i mam dobrą i złą wiadomość.
Dobra - sunia nadal w szpitaliku i nie będzie w boksie zewnętrznym, przynajmniej narazie.
Zła - kierownik nie wyda nam jej na DT bez sterylki. Zatem musimy czekać przynajmniej 14 dni. Sunia może mieć zabieg w poniedziałek - wtorek, a potem jeszcze 10 dni na zagojenie się rany i zdjęcie szwów.

Mam mieszane uczucia, ale nic nie da się więcej zrobić. Jeśli DT poczeka, za 2 tygodnie możemy sunie zabrać.