Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koło 16 pojdziemy, jak tylko wrócimy to napisze. W tej chwili już wszystko wróciło do normy, poszła spać
Przy tych "atakach" wyglądała na osłabioną. Kładła się tam, gdzie w tej chwili była, tak jakby nie miała siły.

Posted

Żeby to tylko bylo słabienie po małych, zabiegu i schronisku, a nie coś innego, poważnego. Dobrze, że jest u Ciebie, a nie w schronie. Tam zero szans, zero prawdziwej opieki weterynaryjnej, choć mam nadzieję, że zmieni się niedługo na lepsze.

Posted

Pannica jest zdrowa. Był to wieczorny skok temperatury, nie groźny, mógł być spowodowany sterylizacją, więc to niedługo się unormuje.
Akurat trafiła na weterynarza u którego zwykle leczyliśmy zwierzaki. Mona bardzo mu się spodobała, ma popytać ludzi i sam się zastanowić czy jej nie weźmie. Ściągnął szwy i obejrzał ją, jako że to pies ze schroniska, to za darmo. A na koniec dostała od niego całą reklamówkę próbek różnych karm. jeszcze troche, a musiałabym ją siłą wyciągać.

Posted

No to mnie uspokoiłaś.
Trzeba było siedzieć u tego weta jak najdłużej;) skoro Mona mu się spodobała. Zaglądajcie tam często, gdzie jej będzie lepiej, jak nie u specjalisty;)

Posted

Za tydzień przyjedzie do nas sczepić psy. Zwykle siedzi ze dwie godziny, więc będzie miał czas by ją lepiej poznać. Zresztą miał jeszcze rozmawiać z żoną, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Aha i Mona została określona jako 1/3 setera. (może dlatego że weterynarz za jamnikami nie przepada)

Posted

Czego to ludzie się nie dopatrzą. Ale niech będzie i seter.
Tak mu się faktycznie spodobała mimo, ze za jamnikami nie przepada? Czym go ujęła, urokiem osobistym?

Posted

Podobno ma podobną postawe.
Spodobała się bardzo, została wygłaskana i wypieszczona, no i wet nie mógł się nachwalić jaka to ona kochana. A podoba się może dlatego że tak do ludzi garmie, nawet podleśniczy się nią zainteresował.

Posted

Nikiemu dała spokój, a i on jej nie zaczepia, więc jest w porządku. Od Piny raz dostała, ale i z nią jest w pokojowych stosunkach. Z resztą też nie ma problemu, ogólnie jest dobrze.
A no furorę robi, wszyscy od leśniczego ją zaczepiają (trafił jej się tymczas w leśniczówce), a i w domu jest lubiana, chociaż potrafi być uciążliwa.

Ale tekst do allegro trzeba napisać, bo ogłoszenie się przyda. U mnie może siedzieć póki domu nie znajdzie, ale wiadomo że dobrze by było żeby siedziała jak najkrócej.

Posted

Aga - GrubbaRybba fajne teksty pisze, jutro już chyba będzie miała dostęp do Netu to napisze na pewno.
Aaa to Ty mieszkacie sobie z mona w leśniczówce?
Pozazdrościć. Cieszę się, że z Niko lepiej, bo mi go troszkę żal było.

Posted

Dorwała piszczącą kość, chodzi z nią po całym domu i pokazuje wszystkim. A jak zapiszczy , to dopiero jest uciecha!
[SIZE=2]No i mamy kość niezgody, bo to ulubona zabawka Nika. Trzeba będzie kupić drugą.

Posted

Mam jeszcze lepszą wiadomość.
W tygodniu ma przyjechać kolega, zobaczyć Mone. I może coś z tego będzie... w każdym razie trzymajcie kciuki!

Posted

Nawet bardzo dobry, do tego domu miałabym pełne zaufanie. No i Mona byłaby tym jedynym, a to jej by pasowało. No, ale zobaczymy jak przebiegnie zapoznanie.